onsdag 2 mars 2011

Krogrecensenterna

När kycklinglevern hade fått tina några timmar, stekte matte bitarna i paketet. Eftersom levern bara var till oss och inget som matte äter, så blev det ingen kryddning. Det ska inte vara bra för kissar, har matte hört. När bitarna fått svalna lite, plockade matte ned våra speciella kattassietter från hyllan. Det ljudet känner vi igen, och då kommer vi vallfärdande från alla håll.
Som vanligt var lillmissen mest ivrig. Detta brukar yttra sig i att han hoppar upp på köksbänken och trampar runt på tallrikarna, medan han jamar och piper åt matte att skynda sig. Utan framgång har matte försökt förklara, att det bara tar längre tid att få maten om hon måste lyfta ned Rasmus femtielva gånger.


Nåjam, till slut var kycklinglevern upplagd på tre fat, och skurna i lagom munsbitar. Matte ställde ned två av faten på golvet, precis som hon brukar, och lyfter upp Isak till fatet som står kvar på köksbänken, så att han ska få matro.


Isak: *nosar på leverbitarna* Vad menar du, matte? Äta det här? Aldrig vid min svans! *krafsar som för att täcka över maten* Har du inga mumsiga torrisar istället? (Här tassar en nedslagen matte iväg och hämtar en handfull RC ORal, som har en strykande åtgång.)


Findus: *nosar* Men... var är den läckra såsen? Eller gelén? Är du säker på att det bara ska vara de här bitarna? *fundersam* Tycker du ska ringa till Mjau och få deras såsrecept! *nosar, går därifrån, kommer tillbaka* Nåjam, kan väl smaka en bit då. Hmm, det där med att inte krydda maten måste du ha fått om baktassen. Lite trist, faktiskt. Inte brukar du själv sätta gaddarna i något utan smaksättning, minsann. Och SÅS saknas. Minst tre liter läcker sås! Kan väl äta litegrann, men... näää, leverpastej är godare. 


Rasmus: *dyker med nosen rätt in i anrättningen* Mums. Glufsa, smaska. Tugga, tugga. Mmm, gott det här. Finns det mer? *tassar över till Findus fat* Om du inte ska äta det där, brorsan... *tugga, smaska*


Sedan vill matte göra ett förtydligande om massagekardan av gummi:
Gummikardan var ett jättebra köp. Att jag blev alldeles chockad över hur mycket löst hår den tar med sig stämmer, men det var menat positivt. :) Annars hamnar ju det håret i magen, eller på möblerna. Gummipiggarna sitter med såpass stora mellanrum att de inte kan lugga eller riva i pälsen, utan löst hår följer med eftersom det blir lite statiskt. Sedan ligger det löst ovanpå pälsen och man får plocka bort det. Den här kardan passade oss jättebra, men alla missar har ju olika pälsar där redskap passar olika bra.

7 kommentarer:

 1. Tack för recensionen av maten. Då hoppar vi nog över det där och håller oss till Sheba och vitfisk istället.

  SvaraRadera
 2. haha, så nästan sådär såg det ut här också (fast jag gjorde faktiskt sås till eftersom Maurice är en "såsig" kisse): Maurice VÄLDIGT tveksam och slafsade i sig såsen och lät det andra ligga. Kajsa glufsade glatt i sig alltihop och letade efter mer... Katter...

  Den där kardan låter faktiskt väldigt intressant! Jag har mesiga katter som INTE vill bli luggade på något sätt och de har använt en mjuk bebisborste, men den börjar bli lite sliten (rättare: tuggad på).

  Ha det gott både matte och pojkar!
  lillie (Maurices & Kajsas slav)

  SvaraRadera
 3. Mycket uttömmande och bra recension! Jag tror jag skulle tänka som Findus, för jag tycker också såsen är bäst. Det andra är mer som utfyllnad. Varför finns det inte kattmat med bara sås? Där har de missat en försäljningssuccé!

  SvaraRadera
 4. Då vet vi att kycklinglever inte är nån given succé i alla fall. Fast om de kunde greja de där litranra med sås kommer ju saken i ett annat läge.

  SvaraRadera
 5. Vi får sås på våran och matte kryddar liiite med soya i såsen.
  Hon gör en tunn berchamelsås i med lite soya och sen kokar hon levern i såsen, MUMS för måns tycker vi.
  Eller så får vi deras leverstuvning som också slinker ner utan att vi lämnar det minsta spår kvar på tallrikarna.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Tack för matrecensionen !
  Då vet jag att jag ska säga till matte att göra MYCKET sås om hon får för sig servera denna anrättning :)

  SvaraRadera
 7. Er proffiga recension får högsta betyg av mig. Levern blir belyst ur så många perspektiv. Man bara längtar efter att sätta klorna i en bit för att se vem av provsmakarna man håller med.
  Kryddor är inga problem för mig. Matte blir så förvånad varje gång jag stjäl av hennes kinesmat "extra strong" :-)
  Skönt att höra att massagegrunkan inte slukar alltför många pälsstrån.
  Tassklappar

  SvaraRadera