fredag 25 december 2009

Gröna ärtor

Idag har vi jamat med matte om hur vi fick våra namn. Findus fick heta Findus efter en katt i en bok. Bokkatten kom till sin husse i en låda som det stod Findus Gröna ärtor på. Man får väl vara tacksam att matte valde Findus och inte Gröna ärtor. *fnys*

Gröna ärtor? Är det ett namn för en tuff kattkille, matte?


Findus?
Isak kom till oss från ett katthem. Han fick fortsätta att heta Isak för att det passade honom. Fast ibland ropar matte Mysak och Isak kommer ändå. Men han kanske bara vill skoja tillbaka med matte, vem vet? Mysak är någor mysigt, det hörs ju. Det kommer från en film om pippisar. *slurp*Saltkråkan, men matte minns inte mer än så.


Mysak? ISAK heter jag ju, matte!
Lillmissen visade sig vara ett riktigt bollgeni. Han dribblade med bollen från framtass till framtass, skuttade högt med bollen som klistrad mellan tassarna och kunde slänga sig på rygg, rulla runt några varv och fortfarande ha total kontroll på bollen när han kom på benen igen. Ett tag var han i farozonen för att heta Zlatan. Men eftersom matte inte bryr sig om fotboll, så tyckte hon inte att just det namnet lockade så mycket. Som kattungar brukar, så somnade lillmissen tvärt efter sina upptåg. Då såg han ut som en rund och go´nalle, tyckte matte. Det blev Rasmus, efter seriefiguren Rasmus Nalle.


Zzz.. Zlatan?
Hos försäkringsbolaget Agria kan man söka bland de vanligaste kattnamnen. Av de hundra vanligaste namnen, kom Findus som nr 7 och Rasmus som nr 28. Isak kunde vi inte se på den listan. Men det gör inte så mycket att många katter heter likadant som oss. Alla knycker vi på svansen och viftar med morrhåren  på vårt alldeles eget sätt, så mjau så! *stolt svansknyck*

Om ni vill, kan ni väl berätta om hur ni fick era namn?

6 kommentarer:

 1. Vilka kuliga historier ni har. Jag fick mitt namn då husse satt med en av sina stinkpinnar och funderade. Plötsligt så kom han på mitt namn efter en tändare, fast då jag skulle få vara speciell, så ändrade han "Z" till "S" som Sippo.

  SvaraRadera
 2. Mjau, det var ingen dålig historia du har heller, Sippo. Att vara en upplysnings-katt måste vara speciellt och ansvarsfullt! Men så lär du oss mycket om dina patrulleringar också.

  SvaraRadera
 3. Böckerna om Findus har jag läst allihopa. Det namnet är ett kattnamn med stil! Gröna Ärtor
  kan man väl inte heta heller!?!
  Isak är ett stiligt namn tycker jag. Mysak är en önskesten som Tjorven leker med på Saltkråkan.
  Tur att det inte blev det uttjatade namnet på Z. Rasmus Nalle låter mycket gosigare än en fotbollsspelare.
  Själv är jag döpt efter en tvåbent tant som heter Liza Minelli. Min gammelhusse tycker hon är snygg och jamar bra så då döpte han mig till det.

  SvaraRadera
 4. Liza - Vi tycker också vi har riktigt fina kattnamn! *tre katthuvuden nickar* Isak jamar att om Mysak är en önskesten, så måste han väl vara en önskekatt? Tror han blev lite mallig nu. Liza är ett toppennamn för en katt, där håller vi med gammelhusse. Fast vi förstår nog att du jamar mycket bättre än tvåbeningen, och klär mycket bättre i päls. Skulle tro att du klår henne med 5 svanslängder när du jamar Meow York, Meow York.

  SvaraRadera
 5. Vi tycker att ni har jättefina namn allihopa! Matte har alla böckerna om katten Findus, och hon har läst dem för oss... anser personligen att det är mycket hedrande att bli kallad efter en sådan katt, för han är verkligen kattig på det rätta sättet.

  Jag heter Imma efter jungfru Maria, ett av hennes namn på latin är nämligen Immaculata som betyder "fläckfri". Nu är jag ju blåsköldpadd och därför inte särdeles fläckfri... men matte säger att det är det inre som räknas. Conny heter egentligen Sean Connery, men matte säger att Conny passar honom bättre för han är en riktig ungdomsligist! *fnissar busigt* Sixten och Assar fick sina namn på katthemmet i Kristinehamn, och vi tyckte att de skulle få behålla dem när de flyttade hit...

  Min bror Aragorn, som dog i somras, hette så efter en riktigt kattig figur i en bok: "Sagan om ringen". Matte säger att Aragorn i boken är precis som en katt: går sina egna vägar, berättar inga hemligheter och är både listig och klok. Lille Rufus hette egentligen Ypsilon Ynk, men det tyckte matte var nedvärderande så han fick heta Rufus istället - det tyckte hon passade honom bättre.

  God fortsättning! önskar Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. Imma - vad spinnande det är att höra, hur alla har fått sina namn. Ditt namn hade vi nog inte kunnat gissa ursprunget till, om du inte hade jamat om det. Ett bra namn passar väl ihop med ens inre och då är ju Imma ett väldigt bra namn för dig. Tror aldrig vi har hört någon katt som haft det namnet, så då kan man jama att det är ett speciellt namn på en speciell missa.
  Vi gillar Connys namn, men det var ju lite busigt att kalla honom ligist. *fniss* Sixten och Assar är säkert glada att de fick behålla sina namn. Aragorn - åh! Med den förklaringen förstår vi precis varför han fick sitt namn. Ynk kan det inte varit så roligt att heta, mycket bättra då att han fick heta Rufus. Det är väl ett namn som fick honom att stolt sträcka på svansen. God fortsättning! Kurr och burr.

  SvaraRadera