måndag 28 december 2009

Papptallriken


Vet ni vad vi vad matte har på kylskåpsdörren? En sådan här magnet. Vi känner på oss att någonstans i texten döljer sig en förolämpning. Så nu tänkte vi ge igen lite...

Ni vet säkert att tvåbeningar berättar historier om norrmän, Bellman och allt möjligt trams. Men vi katter berättar förstås matte- och husse-historier. Här kommer en alldeles sann om vår matte.

Det hela utspelade sig för två år sedan. Matte var med oss, Findus och Isak, hos kattdoktorn. Vi fick sova, och när vi vaknade kändes det inte riktigt som vanligt under svansen. Vi hörde veterinären jama åt matte hur man ska ta hand om grabbar som blivit kattererade. Stackars matte var nog mer skärrad än vad vi coola killar var. Därför var hon aningen trögfattad.

Vettis: Se till att såren hålls rena och fina. Snitten är så små, så de brukar vi inte sy.
Matte: *vimsigt* Jaa.
Vettis: Du får se till att de inte slickar och irriterar såren hela tiden.
Matte: *nervöst* Nädå.
Vettis: Tratt brukar inte behövas. Men om de vill slicka väldigt mycket kan du klippa hål i en papptallrik och trä på.
Matte: *här tog mattes hjärnceller time-out* Öh? Tack för tipset.

Till och med i yrvaket tillstånd såg vi allt att matte såg ordentligt förvirrad ut. Förklaringen fick vi hemma när matte jamade med gammelmatte i telefon.

Matte: *förvånad* Vet du, mamma. Det var så konstigt. Vettisen pratade om att klippa hål i en papptallrik och trä på. Men hur ska man få tallriken att sitta kvar på svansen?

8 kommentarer:

 1. Grattis ni har blivit med en pepparkakskisse! Tack för budet på tygmissen!
  Sätt in beloppet 300 kr direkt till Örebro katthems Pg: 28 88 67-5
  Du märker inbetalningen "Wikkis katt-auktion 2"

  Du behöver inte lägga till för frakt, det har vi sponsring med ett företag, som bjussar på frakten. (Så bli inte förvånad över en sådan leverans!)

  Paketet med kissen åker iväg efter nyår till dig!
  Tack så jättemycket till er för denna generositet!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 2. Mjau, vad roligt! Pengarna är insatta, hoppas att de syns på kontot snart. Tass Stationskatterna.

  SvaraRadera
 3. "Fniss" det var underhållande, de är lite roliga ibland våra tvåbeningar!Med tanke på förolämpningen är det helt rätt att förmedla denna historia till oss andra! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - så jamarns roligt att ni är tillbaka! *glädjeskutt* Rätt åt matte, man ska inte sätta upp vad som helst på kylskåpet. Fast hon var glad att papperstallrikens placering framkom i samtal med gammelmatte och inte hos vettisen. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. hahahaha..ser allt framför mig...
  /tass

  SvaraRadera
 6. Pip och Murre - vi skrattade också åt matte mitt i allt elände. Vi brydde oss inte om att slicka särskilt mycket på såren, så matte hade inte hunnit greja nåt med papperstallrikar. Tur det. DOM tallrikarna hade inte suttit kvar länge, det hade vi blivit katt för! *svansvift UTAN tallrik*

  SvaraRadera
 7. Suck jag glömde ju: Snälla maila er hemadress till mig på bloggkatten@hotmail.com annars vet jag ju inte vart jag ska posta dem!!!
  NosGos Wikki

  SvaraRadera
 8. Wikki - vi har mailat adressen så att pepparkakskissen hittar rätt! Nosbuff

  SvaraRadera