lördag 19 december 2009

Får ni besök av Kvittermissen idag?

Vi har gjort en kattologisk undersökning av hur man hälsar på sina kompisar på bloggarna. Det finns många fina varianter. Vi tycker mycket om *nosbuff*. Stationskatterna känner dock att vi måste öva lite i hemlighet innan fraserna sitter där de ska. Annars kan det gå som när Findus och Isak skulle hälsa på en fin kattmissa som kom på besök. Vi ville nosbuffas, men ingen hade jamat om för oss att detta bör utföras nos mot nos. I detta fall blev det nos mot *hostar finkänsligt* andra änden. Mjausingen vilka örfilar vi fick. Det var nog inte så gentlekattaktigt av oss, men till vårt försvar får vi jama att vi bara var ett halvår gamla.

Hittills har Findus, den ständigt kurrande, fått sköta kurr-espondensen. Då blir det förstås *kurr*. Isak och Rasmus börjar bli lite upprörda. De vill också vara med och hälsa! Men hur skulle det låta egentligen?

Isak (tyst katt): *---*                          
Rasmus (kvittermisse): *kvitter, kvitter* 

Om Isak hälsar är det ju ingen som hör oss! Och Rasmus... *suckar djupt*. Vem skulle vi få besök av då? Bara kattegojor och nymfparakatter! Det vill vi ju inte... eller? *tassar fram till mattes kokböcker*
Flygande Jakob? *spinner*

Kanske vi ska skicka ut Rasmus och kvittra hos er andra katter idag. Och om ni känner några smaskiga pippisar får ni gärna ta med dem om ni tassar över till oss. De behöver inte ens heta Jakob!

En god vän. Dock ingen pippis.

6 kommentarer:

 1. Hi, hi, ni är mysiga tycker vi. Tassa på oavsett om det är tyst eller kvitter! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Dui och Deco - vi jamar att ni är riktiga myskatter också! Fast vi vet inte riktigt om vi törs tassa ner det, vi tror att namnet är upptaget. Kanske flera kan ha den Hederstiteln? Vi ska tassa över till er senare. Just nu yrar matte bara om julhandel.
  Kurr
  ---
  Kvitter

  SvaraRadera
 3. Jag tycker ju också att ni är för mysiga. *kurr* Det där med att hälsa kan ju vara lite känsligt ibland. Speciellt om man tar fel på fram och bak. *hehe* Men det är bara att jama vidare så träffar man till slut rätt. *Tass*

  SvaraRadera
 4. Sippo - du är bara för snäll! Vi är lite ängsliga för att bli stämda av Murre och Pip så att vi får leva på potatisskal resten av livet. Aldrig mera tonfisk! *sniff* Annars hade vi förstås jamat att du är en äkta myskatt också. Vi lovar att jama vidare, så snart ska vi nog jama hälsningskattiska flytande. OCH göra det i rätt ände! *hrm* Kurr och tass tillbaka.

  SvaraRadera
 5. hej Findus,Rasmus och Isak!
  ja kattspråkeriet är ganska roligt emelanåt på bloggarna,man lär sig mer för varje dag som går. jättefin blogg ni har,och tack för era inlägg,de upp(s)kattas.
  har ni det kallt där ni bor? kolla vår blogg,här va det kallt både ute och inne igårkväll*brr* vi har bildbevis på det!
  /många tasskramar från ett par bloggande kattvänner

  SvaraRadera
 6. Hej Pip och Murre! Tack för besöket. Vi tycker själva att vi har ganska kallt, ca 5 minuslingar, fast vi har läst att en del har det kallare. Klart vi ska tassa över till er och hälsa på, vi tycker ju själva att det är roligt med kattentarer. Vi har bara varit litet upptagna med matte, som har suttit och ylat som en rabiessjuk varg framför datorn. Hon hotar med att börja knyppla istället! *oroligt*
  Kurr och burr

  SvaraRadera