lördag 5 mars 2011

Tillgång och efterfrågan

Bambu Bitt för en kamp för sin överlevnad. Inte så att han är uttorkad. Faktiskt fungerar den självvattnande balkonglådan över förväntan. Inte ens matte har lyckats få honom att torka ut och gå samma öde till mötes som ett antal av hans föregångare.


Problemet är tillgång och efterfrågan. Vi missar har en mycket större efterfrågan på Bambu Bitts mumsiga blad än vad tillgången tillåter. Nästan hela Bambu Bitt består numera av avknipsade stjälkar, som står upp likt en stubbåker från balkonglådan. Få se hur länge Bambus räkneverk tickar på? 


 Hängen i vårsolen.

Fjolårets nypon.

Kvistigt värre.


När vi ser dessa kvistar, tänds ett hopp i våra katthjärtan. Ska det för första gången ställas fram påskris? Fjävervippor? Tjoho! Men det verkar inte bli något av det i år heller. Matte pratar om vårfloder av utvälta vaser och dunvippemassakrar. Men vem skulle hitta på något sådant?

7 kommentarer:

 1. Vi håller tassarna för att Bambu Bitt fortsätter att kämpa vidare, så ni katter har mer gott att mumsa på. Men jag förstår inte riktigt vad er matte menar med utvälta vaser och sånt. Vi katter är ju supersmidiga och välter inte massa saker så där.

  SvaraRadera
 2. Här lyser påskris och fjädervippor också med sin frånvaro, precis som er matte mumlar våran om omkullvälta vaser. Sen muttrar hon något om sin fina orkide hon fick när hon fyllde år som bara består av ett par pinnar nu. Men inte skulle väl vi....
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Tänk att Bambu Bitt har överlevt så länge! Han får växa lite bättre helt enkelt om han ska vara kvar! Fjädrar och ris, det verkar ju lite kul, har vi aldrig haft hos oss men vilken bra idé! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vi är imponerade över Bambu Bitts överlevnadsvilja! Så synd bara att Bambu Bitt inte var större och växte fortare!

  Påskris... Vi har heller aldrig fått ha detta. Skamligt! lillie säger att hon är allergisk mot just påskrisk. Hmmm. Av någon anledning tror vi inte på henne.

  SvaraRadera
 5. Jag och matte är oxå impad över att Bambu Bitt överlevt så länge !
  Jag har varit ute på en liten prommis nu i em och spanat in några kvistar som skulle passa till Påsk , men min matte vill inte heller ha någon vårflod eller fjädervippsmassaker.
  Har ingen aning om vem som skulle orsaka detta ??
  Inte jag i alla fall !!

  SvaraRadera
 6. Även om Bambu Bitt får tillräckligt med vatten verkar ju tillväxten vara lite hämmad. Går det inte att ge den lite mer näring så det blir fler skott på den? Om inte tycker jag matte är skyldig att ta in kvistar med påskris.

  SvaraRadera
 7. Matte påstår också att hon är allergisk mot påskris och fjädervippor får vi titta på från fönstret eller rastgården.
  Bambu Bitt skulle behöva vila lite och växa till sig, säg åt matte att hon fixar en låda till med nya i.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera