torsdag 31 december 2009

Snäll matte

Vi har haft det riktigt bra idag. Matte gjorde klart klösbrädan, med tassistans från oss, förstås.

Rasmus: Jag är jättebra på att skruva. Låt mig göra det här, matte!Klösbrädan måste förstås provas. Både tvättlinans kvalitet och att brädan var fast förankrad i väggen. Rasmus anmälde sig hjältemodigt och kastade sig med dödsförakt upp med alla fyra tassarna inkörda i klösisen.

Rasmus: Titta på mig! Inga tassar i golvet!

En annan bra sak: vi fick leka lite med mattes kökshylla. Den sitter i sovrummet, över sängen. Vi misstänker detta beror på dåligt lokalsinne. Matte hittade nog inte köket. Hon förnekar detta ihärdigt och jamar att hyllan är hennes nattduksbord. I den gömmer hon klocka, glasögon, cerat och andra kuliga kattleksaker. Det var sådana prylar som hon tidigare hade på en stol bredvid sängen, åtminstone när hon somnade. När hon vaknade återfanns grejerna konstigt nog på helt andra platser. Gärna under byrån eller sängen. Hur de hamnade där är naturligtvis ett fullständigt missterium, men i vilket fall tyckte vi att det gav matte en nyttig morgongymnastik att hämta fram alla grunkor igen.


Findus: Finn FYRA fel! Ja, just det! Ni ser väl att matte har satt fyra av lådorna med baksidan utåt? Och satt på dumma knoppar! *mutter* Framsidan med hålet passade ju mycket bättre för en nyfiken tass!


Idag tyckte nog matte att vi skulle få busa litegrann. Hon vände tillbaka en av lådorna.

Findus: Hallå! Finns det nåt spännande för en katt här?


Findus: Klofisket avslutat! Mattes läppsmörja kommer här.
Isak: Kan behöva låna den. Lite torr om nosen. *slick*


Isak: Men hallå där! Vart ska du med min nossmörja?
En tredje bra sak: Matte har köpt räktårta. Hon kallar den för smörgåstårta, men så brukar hennes smörgåsar minsann inte se ut. Vi har givetvis provsmakat räkorna. Vore ju synd om matte inte fått tillräcklig smaskig räkkvalitet. Tur att hon har oss som kan kolla så att hon inte har blivit lurad.

Gäsp! Börjar bli dags att vila efter maten. Avslutningsvis vill vi jama, att alla katter ska få ett 

GOTT NYTT ÅR!

10 kommentarer:

 1. Gott Nytt(katth)År!

  SvaraRadera
 2. Chinook & Cherokee - *fniss* vi tackar så mycket och önskar er detsamma! Eller kanske Gott Nytt (morrh)År? Kurr och burr!

  SvaraRadera
 3. Härligt att klösbrädan blev klar! Gott nytt år på er! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - skönt att den är färdig, det tycker vi med! Gott Nytt År på er med! TassKram

  SvaraRadera
 5. Ett fankattiskt inlägg! Jag är verkligen imponerad av Rasmums hjältemodiga test utav klösbrädan. Inga tassar i golvet! *klappar tassarna* Snyggt jobbat. Det där med att saker verkar hamna under byrån eller sängen osv. Det är ett fenomen som även uppstår här hemma. En gång hittade husse in lypsyl under mattan. Men det var först efter han trampat på den. *ahem*
  Gott nytt år!!! *svansdansar*

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt År, kära kattvänner! Hoppas att ni får ett underbart 2010, vi ses igen då!
  1 000 TassKramar Wikki & Nova

  SvaraRadera
 7. Sippo - Rasmus kvittrar och tackar! *bugar* Han visar faktiskt hjältepotential, det måste vi erkänna. Snällt av er att lägga undan lite lypsyl åt husse. Det var säkert till nariga vinterläppar längre fram. Men människor kan va´ bra konstiga, de letar liksom med fötterna. Gott Nytt År! *vinkar med tassarna*

  SvaraRadera
 8. Wikki och Nova - vi tackar så mycket! *spinner* Vi önskar er ett räkfyllt 2010, med många landetresor med musjakt! Gott Nytt År, missorna. TassKramar tillbaka.

  SvaraRadera
 9. Åh vilka händiga små missar :) Konstigt att jag inte hittat hit innan, men jag lägger till er som länk på min blogg :D

  SvaraRadera
 10. Tina - förlåt, vi har inte sett din kommentar förrän nu. Vi ska förstås tassa över till dig och hälsa på! Vad kul att NÅGON uppskattar när vi är händiga. Matte förstår inte alltid det fina i det hela. *fnys*

  SvaraRadera