onsdag 23 december 2009

Kattentverket nästa

Ny godisautomat
Matte har gett oss en ny godisautomat. Hon kallar den förstås för en boll.

Godisautomat
Man ska sätta in lite torrfoder, kattgodis eller vad katten man vill i bollen.


Hallå där! Kom ut nu!


Kanske om man skakar lite?
Den är ganska skoj, men verkar vara lite felkonstruerad. Det tar nämligen en sådan tid för godiset att trilla ut. Vi funderar på att klura ut en egen variant av godisautomat. Ta en innebandyboll som exempel. Klart mycket lämpligare för detta ändamål, eftersom den har så många hål. Godiset ramlar ut mycket fortare och det måste trots allt vara avsikten med en godisautomat. Godissugna kissar ska inte behöva vänta, tycker vi!

Eller om man skulle bygga om en fotboll? Spärra ut pek-klon och skära ut cirklar stora som femkronor. Då kunde man fylla bollen med köttbullar. Eller kanske små musingar. Fast först måste vi tänka ut hur bollen ska bli stadig om vi skär hål på den. *funderar* Tål att tänka på. Vi klurar vidare!

6 kommentarer:

 1. Hoppas ja inte får en sån luring i min julklapp. Verkar jobbigt. Ja e så nöjd med den ja har. Bara att de den en dask med tassen så kommer de godis.

  Ha en riktigt God jul nu alla!

  Tasskram!

  SvaraRadera
 2. hahaha,ja ni är för roliga.

  SvaraRadera
 3. Er idé verkar bättre än bollen ni fått! Man vill ju har mycket gott när man tassar till en sån där boll! God Jul på er! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Nea - bra att du har en kattdesignad godisautomat. Som tur är har vi kommit på lite bättre tass med vår nu. Man fick tassa till den lite hårdare än vad vi gjorde först. God Jul! *Kurr*

  Murre och Pip - vi tackar för kattplimangen!

  Dui och Deco - vi ska fundera lite till. Köttbullar går inte in i vår nuvarande modell. Fast matte kunde reglera öppningen till att bli större och då blev det roligare för oss. God Jul! *Tass*

  SvaraRadera
 5. Detta är Smulans favoritleksak, jag, Amanda har inte tålamod att vänta ut gottet, men hon är duktig! Jag väntar tills hon får ut flera och får smaka lite då.

  Mjauis

  PS
  Tack för påhälsningen och välkomna tillbaka. Matte kommer nog att länka till er i sin blogg för att hitta er lättare. Säg till om ni inte vill det!
  Som ni ser, läser matte er blogg från början och ni lär få fler kommentarer på gamla inlägg, hoppas att det inte gör nåt. DS

  SvaraRadera
 6. Smulan och Amanda samt er tvåbening - välkommen till oss, skojigt att ni tittade förbi! Det är bara roligt med kommentarer, så visst går det bra att lämna dem till gamla inlägg.

  Den där godisbollen tog det ett tag innan vi liksom kom överens med, men sedan kom matte på hur hon skulle ställa in hålens storlek. Och vi stora missar (Findus och Isak) kom på, att vi kunde låta lillmissen göra jobbet. *hehe* När godiset hade trillat ut, kunde vi sticka fram en tass och dra godisen till oss och smaska i oss den. Lite som Amanda, kanske? Kurr och burr.

  SvaraRadera