onsdag 30 december 2009

Snören som snören


Vi måste jama att vi är lite, lite besvikna på vår matte. Imorse skickade vi henne till byggvaruhuset. Det öppnar redan klockan sju, så hon hinner dit före jobbet. Vi behövde ju mer sisallina till klösbrädan. Och så kommer matte hem utan lina! Vad är det för sätt? Skyller ifrån sig gör hon också.Isak: *rotar igenom väskan* Var är tvättlinan, matte?
Matte:  Jag kunde inte köpa någon...
Findus: Vad jamar du?
Matte: Jo, men jag åkte faktiskt till K Rauta tidigt imorse.
Rasmus: Och ändå ingen lina?
Matte: Det var vägarbete och en grävskopa hade grävt av en elkabel. Alla affärer i området var utan ström så de hade fått stänga.
Isak: Du kunde väl ha väntat lite, tills strömmen kom tillbaka.
Matte: Det gjorde jag! Jag stod i 10 minuter, men det var faktiskt 13 grader kallt, grabbar.
Isak och Findus: *fnyser* Du borde ha päls, matte.

Rasmus är inte med i samtalet längre. Vid ordet kabel tänds en glimt i hans ögon. Han minns gångna triumfer med headset till mobilen. Avbitarkatten är tillbaka!


Rasmus look a like?


 
Matte: RASMUS! Vad gör du? *öppnar Rasmus mun och plockar ut en bunt skosnören*
Rasmus: Jag skulle bara hjälpa till, ju! Titta! Jag har minsann ordnat fram snören till klösbrädan. Så här kan den ju inte se ut. *förnärmat*


Matte lyssnar inte längre. Hon sitter på golvet och lägger frenetiskt pussel med skosnörena. Hon muttrar något om att kolla så att ingen bit saknas. Mattar har så konstiga intressen.

6 kommentarer:

 1. Ytterst väljamad intervju. Underligt att er människa inte stannade kvar längre och väntade på att butikerna skulle öppna. Dom är så känsliga. *fnys*

  SvaraRadera
 2. Dålig stil att komma hem utan snöre..dessutom har de där varuhusen öppet sent, det vet vi för matte och husse har varit där jättemånga gånger. Matte kunde handlat på hemvägen istället. Hur länge måste ni vänta nu? Tasskram

  SvaraRadera
 3. Sippo - vi tyckte det var jättekonstigt. Matte jamar alltid om att det är så nyttigt med frisk luft. Tycker människor kunde planera bättre när de är så känsliga! Ha med sig en ryggsäck med ved och grillkorv. Så att de kan vänta lite på att göra inköp till sina katter. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - nu kan vi inte vänta på tassikyrbrädan längre! Matte får åka iväg idag! *tassen i golvet* Förresten måste hon hon köpa kvittermissemat. Så han inte käkar upp alla skosnören hon har. Tass.

  SvaraRadera
 5. Gott Nytt År på er busmissar!

  SvaraRadera
 6. Liza - vi önskar dig och din matte detsamma! Hoppas 2010 blir supertoppenbra! Kurr och burr.

  SvaraRadera