söndag 31 januari 2010

Uppåt väggarna

Matte fick ett brev från vår hyresvärd tidigare i veckan. Det är dags att tapetsera om i 2 rum, och matte måste välja tapeter i affären. Vi bestämde oss för att ha ett planeringsmöte och brain storma lite om hur vi vill ha det i vår lägenhet.

Rasmus: Du, Findus! *petar med tassen* Vilken färg ska vi ha, tycker du?

Findus: Rödstrimmig, tycker jag. Som min päls.

Isak: Tänk om man kunde få vävtapeter... *drömmer* Vad jag skulle klättra!

Vi tyckte, att vi inte kunde bestämma något förrän vi sett vilka tapeter vi kunde välja mellan. Det finns många faktorer att ta hänsyn till. Hur bra solkatter syns på tapeten. Och flugor. Jätteviktiga frågor!

Vävtapeter kan man inte välja, jamade matte. Synd! Vi hade gärna klättrat efter väggarna! Matte var ofin nog att antyda, att vi kanske var lite för... *hrm* storväxta för att bara kunna köra in klorna och klättra upp. Då blev vi riktigt förnärmade! Rasmus klättrade faktiskt uppför en masonitryggen på en Billy-bokhylla. Fast det är klart, han var mindre och lättare i kroppen då. Men storväxta? Ytterst taktlöst jamat av matte!

Bäst vi låg där och planerade, så hörde vi att matte gick ut. När hon kom tillbaka berättade hon att hon varit och valt tapeter. Utan oss! Vad är det för fasoner?

Vi är lite nyfikna på hur det går till att tapetsera. Ska försöka hjälpa till när tassverkarna kommer hit. Fast matte kommer väl att försöka stänga in oss i ett annat rum, som vanligt. *mutter*

6 kommentarer:

 1. Vilken fräckhet att välja tapeter utan att rådfråga er! Dessutom kalla er för storväxta. Ni borde anmäla henna till kattombudet så ni kan få ut skadestånd i form av Dentabits.

  SvaraRadera
 2. Vad! Fick inte ni följa med och välja tapeterna?!? Det är ju ni som skall leva allra mest med dem... för era tvåbeningar är väl inte hemma hela dagarna, som ni är? Tycker det var oerhört ojuste av er matte, faktiskt. Hoppas att hon ändå tänkte på era synpunkter, bortsett från det där med vävtapeter, förstås... så tillmötesgående skulle nog inte ens våran matte vara, misstänker jag. De är lite FÖR klösvänliga...

  Blev så vemodig när jag såg Isak... min brorsa, som dog i somras, var så där vackert svart... *suckar*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 3. Sippo - verkligen fräckt att bara smita iväg så där. Angående storleken vill vi jama, att vi är precis lagom stora. Så det så. *mutter* Kattombudet låter som en jamarns bra idé. Får googla saken. *bokstaverar k-a-t-t-* Tass!

  SvaraRadera
 4. Imma och Klosterkatterna - det var en bra synpunkt, som vi minsann ska ta upp med matte. Att det faktiskt är vi som är hemma hela dagarna. Om inte annat resulterar det nog i lite extra godis. Matte jamar, att hon valde ljusa tapeter, så flugor kommer att synas SUPERBRA! Det får väl gå för den här gången, då, att vi inte fick komma med. Vad tråkigt med din brorsa, men vi hoppas att du blev påmind om många fina minnen av honom. Tasskram.

  SvaraRadera
 5. Ni måste inse att det ännu inte är för sent för er att sätta er prägel på tapeterna. Ännu sitter de inte uppe och ni har stora möjligheter att hjälpa tassverkarna så att ni får det som ni vill.

  SvaraRadera
 6. Kattson - bra jamat, det är aldrig för sent. Vi ska tänka ut något smart så att vi kan smita från matte när tassverkarna kommer. Vi får nog läsa noga när Jenny och Majsan skriver om när de rymmer från buren. Kurr och burr.

  SvaraRadera