onsdag 16 december 2009

Köttbollar

Idag var en riktigt bra dag. Matte har lagat köttbollar. Matlagningen inleddes som sig bör med provsmakande *mums* av köttfärsen. Den hade legat en dag i kylskåpet men blev ändå noscertifierad av samtliga stationskatter. Därefter fortsatte matte tillagningen med hacka, blanda, rulla-momenten. Detta föranledde vissa protester från oss grabbar. Vi ansåg inte att provsmakningsfasen var riktigt färdig än. I och med detta inleddes en subtil men kontinuerlig uppvaktning av matte. Resultatet blev inte fler godbitar, om ni trodde det. * fnyser*

Istället kunde vi se en tillväxt av köttbullestorleken så att det till slut blev- ja, köttbollar helt enkelt (Se bevisföremål A - foto nedan). Storleken ökade för att matte skulle hinna rulla klart innan det mystiskt försvann köttbullar från ugnsplåten. En viss utsöndring av tårvätska noterades, alltmedan matte mumlade något om lök. Därför vet vi med säkerhet att matte inte kan vittna i eventuell kommande utredning. Vi missar såg inte heller något, och förresten tänker vi inte jama mer utan tillgång till ett kurr-idiskt ombud.

Bevisförmål A. Notera skillnaden i storlek mellan objekten. Längst till vänster en typisk köttbulle. Längst till höger en köttboll. Däremellan två hybridformer.

Matte påstod att tillväxthastigheten på bollarna stod i direkt proportion mot dessa faktorer:

  • antal timmar sedan vår senaste måltid
  • mängden lök i färsen
  • storleken på tomma ytor vid spisen (landningsplatser efter upphopp)
  • antalet tomma ytor vid spisen (se ovan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar