söndag 10 januari 2010

Vattenkavalkad...

... eller hur man kan driva en matte till vansinne. Eller åtminstone till köp av vattenfontän.

I begynnelsen var kurrande kissen Findus ensam i reviret. Då gick det bra med vatten i glasskål.

Men jamarns också! Lilla skålen till vänster fick inte morrhåren plats i. Det blev till att köpa en större glasskål.

Så kom tysta men påhittiga missen Isak. Han tyckte, att vatten var till för att lekas med. Vispa runt med tassen i skålen var kul. Sätta tassen på kanten och vicka skålen var ännu kuligare. Då blev det översvämning! En skål med platt botten fick inhandlas.


Det avskräckte förstås inte en påhittig kisse. Den lilla skålen var inte så tung. Den gick bra att skjuta omkring. Mera översvämning, tjohoo! Så kom den större och tyngre skålen på plats. Det gick förstås att doppa tassen i den och skaka av vattnet. Denna kompromiss kunde både Isak och matte leva med.

Ett halvår gick. Matte la märke till, att vi gärna drack från vattenkranen så fort det blev tillfälle.

Matte tyckte, att vi kunde behöva en vattenfontän med rinnande vatten. Lite ängslig var hon nog, att vi skulle lära oss att öppna kranen. Vi är ju inga korkade kissar, om vi får jama det själva. En vattenfontän fick det bli!

Isak: Vad är det här? *nosar* 
Findus: Känns blött. *doppar tassen*

Findus:Brummar här bakom. Konstigt.

Findus: Mmm, rinnande vatten. Går att dricka.

Isak: Japp. Gott!

Isak: Går att tvätta tassarna i också. Hörru, man kan dricka så här med! *slickar av tassen*

Findus: Har du flyttat fontänen, matte? Mjau, vattnet smakar gott här med, förstås.
Det var lite om våra vattenäventyr. Förutom den gången, då Findus badade i toaletten som kattunge. Men det brukar han jama ganska tyst om.

6 kommentarer:

 1. Vilken historielektion! Ni visade verkligen matte var vattenskålen skulle stå. Ska be husse att köpa en ny fontän till oss. Vi har tröttnat på vår gamla.

  SvaraRadera
 2. Tänk att det finns så många tvåbeningar som tror att vatten bara kan användas till att dricka och tvätta sig i! Vatten är ju en av de kuligaste leksaker som finns, bara man inte får det över sig förstås, då är det inte alls kul.

  SvaraRadera
 3. Och vi som har jätteliten vattenskål! Hm får vi nog ändra på! Vattenfontän verkar toppen! Snygga bilder på er också! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Sippo - det lönade sig att jama ifrån. Annars hade vi säkert fått dricka från någon liten äggkopp. Det verkar finnas väldigt många fontänmodeller. Hoppas ni hittar någon bra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Kattson - det är verkligen skoj med vatten. En droppande kran kan vara väldans intressant - att försöka fånga droppen just när den ska falla. Tass!

  SvaraRadera
 6. Dui och Deco - men det kanske funkar bra med er vattenskål? Det var ju busungen Isak som gjorde att vår vattenskål blev större och tyngre hela tiden. Matte hotade ett tag med en 10 liters rostfri degskål. *fniss* Fast vattenfontän är mysigt, förstås. *buff tillbaka*

  SvaraRadera