tisdag 19 januari 2010

VäxthuslyktanJippi-mjau! Matte har lånat en dator så vi kan tassa runt hos våra kompisar! *svansar runt i ring* Först måste vi visa vilka knasigheter vår matte hittade på med kattgräset.

Isak: Så här gör man, matte. *pekar med svansen* Inte så svårt, va?

... och så får Jumbo vattna fröna. Braaa, matte.


Findus: Men vad i allsin...? Nä, nu har du nog läst fel i Wikkis instruktioner, matte. Inte ska väl krukan stå DÄR?

När Rasmus hade  varit hos vettisen köpte matte en ny kompis åt oss. Bläckfisken Bläckis. Kul leksak, men rackarns duktig på brottning. Bläckis har ju åtta ben! Lite fuskigt är det nog. 
Isak: Ha! Snart har jag fått grepp om alla dina armar!

Rasmus mår bra igen efter vettis-besöket. Han drar riktiga rövarhistorier. "Så häääär lång nål hade vettisen när hon sövde mig". För mattes del blev det lite tvätt efter besöket. Inte så lätt att hinna till lådan när man varit sövd. Det förstår matte också.

Rasmus: Vad är det för kuligt som droppar? Åh, hänger du tvätt? Får jag vara med och klättra?

14 kommentarer:

 1. Härligt att ni är tillbaka! Såg bra ut med planteringen(förrutom det där med lyktan då)
  Bläckfisken verkar cool! Tasskram

  SvaraRadera
 2. Kattgräs *mums*. Jag tror jag ska jama till min människa så att hon oxå kan plantera lite åt oss.

  SvaraRadera
 3. Min husse har inte planterat gräset han fick av Wikki. Han är rädd för att göra fel, trots fina instruktioner. *suck* Det är inte dåligt att våga brottas med en fisk som har åtta armar! *imponerad* Så måste jag jama att jag känner igen det där med vettisen och långa nålar. Den jag brukar bli stickigad av är flera kattiljoner mil lång.

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - vi tycker också det är jätteskoj att vara tillbaka. Ibland väljer man själv att inte skriva, men det är inge kuligt när det inte GÅR. Vi har tittat in i lyktan, och faktiskt har det kommit upp lite gräs. Bara matte nu kommer ihåg att plocka ut krukan, så att det inte blir en djungel där inne. Lykthuseffekten. *fniss* Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Maya - vi brukar ha ampelliljor, men färskt gräs... *dreglar*

  SvaraRadera
 6. Sippo - flera kattiljoner mil? *impade* Bläckis är en riktig tuffing. Men... *snusa, snusa* ... han luktar så gott så man kan inte låta bli att brottas.

  SvaraRadera
 7. Tur att matte har er som ordnar så allt bli i ordning. Bra att du håller koll på lyktan. MAn vet aldrig vad som kan hända därinne.

  SvaraRadera
 8. Vi mumsar också ampelliljor när kattgräset tar slut. Men det växer ju nytt så fort, bara man - h m - får husse eller matte att komma ihåg att vattna! Och det är bra mumsigt...
  Lyktan var faktiskt ett väldigt vackert växthus ju!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 9. Kattson - matte kan nog behöva oss tre tassistenter. Annars vet man aldrig hur det går när hon får sina lyktiga... "lysande" idéer.

  SvaraRadera
 10. Wikki - tack snälla för det roliga paketet! Lyktan är faktiskt riktigt fin. Fast nu har den förstås en massa söta nosavtryck på glaset. Vi måste ju hålla koll på vårt gräs! Nosbuff.

  SvaraRadera
 11. Oj vilken fin jumbovattnare ni har! Den gillade ja.

  Förstår inte vad de e med tvåbeningar. Odlar gräs till er och sen sätter de krukan utom ert räckhåll!

  De e de ja jamar, tvåbeningar är inte riktigt kloka!

  Tass!

  SvaraRadera
 12. Nea - visst är han söt, vår Jumbo. Gissa om vi försöker fånga vattenstrålen från hans snabel! Hoppas matte förstår att ta fram krukan snart. Vi är lite oroliga att hon har glömt bort den... Tasskram!

  SvaraRadera
 13. Gräs... tänk, så länge sedan det var man fick känna gräs under tassarna... och i magen! Kan inte du skicka lite gräs till oss, Wikki? Fast du får göra instruktionerna väääldigt tydliga, för våran matte är inte så bra på sådant...

  Jag säger som Sippo: imponerade att våga slåss med en som har åtta armar!

  Tass från Imma, abbemissa som har bråda dagar nu med all planering...

  SvaraRadera
 14. Imma - våra nosar och magar längtar så de blir alldeles grästokiga! Bläckis är en hård motståndare men vi är ju tre som kan turas om att fajtas. Vi önskar dig och de dina all lycka med de nya missarna som snart flyttar in! Kurr och burr.

  SvaraRadera