måndag 21 mars 2011

Lite busigt i magen

Lille svarte Mysak är lite orolig i magen igen. Trots det måste man säga, att Isak är en ovanligt omtänksam kisse. Igår efter kvällsmaten kräktes han upp torrfodret på en stolsdyna i köket. Det blir inte så mycket klet för matte att torka från golvet då. Efter frukosten idag så kom maten upp på fårskinnet i soffan. Bra uppsugningsförmåga, där också. 


Matte kom ilande när hon hörde hulkningarna, såg två katter i soffan och chansade och lyfte ned den ena. Eftersom det var mörkt i vardagsrummet såg hon inte riktigt vem hon lyfte ned, men det var Rasmus som stått redo bredvid och spänt följde händelserna. Isak fick därmed kräkas färdigt i lugn och ro på Ludde. Möjligen var inte precis det mattes avsikt när hon grabbade tag i en kisse.


Isaks mage bråkar lite med honom emellanåt. Torrfodret som kom upp var nästan inte tuggat utan verkade bestå av hela bitar. Isak har fått ha sin matskål på golvet med oss andra missar ett tag nu, men matte tror att det kanske är dags att flytta upp den på köksbänken igen. Han verkar stressa i sig maten när han har oss andra som hungrigt bevakar hans matskål. Isak äter nämligen lite långsammare än oss, så strumpmissematskålarna är tomma vid det laget.


Det känns inte så roligt för matte att gå till jobbet idag, även om hon vet att det brukar gå över för Isak. Nu ligger det torskfilé för upptining på diskbänken. Matte hoppas bara, att paketet är orört när hon kommer hem ikväll. Torsk brukar vara snällt mot busiga magar.

17 kommentarer:

 1. Åhh, lille Mysak! Stackare! Det är jobbigt med busiga magar!! Så rart av honom att se till att matte inte trampade i något slafsigt magbus.

  Vi kommer att vara VÄLDIGT imponerade om torsken är orörd när matte kommer hem... Maurice säger att bra katt reder sig själv...

  styrkegos, buff och en massa kokt torsk
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Få saker är så oroande som när ens kisse inte mår riktigt bra. Det är svårt att koncentrera sig på annat då. Hoppas hans lilla mage lugnar sig. Och kanske är det bra om han får äta i lugn och ro, utan att kasta i sig maten. Håller tassarna för Mysaks mage.

  SvaraRadera
 3. Stackars Mysak! Min kompis Wilma är så där i perioder också. Hon har väldigt svårt att äta lugnt och sakta, även om hon sitter själv. Matte tycker hon borde ha lärt sig efter 11 år att ta det lugnt, men ju godare mat ju snabbare äter hon...
  Men det var omtänksamt av Isak att inte kräkas på golvet där matte kan råka trampa i det!
  Vi skulle bli vääääldigt förvånade om fiskpaketet är orört när matte kommer hem....
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. hej.det där med otuggade bitar beror på att de hetsäter! prova (om du har tid) att sitt och ge han pula för pula ska du se....pip va sån de första åren han typ bara öppnade munnen och hävde in mat= spy eller förstoppning..

  SvaraRadera
 5. Vad är det med svarta kissar och deras magar? Hmmm... kanske vi ska testa lite torsk till Kolfarts mage också.
  Krya på dig Isak!
  Tassen

  SvaraRadera
 6. Jag lider periodvis av samma åkomma. Jamar med om stressteorin för på mig brukar det komma när jag har kastat i mig maten. Vilket man ju oftast gör när det är något riktigt smaskigt på menyn. Mycket irriterande.
  Håller tassarna att torsken gör susen för dig, Isak!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen det där. Det händer Puma ibland också att maten kommer upp som om den inte var tuggad ordentligt. Men han äter då inte sakta, nä det är Sixten som står för den biten och han hostar bara upp hårbollar. Så Puma blir inte stressad av Sixten men kan vara att han snabb äter för att kunna ta Sixtens rester istället, vem vet.

  SvaraRadera
 8. Det där har även hänt mig ett par gånger. Men jag var inte lika omtänksam som Isak utan råkade spy upp det rakt i sladdhärvan på golvet. Husse stod och tvättade och svor i tjugo minuter minst. *röd om nosen*

  SvaraRadera
 9. Jag sällar mig till dem som inte tror att fiskpaketet lämnats orört. Varför i hela Jamlunda låta sådan läcker mat bara ligga där en hel dag utan att man får provsmaka? Ska bli spännande att få en rapport!
  Håller tassarna för att magen ska bli bättre. Att spy är inget vidare, även om man har tur och kommer i tid till lämpligt underlag. Därvidlag verkar Isak vara rena specialisten!

  SvaraRadera
 10. Stackars Mysak, hoppas att det blir bättre med lite torsk! Kan det ha varit festandet i fredags som har satt sina spår? Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Smulan blir så där ibland också. Magarna busar till sig då och då... Vi är också tveksamma till att torskpaketet är orörd när matte kommer hem, fast man vet ju aldrig. Katter ska ju bara äta strömmingen rå, det vet kanske ni, de väluppfostrade stationskatterna.

  =^.^=

  Nosgos grabbarå en kram till er matte från vår

  SvaraRadera
 12. hej igen1 jodå duscha tycker vi är härligt,massa lödder och massage samtidigt!!
  här har jag pip duchat 1gång/vecka i början utav mitt liv,så det går så bra så! man ska börja tidigt så det blir en normal rutin...underlättar vid olyckor osv..på djursjukhuset fick jag massvis med beröm när de duchade av mig där efter ett lavemang..
  /kram från pip

  SvaraRadera
 13. Näe fytusan vad otrevligt, inget kul alls för matte att behöva gå till jobbet när sånt händer :( Vi hoppas att paketet med fisk ligger kvar, det hade det nämligen inte fått lov att göra här hemma!

  SvaraRadera
 14. Alla- tack så mycket för alla snälla kommentarer! Dumt nog provade matte ge Isak några torrisar ikväll, fast uppe på köksbänken för att han skulle få äta ifred. De kulorna blev inte långvariga i magen... Fast den kokta torsken gick bra. *peppar, peppar* Gissa om det var någon som var hungrig då? Men så hade inte Isak fått behålla maten på ett dygn, heller. Det får nog bli lite snällmat för magen ett tag framöver. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. Simba gjorde så där också när han var mindre. Jag tänkte att det berodde på att han åt så fort och sen svällde maten i magen och han kräktes upp det. Det har växt bort nu. Han kräks inte upp mer torrisar.

  Men Isak är ju en stor katt. Tror han är lite irriterad i magen. En kur på skonkost (läs vitfisk) kan nog fixa saken.

  Hur funkar det i andra änden så att säga? Ingen diarre?

  Kram

  SvaraRadera
 16. Nea - vad skönt att Simba inte har de problemen längre. Jag tror också, att om man äter för fort är inte det bra. Emellanåt råkar Isak ut för irriterad mage. Torsk eller liknande fisk brukar vara det bästa, som du skriver. Som tur är, har han ingen diarré. Då hade jag varit så orolig för uttorkning, så då hade det nog blivit vettisbesök. Tack för omtanken! Kram.

  SvaraRadera
 17. Men så omtänksamt liksom. Hoppas missen är bättre nu. Tazz o Kram

  SvaraRadera