lördag 9 januari 2010

Matte - en storfiskare?

Att vara kattägare kan bjuda på en del dråpliga situationer, brukar matte jama. Det kan vi nog hålla med om, förutom det där med kattägare då. Hon är ju vår människa!

Under vår tid tillsammans med matte har vi gjort vårt bästa för att se till att hemmet är en säker plats. Man kan ju inte ha saker som sitter löst. Alla fastsatta ting har genomgått hårda kontroller. Resultatet har vi noga förevisat för matte.


Tro inte, att vi alltid vilar så här fridfullt. Emellanåt drar vi igång vilda race  genom lägenheten. I snitt brukar vi sammanlagt ha fyra tassar i golvet medan övriga ben slingrar sig kring mottävlaren. Detta brukar medföra ypperliga tillfällen till hållfasthetskontroller.


En sak som ständigt blev underkänd var denna tygvepa, som sitter utmed bästa åskådarplats längs racet.Till slut kände sig matte manad att förbättra säkerheten. Hon tänkte som så, att det måste finnas riktigt, riktigt starka fiskelinor som håller även för ett par lekfulla katters framfart.

Det var tydligen inte lika vanligt att mattar kom in i sportaffären som att hussar gjorde det. Fiskekillen blev väldigt imponerad när matte bad att få en lina som höll för 40 kg. På ett fint sätt försökte han ställa frågor för att ta reda på var mattes fiskeställe låg och vad hon skulle fiska.

Matte som på sin höjd fiskar upp ett paket fiskpinnar från frysdisken. Eller några burkar tonfisk från butikshyllan. *fniss*

Fiskekillen blev nog lite besviken när han förstod, att linan skulle använda för att kattsäkra vepan. Men det lät som en sympatisk man, tycker vi. Visste hur han skulle smickra en katt. Han frågade matte om hon hade tigrar hemma. *stolt svansviftning*

12 kommentarer:

 1. Ytterst väljamat om jag får säga det själv. Det är tydligen ofta som våra människor tror sig ha kattsäkrat hemmet, så visar det sig vid närmare undersökning att nästan ingenting håller för ett race eller två. När det gäller fiske, så är nog min husse lika kunnig som din matte.

  SvaraRadera
 2. Sippo - människor är liksom inte så förutseende. Nog borde man väl ta i beräkningen att det kan hänga en katt eller två i prylarna? Kattfnattsrace är en viktig kattlig tradition så det måste hemmet tåla! Tur att ovana fiskare kan bjussa på godsaker ändå, från affären.

  SvaraRadera
 3. Tigrar - ja, det må jag jama. Ni är inga dåliga kissar ni. Det måste gå minst sagt vilt till hemma hos er. *tass*

  SvaraRadera
 4. Maya - vi känner oss extra tigriga ibland och då kan det bli lite bus. Det var värre när kattungebenen var fulla med spring, så numera sitter saker fast lite bättre, så att jama. *Kurr*

  SvaraRadera
 5. "Fniss" Tänk vad mattar(HETER det så?= kan impotera..Tänk att ni tillsammans fixar ca 40 kg!! Vi är impoterade..Helt rätt att undersöka vad saker klarar av. Tasskram

  SvaraRadera
 6. Dui och Deco - vi är katter med ett undersökande sinneslag. Skönt att ni är av samma åsikt. Visst låter det imponerande med 40 kg?! Fiskekillens ögon tindrade som ett barns på julafton, jamade matte. Tasskram.

  SvaraRadera
 7. kikar in lite-tycker det har blivit lite dåligt med besök i min blogg,undrar vad det beror på..

  SvaraRadera
 8. Det var tre jättefina fiskar den linan var tänkt för :)

  Men inte väger ni väl 13 kilo var?

  Eftersom matte bara fiskar i frysdisken så får kanske ni hjälpa till med ett nyfångat byte. En fin saftig mus kanske :)

  Tass!

  SvaraRadera
 9. Det är heltokigt hur kattoförberedda en del bostäder är. Tänk att de där kattitekterna t ex kan bygga en lägenhet med balkong som inte är innätad eller inlgasad? Men ni verkar ha tagit tag i er lägenhetet ordentligt så den numera är säker. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 10. Pip och Murre - vi tycker nog att vi brukar tassa in hos er. Vad tråkigt att ni har uppfattat det som om det är dåligt med besök. *ledset* Det har inte varit vår mening. Tass!

  SvaraRadera
 11. Nea - nää, visserligen är vi stora och starka, men 13 kg väger vi nog inte. *fniss* Matte var bara så trött på den där jamarns pyssellinan från Panduro, så hon tog till ordentligt med nästa lina. Att jaga smaskiga saker som möss lät inte alls som ett dumt förslag! Hittills har det mest blivit dammråttor, men de är inte så mättande. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Kattson - balkonger kan vara riktigt läskiga! I somras satt en katt utestängd på balkongen i huset mittemot. På åttonde våningen, utan nät eller inglasning. *ryser* Matte gick och knackade på så att de tog in kissen.

  Fint att du tycker vi har gjort ett bra jobb! *glatt* Vi har lagt ner mycket möda på att visa matte vad som behöver göras.

  SvaraRadera