torsdag 17 mars 2011

Fjäderrikt nedfall

Tidigare har ni sett lillmissens bricka som legitimerad avknipsarkatt. Nu har turen kommit till kurrande mysfarbrorn Findus. En sällskaplig misse, som förstår att väckning klockan halvfyra för intensivt nosgos är precis vad en matte behöver. 


Vid köksbordet intar gentlekatten Findus med självklarhet sin stol och lägger tassen på bordet för att få beställa.
Att föra långa samtal är mysigt. Mattes lillbamsing har ett tonregister från nöjt kurrande, små knorrljud och ett glatt välkomnande jam till de djupa brösttonerna som tas fram vid upprörande tillfällen som bilåkning eller försenad middag. 


Trots sina lingvistiska kunskaper har det rått språkförbistring när små eller större pippisar haft vägarna förbi balkongen. Ingen har lyssnat till de ivriga inbjudningarna att komma in och leka. Kanske kan det bli en ändring på det? Findus har nämligen tagit till sig det engelska uttrycket charm the birds out of trees. Kan vara värt att prova. Tänk om det blir nedfall av fjädervippor från träden då?


10 kommentarer:

 1. Vad i hela världen jamar du, Findus? Kan man charma ner kotletterna från träden? Jag är högeligen intresserad av att få veta om du lyckas med detta, och i så fall hur?
  Vilket kort förresten! Fankattiskt tjusigt! Du har det väl sittande så att alla som kommer kan beundra det?

  SvaraRadera
 2. Vilken världsvan kisse du är, som lägger tassen på bordet när du vill beställa. Hoppas servitrisen snabbt kommer fram med det du beställt. Det borde hon ju göra som tack för att du väcker henne när det är dags för sängmys.

  SvaraRadera
 3. Hm, ni borde kanske hålla kurser i att få fjädervippor att trilla ned från träden. Tänk så mycket godis ni skulle kunna tjäna.

  SvaraRadera
 4. Om inte Findus kan få fjädervippor att trilla in till väntande kissekatts tassar, så är det ogörligt - så charmig som han är! Det är något visst med röd/vita kissekatter (*säger Maurice). Och med dina kattifikationer så är du ju självskriven som president i Missnöjda Katters Klubb!

  tassen nosgos, buff och gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Åh, Legitimerad Charmör!! Vi är imponerade!Superfina bilder och så belevad du är. Noswbuff

  SvaraRadera
 6. Vilken kille!!! Charmar pippisarna ur träden... HUR gör man... berätta om du lyckas! Kan ju vara bra att veta, fast vi är tjejer.
  Mitt-i-natten-Gos är det bästaste!
  Förresten vad är det för fel på att vilja gnugga nos med matte 03:30???

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Det var inte illa! Legitimerad charmör, och vilken pondus du har när du beställer. Det ser riktigt tufft ut när du lägger upp tassen så där lite nonchalant. Himla fint kort också tycker vi!

  Det kan väl inte vara annat än mysigt att vakna till gos vid den tiden på morgonen. :-)

  SvaraRadera
 8. Vilka meriter du har! *imponerad* Tänk vad er matte måste vara stolt att ha så meriterade missar hemma! Gos är aldrig fel, vilken tid på dygnet som helst...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Åh en så stillig kille. Kurr..

  Fortsätt med övningarna rätt som det är lyckas du charma in en fjäderstek.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Vilken gentlekatt! Det är den här typen av världsvana gester som kvinnor faller för, så Tassen-på bordet-metoden borde funka bra när man vill få matte att servera fler och större portioner...
  Med din klospetskänsla för vett och kattikett är det bara logiskt att du blivit legitimerad charmör.
  Tassklappar

  SvaraRadera