söndag 20 mars 2011

Stängd påse

Det har varit en lugn söndag. Matte påstår, att hon är så trött för att några väcker henne så tidigt på mornarna. Hmm, måste vara någon av grannarna? Vi har ju låtit henne sova till klockan fyra, minst, hela veckan innan vi bad om frukost. 


Idag vägrade matte helt enkelt att stiga upp vid bästa frukostdags. Alla tre grabbar fick jobba hårt för väckning med tassklapp i ansiktet, fuktiga nospussar, kurr och kvittrande, slick på handen och, när inget annat hjälpte, en rejäl skallebuff *boink*.  Då var klockan redan halvåtta, och vi kan ju inte tyna bort utan frukost på morgonen.


Väl ute i köket upptäckte matte att den stängda papperspåsen från igår inte var så stängd längre och att små gröna bitar av innehållet låg utströdda på köksgolvet. Men inte kan hon väl begära att tre nyfikna kissar ska låta bli en prasslig påse under natten? Som det var nu, blev överraskningen med en liten kruka bambu något vi upptäckte på egen tass. Gott var det också.


Efter frukost var det dags för kloklippning. Här är matte lite lömsk, för hon passar på när vi lagt oss ner för att mysa. Ibland tar hon bara tassen och klipper, ibland distraherar hon med något annat. Idag var det små, små tuggpinnar av råhud (som egentligen är till för skällisar). Fast vi gillar också att gnaga på dem, och brottas lite med dem. Enda nackdelen är väl att klorna helt plötsligt är lite kortare utan att man märkt det.  Lillmissen blev dessutom masserad med gummikardan så att han blev av med lite löspäls. Riktigt spinnmysigt, men man måste förstås ge pälsen en extra koll efteråt så att den ligger som den ska.


Rasmus: Åsså fixar man lite där... *slick. tvätt*

Efter detta har vi bara tagit det lugnt med matte i soffan. Härligt när solen skiner in och man blir alldeles varm i pälsen. Det borde verkligen vara sol varje dag!

11 kommentarer:

 1. Man undrar hur tvåbeningar är funtade egentligen. Om ni nu går och väntar ända till fyra med frukost borde väl matte förstå hur hänsynsfulla ni varit och rusa upp och ge er frukost som belöning. Men så gör inte tvåbeningar. De ska bara ligga och lata sig och vi stackars katter får sköta oss bäst vi kan. Och när vi gör det är inte det bra heller. Hur ska de ha det?

  SvaraRadera
 2. Tänk att de ska behöva ligga och dra sig sådär på morgonen och inte förstår hur viktigt det är med frukost vid en bra tid.Lyxig kloklippning ni har, hos oss blir man minsann upplyft och klippt utan pardon men vi får i alla fall lite godis efter. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Håller med Lilja - det är ju hopplöst. När ni nu väntat så länge som till 4 på att få frukost, så borde väl vem som helst förstå att ni då är rent av utsvultna!! *suckar djupt. Otack är världens lön. I alla fall kissekatters lön...

  Woohoooo! En ny bambubitt!! Skall den få samma geniala bevattningsanordning? Eller skall ni käka upp den till middag? Grönsaker är nyttigt. Prasselpåsar är också nyttigt! *nickar.

  tassen, gottisar, nosbuff å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Vi får också höra att vi väcker husse och matte alldeles för tidigt. Vi förstår inte alls hur de menar!

  Jättesnygg header ni fått, med snygga modeller på dessutom! :-)

  SvaraRadera
 5. Nosbuff och övertala nu Matte att ni måste ha nånstans att värma magen juh.
  OCH får ni en Eddie och ett terrarium så låter ni bli att väcka henne klockan 04.
  Ler

  SvaraRadera
 6. Fräckt att bara ligga och snarka så där när det finns hungriga kissar. Pfft, människor.

  SvaraRadera
 7. Hos oss väcker vi matte trots att vi alltid har tillgång på mat. Vi är sällskapssjuka helt enkelt och vi måste hålla reda på hennes medicintider på morgonen, viktigt att hon tar dem regelbundet. Fast hon tycker att det är i tidigaste laget att ta dem kl 05:00.*fniss*

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Så är det hos oss oxå, vi får inte heller ngn frukost tidigt på morgonen, HMPF
  vi tror vi får ta till ngt annat knep, för att få upp matte, så vi får våran frukost.
  Vi får det när matte själv har tassat/kommit upp
  DÅ minnsan är det dax tycker hon, HMPF tvåbeningar, alltså.


  Tassetass p åer fina missar

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 9. kikar in hos er grabbar...

  SvaraRadera
 10. Man undrar ju varför människorna inte ger en uppmärksamhet fyra på morgonen. Då har dom ju sovit hela natten! Det är ju trots allt på dagen man sover som bäst..
  Nu har matte tassat iväg rätt header till er matte på mailen :)

  SvaraRadera
 11. Självklart har ni rätt att få frukost vid rimlig tidpunkt. Och om den uteblir så är ju undersökandet av en prasslig påse ett perfekt tidsfördriv.
  De där tuggpinnarna låter som mat för en katt, måste tipsa mina kompisar om det på direkten!
  Tassklappar

  SvaraRadera