söndag 3 januari 2010

Hejdå klösis


Idag har livet mest gått i grått. Man har fått roa sig bäst man kan! En blek vintersol lyste in genom fönstret. Det räckte för att matte skulle bli som förryckt.


Matte yrade om Saharas öken utanför kattlådorna. *fnys* Vi är faktiskt renliga grabbar som vill krafsa över ordentligt! Så då kom snabeldraken fram ...


...och katterna försvann i skydd.


Lite roligare var det att hjälpa matte med Billy. Det är han som ska gömma mattes skor, och skosnören.

Rasmus: Det här är nog rätt mejsel, matte.

Sedan kom vi på något riktigt bra. Vi tänkte att vi skulle tömma sparkatten. Det är en burk med kattmotiv, där matte slänger ner växel, pengar från PET-flaskor och liknande. Det skulle så småningom bli till en större klös- och klätterställning. Men vi klarar oss faktiskt bra med den vi har så länge. Vi tänker ge pengarna till Kompis-katterna istället.


Många av dem vi tassar runt hos, har skrivit så fint om katterna på katthemmet Kompis. En del har varit ledsna att de inte har haft så mycket pengar att ge, som de egentligen skulle vilja.

Wikki, som lagt ner ett jättejobb via sin blogg och gjort den fina Kompis-bannern. Imma och de andra klosterkatterna, och deras människor, som verkligen visar vad det vill säga att dela med sig av det man har. Sippo, som skramlar fram pengar till katthemmet och inspirerar oss. Ni och alla andra snälla bloggkatter som uppmärksammat detta: vi hoppas att ni känner att de här pengarna är från er också? Genom att ni varit så goda förebilder!

Så: hejdå klösis!

Våra medkatter på katthemmet Kompis behöver de här pengarna mycket bättre just nu!

12 kommentarer:

 1. hej och tack för inlägget.
  åja,ni verkar ha haft fullt upp med att flytta på saharaöknen verkar det som...
  snyggt att gömma sig bakom gardinen Findus..du är finurlig du..
  /tass

  SvaraRadera
 2. Husse brukar säga samma sak när det ligger lite sand utanför kattlådan. Men vi är faktiskt bara noggranna! *fnys*
  Så gulliga ni är som tömmer sparkatten. Husse försökte ha en sån en gång, men pengarna tog alltid slut innan dom kom fram. *hehe* Hoppas våra kompisar snart får allt dom behöver.

  SvaraRadera
 3. Pip och Murre - här har det varit fullt upp. Vi tycker förstås att matte kunde flytta på Sahara genom att krafsa tillbaka sanden in i lådan. Snabeldraken är lite att ta i, jamar vi. Kurr och burr.

  Sippo - att inte människorna uppskattar att man är noggrann. Konstigt. Vi hoppas också att det löser sig för kompiskatterna. Det kan vara lurigt med sparkatter. Det får inte vara alltför enkelt att komma åt pengarna, men är det lås på brukar nyckeln hamna på "ett säkert ställe". Vad katten gör man?

  SvaraRadera
 4. Vad snällt att tänka på kompiskatterna. Jag har också bidragit med en slant. Det kan de behöva. Hemskt att sånt här inträffar. Inte alla katter som har det så bra som ni och vi. Sänder ett extra krax till dem.

  SvaraRadera
 5. Tänk att den där snabeldraken ska fram jämt "sura" det är likadant här hemma. Renlighet är en dygd det vet de väl och borde uppskatta! Vi har gjort som ni och skänkt pengar till Kompis, man får göra det man kan. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Å så fint ni har skrivit - och gjort... Jag och matte gråter rörda tårar så det skvalar..
  Jo det är som ni säger: Vi som redan har det bra får dela med oss till de här som behöver! Och som Dui och Deco säger, man gör det man kan...
  Jag är så glad över mattes banner som faktiskt valsar runt även i USA nu! Visst är det härligt!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 7. Det är första gången jag beöker er hemsida och jag ser till min glädje att ni har ett stort hjärta. Bra att ni hjälpe katthemmet Kompis. Talade med dem idag och det låter som om de kommer att fortsätta verksamheten, trots stt de förstås är jätteeledsna. Södertälje Katthem skickade ner 2 kartonger med saker som katter behöver. Vi tror det kommar till användning.

  SvaraRadera
 8. Jag anser att det är vår rätt att gräva ner efter sej när vi varit på lådan. Hur skulle det annars se ut på toa... Människan använder ju faktiskt papper så då kan ju vi få gräva utan att de klagar på oss...*mutter*

  SvaraRadera
 9. Skat-Ann - visst är det fint att så många har bidragit med vad man kan avvara? Det är ju genom att man är många som det blir resultat till slut. Vi har sett Wikkis banner på ett otal bloggar så vi förstår att kompiskatterna finns i allas våra tankar.

  Dui och Deco - snabeldrakarna borde saboteras, det är i alla fall vår åsikt. Det är bra att vi katter kan hjälpas åt och ge bort vad vi kan när det inträffar nödsituationer. *Kurr och burr*

  SvaraRadera
 10. Wikki - fankattiskt vilken spridning din mattes fina banner har fått! Vi har sett den om och om igen på en massa bloggar - precis som det var meningen. Härligt att läsa om alla snälla som skänkt pengar. Såklart önskar vi att vi att vi hade sparat färdigt till värsta lyxklösisen, för då hade vi haft mer att ge, men bättre att de får pengarna som finns där nu än ett fantasibelopp alldeles för långt fram i tiden. Tassen!

  SvaraRadera
 11. Kattson - hoppas, hoppas att verksamheten på Kompis fortsätter. Alla katthem behövs ju så innerligt väl! Vi såg att ni skrivit om Kompis på Södertälje katthems blogg och önskar förstås att jättemånga läser det. Vi tror precis som du att alla möjliga kattiga saker är välkomna och behövs. Tänker på vad vi tre katter har i "drifttillbehör" och omsätter det sedan i större katthemsskala. Då inser vi att alla bidrag är efterlängtade.

  SvaraRadera
 12. Maya - förstår inte heller vad matte klagar på! Skulle vi INTE krafsa över så vet vi nog vem som skulle muttra än värre när det är dags att spola på lådan...

  SvaraRadera