tisdag 22 december 2009

Stationskatterna utmanar er

Deluttagningarna närmar sig.
Blomkrukekrafsning är en traditionsfylld sport med bred kattlig förankring. Stationskatterna är nuvarande innehavare av SM-titeln i lagtävlingen. *blygsam hostning* Vi planerar dock att efter julhelgen satsa även på de individuella grenarna.

Deluttagningar kommer nästa år att hållas i Jamköping, Mjauberga och Spinntorp. Den stora finalen kommer i vanlig ordning att avgöras i Fräsinge. Alla deltagare belönas rikligen med räkor och en slick grädde. Vinnaren får förutom äran också ett knippe färska möss. Stationskatterna utmanar er - vill ni vara med?

Grenarna är följande:
Noggrann genomkrafsning av blomjorden.  Domarna lägger stor vikt vid den resulterande uppluckringen samt bedömer om tillräckligt många rötter frilagts.

Konstnärlig utformning av bladverket. Med de medel som står till buds beskärs växten. Godkända hjälpmedel är klor och tänder. Medhavd klosax räknas som fusk och leder obönhörligen till miss-kvalificering.

Komposteringsteknik. Avfall från föregående grenar bör spridas ut över så stor yta som möjligt för att påskynda nedbrytningsprocessen.

Bilder från föregående års spännande tävlingar visas nedan.


Findus förbereder första tasstaget i krafsningsgrenen.


Isak spurtar intensivt i krafs.


Spott och fräs! Smakar illa! Men man ställer upp för laget.


Klättring i tävlingsredskapen anses publikfriande men ligger helt utom tävlan.

10 kommentarer:

 1. mjau,nej sånt sysslar vi inte med! *redan uteslutna* men jag hejjar på er,för ni verkar duktiga!
  /tass

  SvaraRadera
 2. Oj vikka sportiga missar. Här i klostre har vi inga såna växter som går å klättra i, men vi har höga vedtravar i pannrumme å där håller ja efter så inga mösslingar tror sej säkra. Vi har oxå en gammal behållare för olja, som matte vill ha bort, men den e kul å vara på å smyga runt. De kan ju finnas mösslingar där ju. Duger ja å va me i tävlingen.
  tass 5 å tasskramar.

  SvaraRadera
 3. Klart vi är med! Men vi behöver lite mer träning i vissa delar såsom att krafsa och klättra!Tasskram

  SvaraRadera
 4. Oj, oj, det här verkar för avancerat för mig. Jag har bara vana av utekrafsning. Får heja på er i stället!

  SvaraRadera
 5. Vilka hurtbullar ni är! *applåderar*

  SvaraRadera
 6. Murre och Pip - vi skulle nog vilja va´ lite mer väluppfostrade som ni, men så rycker det liksom bara i tassarna när man sitter vid en blomkruka. Kurr.

  Conny - självklart att ALLA får vara med! Vedrummet låter ohyggligt spännande, vi ser fram emot att höra lite pälsresande jakthistorier. Måste erkänna att klätterbilden är lite en fuskbild, för den är tagen hos vår snälla kattvakt. Mattes blommor blir liksom aldrig så stora. *host* Men det beror inte bara på oss. Matte brukar själv jama att hon inte har gröna tassar, vad hon nu menar med det. Tasskramar.

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco - vad kul att ni är med! Träning är bra. Vi mår i alla fall bra av att krafsa. Det är nog tur att klättring är utanför tävlan för växterna har blivit väldigt spinkiga och veka sedan vi var kattungar, tycker vi. Nosbuff.

  Gustav - man måste krafsa där man trivs bäst. Utekrafsning är ju nästan som höghöjdsträning, så vi förstår att du hade varit en tuff kon-kurr-ent.

  SvaraRadera
 8. Chinook & Cherokee - tack, tack! *spinner* Vi är nog ganska påhittiga i alla fall. Lite FÖR påhittiga ibland, enligt matte. Men hon jamar det på ett snällt sätt.

  SvaraRadera
 9. Det där ser ut som en mycket trevlig lek. Funkar den på granar oxå? för i sånna fall tror jag att jag ska testa.. *kurr*

  SvaraRadera
 10. Maya - Ååååh! *glödlampa tänds över våra huvuden* Matte! Varför har vi ingen gran? Tass.

  SvaraRadera