lördag 26 december 2009

Det bästa man har...

Det bästa man har, sätter man på bordet, brukade mattes farmor säga. Vi måste påjama, att vi tycker att matte borde lyssnat bättre på sin farmor. Idag ska det komma gäster, så matte har bakat en cheesecake, nej, två. I en sådan finns det mycket gott för tre sugna katter. Philadelphiaost, gräddfil, för att inte jama om smöret till kakbottnen. Men nu var det så att matte inte lät oss smaka! Inte minsta lilla slick! Vad är det för fasoner? Vi känner oss distraher... diskriminella...diskriminerade! Vi hjälpte trots allt till jättemycket.

Den här formen är lagom stor, matte!
Matte gjorde som sagt var två. Ena blev jättelyckad, men den andra blev lite, lite mörk. Matte vaktade dem som en hök. Men så ringde telefonen. När matte lagt på, såg hon hur vi alla tre omsorgsfullt slickade oss om nosarna. Misstänksam som hon är, så rusade matte ut i köket. Den perfekta kakan var nu grundligt provslickad. Vi jamade, att den kunde hon utan vidare servera gästerna. Matte blev ganska mörk i ögonen. Förmodligen var det av tackamhet över det professionella utlåtandet. Helt säkra på det kan man inte vara. Vi tyckte det var bäst att sova middag någonstans lite undangömt. Snarast.


Rasmus: Tror du matte hittar oss här, Findus?


Isak: Maka på er, grabbar. Jag vill också få plats!

10 kommentarer:

 1. Så taskigt att ni inte får smaka. Slå tassen i bordet och kräv en andel av godiset. Vemsomhelst förstår väl att det blivit pannkaka om inte ni hade hjälpt till. Vilka fina bilder förresten.

  SvaraRadera
 2. Sippo - vi tycker det är en skandal. *upprört* Du har rätt, tassen i bordet ska vi verkligen pröva! *stamp, tramp* Och hjälper inte det ska vi jama om det här för KO! *osäker* Finns det en kattombudsman? Vi ska hälsa matte om bilderna, men BARA om vi får lite provsmakning efter gästerna har gått.

  SvaraRadera
 3. Pip och Murre - hrm, busar? Vi? *host* Vi såg det hela mer som lön för deltagandet i arbetet... Tass.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla underbara ni för budet på Kattchingkatten!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 5. Wikki - de är ju bara för underbart söta, klart vi vill ha en sådan! Hoppas att auktionen pågår ett tag, så att alla kattmänniskor uppmärksammar den efter alla helger. Det är ju till hjälp för alla medkatter! Nosbuff.

  SvaraRadera
 6. Tass på er!
  Va jättebra att ni provsmakade så att kakan som matte skulle bjuda på verkligen var bra. Nu kunde hon ju tryggt servera kakan. Förstår inte varför hon blev svart i synen av det!
  tass från Imma, klosterkattsabemissa

  SvaraRadera
 7. Imma - visst är det konstigt? Man tycker ju att matte borde bli glad över sådan fin kritik. Och sedan på kvällen fick vi smaka mera. Människorna åt bara av den andra. Dumt, tycker vi. Den var ju inte noscertifierad ännu. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Vi älskar kartonger! Hur kul som helst! :-)
  Fin och trevlig blogg ni har. /Tass, katterna på Katthemmet Kompis

  SvaraRadera
 9. Kompiskatterna - kartonger är toppenbra. Fint tuggmotstånd, klösbräda och framför allt: man kan gömma sig i dem! Vi tackar för berömmet! *spinner* Vi ska tassa över till er också! Kurr och burr.

  SvaraRadera