torsdag 17 december 2009

Sopsortering

Mmmjau, vad vi tycker mycket om grillad kyckling! När matte kommer hem med det slår våra kattkroppar nästan knut på sig själva av ren LYCKA. Vad vi däremot inte förstår är mattes ovana att slänga bort en massa av godsakerna.

Eftersom det inte har hjälpt att jama allvar med matte, har vi tvingat ta saken i egna tassar.


Rasmus: *nosa, nosa* Kolla killar! Här ligger kycklingskinnet! Extra flottigt, det gillar vi.

När vi gjort en grundlig inventering av dagens skörd i skräppåsen, hjälper vi matte med sopsorteringen. Vi är väldigt duktiga på att sortera, om vi får jama det själva. Skinnet lägger vi strategiskt mitt under köksbordet. Denna position har fastslagits efter tidigare snöpliga erfarenheter, då matte helt fräckt tog ifrån oss vårt kycklingskinn. Därav det mest svåråtkomliga läget.

Mindre eftertraktade godbitar, som tömda mjukmatspåsar, kan placeras något närmare bordets kanter. Mjölkflärpar är visserligen väldigt underhållande, men i dessa sammanhang kan de inte tilldelas annat än de mest lättåtkomliga platserna, exempelvis under en köksstol.

Om detta är en lyckosam dag, kan vi nu belåtet smaska i oss av godbitarna. Har vi otur, kommer matte på oss. Detta brukar resultera i ett raskt avlägsnande av vårt återvinningprojekt. Ibland visar inte matte tillbörlig respekt för andras arbete.Findus: *sniff* Vi som hade dukat så fint... *sorgsen*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar