fredag 1 januari 2010

Gräddhylla


Findus: Tittut, matte. Har du surat färdigt nu?

Idag har jag blivit utsatt för allvarliga hot. Jag hörde att matte sa i telefon att hon skulle byta bort mig! Ja, bara för en dag eller så, men i alla fall. Nu är det ju så med oss katter, att vi gärna vill vara med där våra människor är. Så när matte satt vid datorn i morse, ville jag passa på att gosa lite. Tänkte att detta kanske kunde leda till en andra frukost. Strategiskt ställde jag mig mitt framför matte. Kan väl hända att mina tassar stod på tangentbordet. Men tror ni hon blev glad? Nähä då. I stället blev hon alldeles väldigt engagerad i vad som hände på skärmen. Bloggen hon höll på att läsa hade plötsligt krympt väldigt och upptog bara en liten, liten del av skärmen. Det var då hon kom med sitt hot. Sa att hon skulle låna kompisens bebis, så fick jag åka dit en dag. Bebben hade tydligen hjälpt sin mamma, så att mammans dator visade JÄTTESTOR text. Dumma matte! Det förstår du väl, att om jag visste vilka tangenter jag tryckt på, skulle jag jama om det! *sniff*


Nu tror jag förstås inte matte menar allvar. Hon skulle sakna sin kurrande kisse alldeles för mycket. Ni ser ju själva vem som sitter i hennes nyckelring! *självbelåtet*


I alla fall fick mitt tassande matte att fundera lite. Eftersom vi så gärna är med vid datorn, brukar hon skoja om att hon snart får börja borsta datorn också. Så hon tänkte, att vi kunde behöva vår egen plats nära datorn. Bokhyllan som bara står i vägen kanske kan bli en lyxhylla för katter. Vår egen gräddhylla.

Matte funderar på att såga upp hål i hyllorna så att vi kan ta oss från våning till våning och lägga dit mjuka dynor. Kanske ställa dit en ampellilja att tugga på. Vi tyckte att en guldfiskskål, undulatbur och kattmynteodling vore rimligt men matte verkar svår att övertyga.

Rasmus: Bara en liten guldfiskskål, matte. Snälla?


Det är bara på planeringsstadiet just nu. Men vi ska nog se till att få fart på matte. Det ska vi bli katter för!

Isak: Hyllan ska bli klar FÖRE midsommar, matte. Det tar vi i tass på!

8 kommentarer:

 1. Det har hänt här med, ibland råkar man ju trycka fel så bli bortbytt verkar lite tarvligt tycker vi! Man måste ju hjälpa till även om man inte bloggar just då! Tröstartass

  SvaraRadera
 2. Dui och Deco - skönt att ni förstår. *tröstad* Vi katter gör ju alltid vårt bästa för att hjälpa till. Fast ibland är ens människa lite otacksam, måste jag jama! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Tycker mig känna igen det där. *krafs med tassen* Lyckligtvis så har jag inte blivit utkörd och utbytt än. Precis som ni jamar, så tror jag att vi skulle bli allt för saknade. Bra idé att sätta matte i arbete. Om det fungerar så gör vi kanske samma sak med husse. Tassen!

  SvaraRadera
 4. Va!? En hel GÄDDHYLLA? Vilken snäll matte ni har. Får jag flytta hem till er då? Jag äääälskar gädda!
  ...ööhhh....mjaså...står det gRäddhylla...hmmm....mjaha...mja...då stannar jag nog kvar här och gosar ner mig i mattes och husses knä.
  *Svansvift*

  SvaraRadera
 5. Sippo - visst reagerar människor underligt? *skakar på huvudet* Som om de skulle klara sig utan oss! Bäst att avleda dem med en annan kattivitet, som gräddhyllan. Rapportering kommer. Kurr.

  SvaraRadera
 6. Liza - hmm, kanske ska önska gädda i stället för guldfiskar. Så blir det en gäddhylla! *fniss* Då kan du komma på besök! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Kompiskatterna - vi är sååå ledsna för er skull. Tyvärr bor vi för långt borta för att kunna hjälpa till rent praktiskt men vi hoppas att detta kunde vara ett sätt.

  SvaraRadera