lördag 11 september 2010

Är det månne Rödluvans mormor?

Nöden har ingen lag. Detta mysterium måste helt enkelt undersökas för att eventuellt kunna få en förklaring.  Både Findus  och Isak kände sig manade att utföra en nosologisk undersökning av matte i morse. Tidigt. Väldigt tidigt, enligt matte. Men vi var ju tvungna att få det fastställt. Var det matte som låg där? Eller var det månne Rödluvans mormor?


Findus: Härtill var jag nödd och tvungen!

Findus: Men matte, så små hopknipna ögon du har!
Matte:*rosslar* Det är för att jag inte ska kunna se något alls. Klockan är bara halvfyra.
Isak: Och så konstiga dina öron ser ut. *tittar noggrant*
Matte: Det är för att jag håller händerna över dem. Sch!
Findus: Nämen vilken stor mun du har! Väldigt stor. Ena sidan mycket större, faktiskt?
Matte: *muttrar surt*

Matte såg faktiskt så konstig ut, så vi frågade om hon hade gjort en sådan där anknäbbsoperation på läpparna, som en del tvåbeningar av honkön verkar vara så begivna på. I så fall hoppades vi att hon inte betalat så många slantar för det, för det såg väldigt konstigt ut.

Isak: Resultatet blev ju väldans... annorlunda, kan man jama. *host*

Fast matte försäkrade att hon inte sprutat in en massa konstigheter i läpparna. Det var bara som det såg ut.  Det var bara så, att hälften av personalen på hennes jobb varit sjuka. Då har den andra hälften fått jobba över och gno på som skållade råttor. (Påstår matte, i alla fall. Just de där skållade rådisarna skulle vi gärna vilja se!) När det blir så där stressigt, brukar matte få herr Pes munsår, berättade hon. Då kan man se väldans konstig ut.

Skönt! Vi var nästan lite oroliga där ett tag. Man vill ju inte hitta någon främmande människa i sängen på morgonen när man vill gosa. Och gosa är just vad vi tänkt göra ikväll. Matte planerar att bara sjunka ned i soffan. Det tillfället får man bara inte missa! Men först lite tonfisk. *slickar nosarna* 

9 kommentarer:

 1. Puhjam vilken tur att det verkligen var matte som låg där. Tänk om det varit någon annan. *ryser* Ni får helt klart fyra tassar av fyra möjliga, för er fankattiska nosologiska undersökning.

  SvaraRadera
 2. *fniss* stackars matte. Inte kul med munsår, vår matte har inte haft nån sen hon var tonåring, men hon mins att de gjorde ONT.
  Ha det riktigt skönt i soffan.

  SvaraRadera
 3. Klokt att genomföra en nosologisk undersökning. Man vet ju aldrig. Tur att det var matte som var där ävenom hon såg konstig ut! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Rödluvans mormor? Fyjam, tänk om nån skulle byta ut matte under natten *ryser* Bra att ni gjorde en ordentlig undersökning så att ni var på den säkra sidan. Kan inte er matte ta hem några skållade råttor, de kanske är goda?
  *nosbuffar och tasskramar till er stackars matte*

  SvaraRadera
 5. OJ. rena rama Bröderna Gryms sagor! *impad*
  Men ni blev inte uppätna av den förklädda mormodern i alla fall. Tur!
  Om det hade varit som i den ursprungliga sagan så hade matte i sin tur gått ett hemskt öde till mötes....och DET vill vi inte ens TÄNKA på!
  Stenbumlingar...jägare...brunn...huuuuu...
  Ha en tonfiskspäckad helg. kissekatterna!
  Själv vilar jag mina tassar efter att varit och busat och nojsat med Titus Lagotto, DET är en kille det <3!!!

  SvaraRadera
 6. Inkan - *fniss* Mysterier måste undersökas.

  Sippo - wow, fyra tassar? *glada* Men vi var ju tvungna att kolla, för det såg inte ut som matte.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - och så kliar de så förbenat, enligt matte. Här var det soffmys för hela slanten igår. *spinner*

  Dui och Deco - gissa om vi kunde andas ut! Det vore jätteläskigt om någon förklädde sig till matte. Kurr och burr.

  Alice - just de där skållade råttorna tyckte vi lät hemskt intressanta. Fast matte frågade om det inte gick lika bra med rasselmöss. Får väl duga då. Matte tackar så mycket för nosbuffar och tasskramar. Kurr och burr.

  Trassla - mjaaa, de där sagorna hade ofta kusliga inslag. Fast lite därför var de så spännande, tror matte. Skönt att matte inte ligger i någon brunn. Undrar om hon lyckats klämma ned sig i golbrunnen i badrummet? *funderar* Skoj med bus! Och så blir man så härligt trött efteråt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Vad lugnt matte måtte sova när hon har såna säkerhetsvakter omkring sig. Då är ni verkligen värda en myskväll i soffan med matte.

  SvaraRadera
 8. Kattson - matte kan känna sig helt trygg. Det enda är att hon klagar på att våra stiliga morrhår kittlar henne i anskiktet när vi gör våra nosologiska undersökningar. Soffmys är jättehärligt! *spinner*

  SvaraRadera