söndag 27 mars 2011

Skattkista

I höstas fick vi en plåtask med godis från Lisen och Golle, som hade en tävling på sin blogg. Vi fick förresten andra kuliga grejer samtidigt, men just det där godiset var så smaskigt. Sedan dess har matte tittat efter godiset när hon varit inne i djuraffärer, och igår hittade hon en som sålde de där plåtaskarna.


Jättemumsigt kalkongodis!

Som tur var, köpte hon omedelbums med sig en plåtask hem. Det här godiset är så gott, att vi faktiskt slickar slickar av platsen som biten legat på, för att inte gå miste om minsta smula. Enda nackdelen är att det ligger i en plåtask. Det försvårar arbetet för oss, om vi skulle lyckas bryta oss in i köksskåpet där matte förvarar godiset. Man vill ju inte vricka tänderna av sig när man försöker få sig en godbit. 

Isak: Skåpet är nog inte den bästa förvaringen för vårt godis. Tänk om det blir gammalt och bortglömt där inne? Det borde faktiskt hellre ätas färskt! 

Vi försöker nu tänka ut en bra taktik för att öppna den där skattkistan. Troligen fungerar det inte med det kirurgiska snittet, som Simba von Lejontass är så skicklig på. Det här får vi nog klura vidare på. *fundelerar*

16 kommentarer:

 1. Fyjam så upprörd jag blir nä jag läser om detta. Plåtask är ju fusk att använda, hur ska en utsvulten katt kunna förse sig med lite gott?

  SvaraRadera
 2. Japp, Det är fusk med plåtask. De skall ligga i en plastpåse, så man får nöjet av att först öppna plastpåsen och sen äta gottiset. Får skicka ut lillie på jakt efter sådana.
  nosgos, buff och mer gottisar
  M&K

  SvaraRadera
 3. Isak har ju en självklar och genomtänkt strategi beträffande godiset. Det ska naturligtvis ätas färskt, och vad jag förstår är hållbarheten på sånt godis extremt kort. Nån dag, några timmar kanske.

  SvaraRadera
 4. Så dumt att lägga det i en plåtask, det är inte en katt som har tänkt ut det. Bör naturligtvis ätas upp så fort som möjligt. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Konstigt...
  Ju godare godis, ju svårare att komma åt det!
  *mutter*

  SvaraRadera
 6. Vi har också godis i plåtask och vi håller med om att det är dum förvaring.
  Vi tycker också som Isak, godis ska ätas färskt och helst mycket på en gång! :-)

  SvaraRadera
 7. Det där godiset gillar Ligan cokså.
  Tazz o Kram

  SvaraRadera
 8. Oj. Nej kirurgiskt snitt funkar nog inte med en plåtask. Här krävs nog en tassfärdighet av annat slag. Är det riktigt tunn plåt kan kanske en serie av hörntands attacker fungera. Fast då får det som sagt vara riktigt tunn plåt.

  Lycka till med inbrottet äh jag menar det rättmätiga öppnandet av plåtasken.

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Här måste man nog tassa mer psykologiskt tillväga. Alltså: När matte har öppnat asken för att ge er några (alltför fåtaliga) godbitar, misstraherar två av er henne genom att göra skenmanövrer i en annan del av hemmet. Matte tvingas lämna rummet, kvarvarande katt knuffar med tassen undan asken till ett i förväg utsett gömställe, och när matte kommer tillbaka är den... borta!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Vår tips är att när matte har öppnat asken och ska ge er godiset, knuffa till hennes hand så hon tappar den och vips är hela golvet fullt med godis!!! Innan matte hinner plocka upp dem har ni ätit många fler än hon tänkte ge er *fniss*
  Ni kan nog tassa iväg några för att ha till sen.

  =^.^=

  Bosbuffar

  SvaraRadera
 11. Plåtaskar är fusk! *stampar med tassarna*
  Underbar bild på Mysak!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 12. Varför gömmer man smaskens i en plåtask och sen i ett skåp? Det där är inte snällt! Borde anmäla för djurplågeri! *rusar genast till tällefånen*

  Nospussar från Torpet

  SvaraRadera
 13. Tack för gåvan på vårt konto!

  Nosbuff ♥ spinn

  SvaraRadera
 14. Mjau så gott det ser ut!! Undrar hur det smakar? Haha, jaa precis funkar alltid. ^^/ Nosgos

  SvaraRadera
 15. GRATTIS! det blev NI som vann boarden(15minuter kvar till den 30:e)
  maila mig på lanthandel@live.se
  skriv vart boarden ska skickas,så skickar jag mitt konto till er så ni kan sätta in pengarna.
  kram och tass från pip och murre!

  SvaraRadera
 16. Säger bara MMmm det där gottiset såg minsann smaskigt ut !
  Får säga till matte att hon ska håla utkik efter sådant !
  Här låses också mitt gottis in i ett skåp :(
  Åh inte ett som är lättforcerat heller :(

  SvaraRadera