onsdag 27 januari 2010

Besprutad av en bläckfisk

Matte jamar så konstiga saker. Den här gången sa hon, att hon skulle behövt vara en bläckfisk. Eller åtminstone ha lika många armar.  Vi är inte riktigt säkra på vad som låg bakom mattes önskan att byta art. En svag misstanke finns, att det gällde matlagningen.

Matte hade nämligen ett kilo köttfärs i kylen, som borde tillagas. I inledningsskedet av matlagningen fick vi vara med. Vi provsmakade köttfärsen. Den var god. För att bli riktigt säkra på omdömet provsmakade vi lite till. Sedan började matte tappa stilen, måste vi tyvärr jama. 

När vi hoppade upp på köksbänken för att inspektera att hon lagade köttfärssåsen på rätt sätt, så började hon lyfta ner oss. Kan väl hända att vi började bli lite närgångna mot stekpannan. Men i alla fall! Först hoppade Rasmus upp. Medan matte lyfte ner honom, passade Findus på att hoppa upp i stället. Så där avlöste vi varandra. Det var då matte började muttra om bläckfiskarmar.

Medan köttfärssåsen puttrade på, satte sig matte vid köksbordet vid lilla datorn . Då försökte vi passa på att tjuvsmaka. Nej, inspektera menar vi förstås!  Vi blev nedlyfta. Matte satte sig vid datorn igen. De flesta kattägare kan nog tänka sig hur många gånger dessa moment upprepade sig? Vi katter kan ju vara mycket målmedvetna när det är något vi bestämt oss för!

Till slut ledsnade matte på denna trevliga lek. Hon började ta till hot. En sprejflaska med vatten hämtades fram. Hon började ruska varnande på den. Det behövdes ingen dusch. Men en sak jamar vi bara: vi kräver en ursäkt! Flera myntalinser och Dentabits var!

9 kommentarer:

 1. Hur många bevis ska vi behöva tåla på att tvåbeningar inte har förmåga att uppskatta värdet av ordentliga undersökningar av olika slag som vi katter genomför? Det finns många bevis för att köttfärs kan bli otjänlig som föda och det är därför extra viktigt att den undersöks och analyseras. Uppskattas det? Nej! Men, vi får jobba vidare med oförminskad styrka. En vacker dag kanske de fattar att de inte klarar sig utan oss?

  SvaraRadera
 2. ni har fått en award utav oss,se vår blogg!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig blogg att följa, vackra mjuka färger som gör texten lätt att följa, *tummen upp* förresten ibland som matte kan man behöva mer än åtta armar ;) Är matte själv så jag vet!

  SvaraRadera
 4. Det där känner man verkligen igen. Husse sitter och skrattar och tittar menande på oss. Jag förstår ingenting. *ahem* Att bli hotat med blomspruta är brott mot kattbalken och det är dryga böter på sånt.

  SvaraRadera
 5. Tarvligt! Klart man måste hjälpa till. Hoppas verkligen att det var för att matte var rädd att ni skulle bränna nosen som hon lyfte ned er och inte för undersökningen av köttfärsen. Tasskram

  SvaraRadera
 6. Kattson - så rätt du har! Det är klart att det var för att rädda matte från magsjuka som vi skulle hjälpa till och provsmaka. *host* Synd att vår matte inte är så förståndig att hon inser det och uppskattar våra ansträngningar.

  Pip och Murre - vi ska kila över och titta senare, just nu går det visst inte. Men vi kommer, grabbar!

  Em - vi tackar för berömmet, nu blev vi jätteglada! *sträcker på svansen* Tänk att mattar vill se ut som bläckfiskar? Det där har vi lite svårt att förstå, men matte nickar instämmande. Vi ska tassa över till dig och hälsa på vid tillfälle. Tass!

  SvaraRadera
 7. Sippo - förstår att omtänksamma katter som Snuffe och du också gärna vill kontrollera husses mat så att han inte sätter i sig något olämpligt. Bra att få veta att det är böter för olaga hot med blomspruta. Ibland behöver man kurr-idisk rådgivning. Tack!

  Dui och Deco - matte jamar att hon såklart lyfte ner oss för att vi inte skulle bränna oss. Fast vi tror hon bara låtsas. Hon började nog bli rädd för kattgodis-böterna efter att ha läst Sippos kommentar. Kurr ovh burr.

  SvaraRadera
 8. Ni är tre som kan gadda... äh jag menar HJÄLPA matte matte med saker som provsmakning. Ja är bara ensam ja.

  Matte är så dum när hon lagar mat och inte vill ham mig klivandes omkring, så hon häller upp lite ättika i ett dl mått för de går ja inte nära.

  SvaraRadera
 9. Nea - det är jättebra att vara flera katter när man ska provsmaka! Ofta blir det liksom lite mer provsmakning än matte har tänkt sig. Förstår att det inte är lika lätt att avleda uppmärksamheten när du är ensam. Men du kan förstås ta till list och charm, och det har du ju massor av! *nickar ivrigt* Det där med ättika låter inte så kul. Vi har nosat på en burk inlagd gurka och den lukten gillade vi inte. Blä! Hoppas inte matte får några idéer nu? *oroligt*

  SvaraRadera