måndag 25 januari 2010

Att tvätta eller inte tvätta

Matte är inte riktigt klok. När hon kom hem från jobbet, hann hon nästan inte hälsa på oss och  ge oss mat förrän hon rusade ner till tvättstugan. Hela tiden ylade hon att hon minsann inte hade tid att tvätta!

Och vad händer sedan? Jo, tvättstugan hade fått nytt bokningssystem. Matte bara trodde att hon bokat tid, men det hade hon inte. Blev hon glad för det? Nädå, nu ylade hon att hon måste tvätta. Hade inget att sätta på sig. Vilket trams. En katt har alltid något att sätta på sig. Det allra bästa man kan ha på sig, nämligen en alldeles egen kattpäls.

Mycket lättare att hålla ren är pälsen också. Verkar så jobbigt med kläder. Vi jamade åt matte, att hon kunde slicka ren sina kläder. Det ville hon inte. Då jamade vi, att vi kunde tvätta dem åt henne. Det ville hon inte heller. Vad gör man med en sån surmatte? Hon får rengöra kläderna hur sjutton hon vill, vi har i alla fall erbjudit oss att hjälpa till! *fnys*

Det slutade med att matte tvättade upp det nödvändigaste och hängde på tork över badkaret. Mycket roligare när matte tvättar uppe i lägenheten, tycker vi. Det droppar så skojigt, och man kan försöka fånga dropparna med tassarna. Eller så kan man hjälpa matte ta ner tvätten för att känna om den är torr. Det är den oftast inte. Då får matte hänga upp den igen.

Rasmus: Öh, jag tittar inte alls på vad du gör matte. Ska bara se mig i spegeln lite, så att morrhåren ligger som de ska. Fast det förstås, om du vänder ryggen till... *rafsar ner en tröja*

12 kommentarer:

 1. Husse hänger också sin tvätt inne. Det är jätteskojigt att riva ner kläderna. Självklart gör jag det bara för att kolla om dom torkat. Konstigt att matte inte ville ha er hjälp med att tvätta. Människor är verkligen underliga.

  SvaraRadera
 2. Sippo - man kunde tycka att de skulle bli glad för vår hjälp. När de nu verkar tycka att det är så trist att tvätta. Tur att vi kollar om kläderna är torra åt dem, annars skulle de nog inte tänka på det själva. Man måste kolla OFTA. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Tvättkulturen hos tvåbeningar är undermålig. Dels för att de inte vet hur man tvättar (slickar), dels för att de inte har nåt snyggt att tvätta (päls). Om de till äventyrs har en päls så tvättar de inte den. Det är en enda röra med deras renhållning. Och så är de för stolta eller för dumma för att lära av oss *fnys*.

  SvaraRadera
 4. Mina tvåbeningar är nog värst...
  DE TVÄTTAR MIN PÄLS!
  Alldeles för ofta, dessutom.
  Så fort jag fått in den mysiga hemtrevliga hunddoften kommer de, ropandes:
  -"TRASSLA; kom hiiit"! (Från BADrummet!)
  De gnuggar in mig i en äcklig blandning av schampo på skallen och såpa på kropp och ben och MASSOR av VATTEN!
  Inte blir jag så värst tröstad av leversnittar eller snälla ord, det är ju BLÖTT!

  *klagande suck*

  Trassla såp-pälsboll

  SvaraRadera
 5. Hej Stationskatterna! Nu har jag fors-katt! Blev nyfis på varför ni kallar er Stationskatterna, och tassade bakåt i bloggen och fick veta! Ni verkar ha beva-katt ett stort revir med mycket trafik. Bra jobbat!
  Tills vi jamas nästa gång, spinn lugnt!
  Fjutten

  SvaraRadera
 6. Ja de är väldigt skumma ibland! Men vi måste jama att det är kul när de ska bädda rent, då kan man varar riktigt hjälpsam! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Kattson - håller verkligen med om att matte inte vet hur man tvättar på riktigt. Vet du, hon har fusklappar fastsydda i kläderna? *fniss* Tvättråd, har hon jamat att de kallas. Behöver hon råd kunde hon ju fråga oss. Konstigt, va?

  Trassla - stackars dig! När man precis har samlat på sig jättemycket god lukt och så ska man bli insåpad. Det låter inte så skoj, fast det var bra att du får godis efteråt som plåster på såren.

  SvaraRadera
 8. Fjutten - bra att du jamade att du fors-katt. Vi har inte tänkt på att det inte finns någon förklaring på namnet Stationskatterna som man snabbt ser. Här är riktigt mycket trafik, så det gäller att hålla koll! Tass.

  Dui och Deco - vi gillar också att hjälpa matte att bädda rent. Vi turas om att kontrollera lakanet från över- och undersidan, så det brukar ta en stund. Jättemysigt! Och så får ju sängkläderna den rätta, goda lukten på en gång. *buff* tillbaka.

  SvaraRadera
 9. Psst.. ni har en award att hämta hos mig.

  Tass

  SvaraRadera
 10. Nea - oj, så spännande! Vi kommer tassande... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Ni har fått en award hos oss. Nosbuff

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco - vi tittar över! *springer iväg* Tack, så fin motivering. *rörda* Tasskram.

  SvaraRadera