söndag 19 september 2010

Fanor och kattvareller

Nog borde matte skaffa sig en egen fana, tycker vi. Lite måste man ju få påjama att hon faktiskt halshögg vår snabeldrake. Matte hjälpte oss att leta bilder som kunde passa på fanan. Fast både hon och vi tyckte nog, att det inte var någon bild som passade sådär alldeles bra. Det fanns massor av spännande bilder av modiga manliga krigare i full rustning som slogs mot drakar. Men om det var modiga tjejer som slogs, så hade de visst tappat det mesta av sina rustningar. Måste vara varmt att slåss mot draken, särskilt om den sprutar eld.


Mjaäää, det liknar nog inte riktigt vår matte... Fast det var ganska likt snabeldraken!

Vi får nog skjuta på projektet att skaffa oss en Drakdödarfana. Men det fanns annat skojigt att pyssla med. Matte och vi brukar titta in hos Lillagul och katten Sixten emellanåt. Där finns alltid så fankattiskt vackra foton att titta på. Ett tips på ett skojigt program, som vi snappat upp där, är FotoSketcher. Matte passade på att göra en akvarell och en oljemålning av ett foto på kvittermissen.

Rasmus: Här är jag! Känner ni igen mig? Det är en kattvarell, säger matte.

Och här är jag igen. *stolt* Fast nu påstår matte att jag är en oljig typ. *fnyser*

Vi måste tillstå, att det blev riktigt likt lillmissen på båda bilderna. Fast den där selen hade ju inte behövt vara med förstås. Undrar om man kan köpa selborttagningsaceton någonstans?

14 kommentarer:

 1. Matte behöver absolut en fana, tänk. SNabeldrakedödare!!! Vad fina kattvarellerna blev, men ni andra då, när får vi ser kattvareller?Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte förtjänar helt klart en fana! Det finns inte många drakdödare, så henne måste ni vara stolta över! Hon kanske kan börja jobba som det? Åka runt hela dagarna till katter och döda drakar, tänk vad glada alla katter skulle bli då... Jag skulle gärna betala henne en ask dentisar och 2 skinnmöss om hon kom hit.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Så vacker du är som akattvarell Rasmus. *kurr*

  SvaraRadera
 4. Klart matte ska ha en fana av vifta med. Hon är ju en riktig hjälte som halshögg snabeldraken. Så måste jag jama att jag tycker selen gör att Rasmus ser riktigt tuff ut. Den ska han ju behålla.

  SvaraRadera
 5. Dui och Deco - nog vore det lite tufft med en fana, i alla fall! Bara vi hittade ett lämpligt motiv. Matte ville göra kattvareller på oss allihop, men hade sådan oordning på sina foton. Typiskt! Det får bli en annan gång, har hon lovat. Nosbuff tillbaka.

  Alice - tänk vilket meningsfullt jobb, att förbättra miljön för en massa kissemissar. Det var ju en toppenidé! Ska genast höra med matte vad hon tycker. Lönen är ju strålande, det hör vi! Kurr och burr.

  Nea - tackar! Nu blev jag ju jätteglad! Tänk om man haft en matte som kunnat måla? Fast programmet funkar bra, det med. Kurr och burr.

  Sippo - visst borde matte ha en egen fana! Ska bara lura ut, hur vi ska tillverka en. Rasmus blev nog lite mallig över att han ser tuff ut. Och förresten är det en utomhusbild, och då är det sele som gäller! Tassen!

  SvaraRadera
 6. Håller med om att er tuffa matte ska ha en fana, när hon besegrade snabeldraken, lite oavsiktligt kanske, men ändå!

  Tack för tipset med bilderna, Rasmus är jättefin på bilderna, tufft med selen och klart att han ska ha sele på sig med sin matte i andra änden när han är ute.
  Vår matte ska nog förvandla några bilder på oss till kattvareller har hon sagt.

  SvaraRadera
 7. Smulan, Amanda och deras 2-benta - få se om vi lyckas fixa till någon fana? Vore skoj, i så fall. Vi tyckte också att programmet var lite roligt att "busa" med. Kattvarellen blev ju väldigt fin. Vi ser fram emot, att se fina målningar av er! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Både oljan och kattvarellen var ju jättefin, men vad annat kan det blir med en sån modell?

  SvaraRadera
 9. Kattson - man tackar och jamar! Visst har vi kissar en förunderlig förmåga att bli alldeles ovanligt fina på bild? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. NU har matte också lekt lite *fniss*
  Resultatet finns att beskåda på hennes blogg.

  SvaraRadera
 11. Inkan - tass så mycket! Tur det finns program som fixar sådant där, när nu matte inte gör det själv.

  Smulan och Amanda- vi har kikat in hos er och målningarna var hur snygga som helst!

  SvaraRadera
 12. Vad fint det blev. Både i olja och akvarell.

  SvaraRadera
 13. Sol-Måne - tackar! Lillmissen gjorde sig riktigt bra på målning.*kurr*

  SvaraRadera