lördag 30 januari 2010

Vi fuskar...

Vi har sett att vi, precis som så många andra snälla bloggkompisar, har fått en award. Det blev vi förstås jätteglada för, tro inget annat! Men matte har varit som en urvattnad sillfilé när hon kommit hem från jobbet den här veckan. Ingen ork och styrsel i kroppen, så det blev mest soffsittande med varierande antal kissar i knät. Fast vi ska inte klaga, gos är jättemysigt!

I alla fall är det mattes fel att vi inte jamat något om awarden förrän nu. Här är den:
Vi har fått den av snälla, söta Nea och gulliga, rara Dui och Deco. Som ni säkert vet, så kommer awarden med vissa regler. Men nu är det så, att vår matte knappt kan välja maträtt när hon går på restaurang. Hon vill ha allihop! Välja kvällstidning? Köp båda! Dessutom så tycker matte, och vi injamar med detta, att alla våra snälla kompisar som brukar tassa in här förtjänar awarden. Så vi delar ut den till er alla! Mjau, vi vet förstås att många redan fått den. Men ALLA förtjänar att få den, sju gånger om! Helt kravlöst! Så det så. Tycker awardens skapare, att vi fuskar bort reglerna så får den väl ta ett allvarligt jam med oss.

Men det här fuskar vi inte bort! Sju saker om oss själva? *krafsar bakom örat*

1. Findus älskar att ligga inbäddad mellan mattes arm och kropp och trampa med framtassarna i mattes armhåla. En sov-t-shirt har hittills blivit perforerad.

2. Morgongoset mellan matte och Isak brukar avslutas med ett litet bett. Hittills har det alltid varit Isak som bitit matte. Detta är ett tecken på att det är dags för frukost! 

3. Isak ligger alltid i mattes knä när hon äter frukost.

4. Vi är sportiga kissar. Rasmus är en hejare på fotboll. Eh, tassboll? Isak spelar hockey med torrfodret och jagar det över golvet. Findus ägnar sig mest åt jakt. På myntamus, när det är säsong. Eller på insekter när det är kattbio.

5. När Findus flyttade in i lägenheten tyckte han det var lite läskigt. Han låg några timmar under badkaret och spanande in läget, för säkerhets skull. Lite grillad kyckling lockade fram den lilla rödvita ulltotten.

6. Rasmus busar gärna med matte när hon *host* går på sin låda. Han sitter sällskapligt med högst uppe på toastolens rygg. Där har han hittat spolknappen och spolar hjälpsamt flera gånger, om matte inte hinner hindra honom.

7. Isaks framtassar är väldigt flexibla, nästan som mattes händer. Han kan plocka upp en liten torrfoderkula eller godis och stoppa den i munnen lätt som en plätt.

Nu tycker vi, att vi gjort så gott vi kunnat när det gäller awarden. Så till alla våra vänner: en kravlös award till er. Det är ni värda! Ett fyrfaldigt leve: Hurrjam, hurrjam, hurrjam, hurrjam!

3 kommentarer:

 1. Jag brukade också hjälpa husse att spola, det var inte så vidare uppskattat. Det roligaste är att Snuffe tog över spolningen när han flyttade hit. *hehe* Jag tycker ni gjorde helt rätt som gav awarden till alla katter. *klappar tassarna*

  SvaraRadera
 2. Klokt jamat med Awarden vi kände likadant! Stackars matte som är så sliten tur att hon har er som muntrar upp! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Sippo - händiga kissar ni är, du och Snuffe. Konstigt att varken er husse eller vår matte uppskattar det så värst? Matte brukar pipa så roligt när det kommer vatten, men det tycker vi bara är bra för henne. Hjälper henne att få igång rösten på morgonen, så att hon inte låter som en hes nötskrika.

  Dui och Deco - matte tackar för omtanken. Vi tror att vi varit ganska bra på att muntra upp henne. Vi hade ju jättekul när vi lagade köttfärssåsen *hihi* Tasskram.

  SvaraRadera