söndag 26 september 2010

Arga leken

Idag var det pälsvippedag igen. Det var lite besvärligt, för både Isak och Rasmus ville så gärna leka. Samtidigt. Det blev lite kattliga knep för att få en tass med i spelet.


Rasmus: Ska vi leka arga leken? Isak: Näpp.

Lillmissen: Vill också leka, ju! *vifta* Isak: Nix. *nosa*

Efter en stund hade Isak tröttnat på vippan. Gissa vem som passade på att jaga fuskpäls?

Rasmus: Ha! Här ska busas!

Vi lärde oss något nytt igår.  Den färgstarka fjäderkotletten på bilden i gårdagens inlägg var en större hackspett. En hona, närmare bestämt. Det visste TrasslaKlosterkatternas matte och Smulan och Amandas matte. Tack för hjälpen, kära vänner. Matte tyckte bilden liksom blev lite roligare när hon visste vad det var för fågel på den. Konstigt va?

Sedan måste vi erkänna, att vi har funderat lite under dagen. Har alla våra bloggvänner helt snöpligt susat iväg på en charterresa? Orsaken till denna lite märkliga undran är att matte råkade få syn på att Blogger har en flik med statistik. Där kunde vi se, att läsare från olika länder har kikat in hos oss. Alla är förstås så hjärtligt välkomna! Det är roligt med besök. Fast  för oss kom det lite oväntat, att det fanns trettio sidvisningar från Malaysia senaste dygnet. Därav undran om våra bloggvänner hoppat på en sista minuten-resa. Svenska är ju ett så litet språk i världen. Fast det kanske går lättare med jamiska?

Hur som haver, alla läsare är så välkomna. Vi blir glada över besökare som tassar in. Vill ni lämna en liten kattentar vore det spännande. Om inte, går det förstås precis lika bra. Tassvinkningar till alla som tittar in här! *vink, vink*

18 kommentarer:

 1. Det kan bli lite besvärligt när fler än en katt vill ha samma leksak. Fast det verkade ju lösa sig för er. Angående sidovisningar från utlandet, så kan jag meddela att vi får ibland från USA och Mexico bland annat. Så lite internationella är vi ju. *blink*

  SvaraRadera
 2. Visst är det kuligt att få besök på bloggen från långbortistan. Det får vi med ibland (via olika sökmotorer).

  Att leka tillsammans med samma sak är vi experter på. Vi gillar att spela tassboll med varandra bland annat. Tjocka snören - rep är skojsigt också.

  SvaraRadera
 3. Häftigt med besökare som befinner sig i Malaysia! Här kommer en något mindre exotisk hälsning från Molly och grabbarna i Dalarna *fniss*
  Visst är det kul att kunna se var alla besökare bor! :-)

  Tass & Kram

  SvaraRadera
 4. Sippo - åh, men då är det inte ni som är ute och reser då? Vi fundelerade på om ni var ute på jakt efter masken Börje på en världsomsegling eller så. Visst förstår vi, att det finns läsare lite överallt som vill läsa er blogg. Den är ju superbra! *svanshonnör*

  SvaraRadera
 5. Jag har oxå haft besök från långtbortistan, närmare bestämt ifrån USA. Visst är det kul. hoppas bara att dom kan jamiska så dom förstår vad vi jamar om. Fast vi har ju alla fina bilder på våra bloggar så dom ser hur vackra vi är!

  SvaraRadera
 6. Smulan, Amanda och deras 2-benta - javisst är det skojigt. Vi blev lite överraskade bara, för man tänker ju (lite dumt kanske) att svenska är ett så litet språk. Vad kul att ni kan spela tassboll med varandra. Vi buffar och knuffar nog mest på varandra och försöker sno åt oss bollen. *hihi* Snören är jättekul, fast det får vi bara leka med när matte är med.

  Molly och Grabbarna - exotiskt eller ej, alla besök är så välkomna! Det skojiga med kattbloggarna är ju att man kan jama med missar var de än bor. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Den där vippan verkar SÅÅÅ kul! Vad häftigt att ni har besök från olika länder, men som Sippo jamar eran blogg är ju så himla bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Maya - tänk att det kan komma så långväga besökare! Kloka Maya, du har förstås alldeles rätt. Vare sig det är en svenskspråkig besökare eller ej, så ser de förstås våra tjusiga kattporträtt. Tänkte inte på det. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco - pälsvippan gillar vi jättemycket! Matte gömmer undan den efter varje gång. Vi tror att det är för att vi inte ska tröttna, och kanske också för att vi inte ska trassla i oss i pälsremsan. Lite spännande är det med besök från utlandet. Kanske utflyttade svenskar? Vi tackar för berömmet! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. j vad spännande! Undrar vilka de är... Hoppas de lämnar nån kommentar nångång!
  Den där vippan ser verkligen skojsig ut...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 11. Alice - vippan är väldans kul att leka med. Mjuk och skön är den också. Det är allt lite spännande med okända besökare, för man undrar lite hur de hittar till oss. Vi får se om någon har lust att lämna ett tassavtryck, men man gör förstås som man vill. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. "Snöret" som vi får leka med är i bommul och ca 1 cm tjock. Sånt som satt på tvålar som man kunde hänga upp. Husse tillverkade såna för jätte länge sedan och några meter av den fick följa med husse hem.
  Vi ha en bit på ca en ½ meter med stadiga knutar i var ände. Det är bara den vi får leka med, inga andra.

  SvaraRadera
 13. Å jag e ju från Finland! Kul med "internationell" blogg! Ni skriver så bra!:)

  SvaraRadera
 14. Det är inte konstigt om en så spännande blogg sprids över världen. Det är den värd. Det finns nog många där ute som behöver lära sig en hel del om oss katter.

  SvaraRadera
 15. Just igår hade jag en drös från Schweiz som var inne. Litet konstigt är det.
  Vi behöver inte bli osams om leksaker, för det är bara Puff som bryr sig. Hon älskar fjädervippor! Ni är duktiga som klarar av att hantera situationen på ett diplokattiskt sätt!

  SvaraRadera
 16. Smulan och Amanda - bra med ett tjockt och rejält snöre att leka med. Då har man liksom plats för klorna och tassarna!

  Daniel - hej, välkommen till oss! Vi tackar för berömmet. Visst är det roligt med besökare från när och fjärran. Vi ska minsann också tassa "över gränsen" och kika in på din blogg också.

  Kattson - kul om man kan hitta bloggkompisar på olika håll, både i Sverige och i utlandet! Vi tycker vi lär oss massor genom att läsa andra kattbloggar, inte minst er från Södertälje katthem.

  Gustav - det vore spännande att få reda på hur "dina" schweizare hittade dit till dig. Tur att ni slipper konkurrera om leksaker. Här går det oftast bra, fast när laserpekaren kommer fram kan det bli lite rivalitet...

  SvaraRadera
 17. wow vilka duktiga bloggvänner ni har.

  SvaraRadera
 18. Inkan - visst är de duktiga! Tur det, för matte kan inte många fågelarter.

  SvaraRadera