söndag 12 september 2010

Vippor eller fjädervippor

Idag har vi pysslat med lite olika saker. Morgonen inleddes med att vi alla hade tvättstugan. Matte var tvungen att ta en stor IKEA-kasse och åka hiss för att ordna den detaljen. Sådant sköter vi så bra på plats. Vårt sätt är bättre, tycker vi. 


Lite senare hade vi en busstund. Matte tog fram pälsvippan, som vi alla klådde upp i tur och ordning. Ibland lite i oordning också, om vi inte kunde bärga oss.


Rasmus: Vänta bara! *sparka*

Ha! *rulla, brotta*

Men vad gör du? Får man inte ens dänga vippan i fred?

På eftermiddagen gick matte ut på en promenad. Hon skulle knata runt i en stor park i närheten. Eftersom vi såg att hon hade blixtmojängen i högsta hugg, tyckte vi nog att det var ganska skönt att hon försvann. Fast när hon kom tillbaka ångrade vi oss lite. Gissa om hon passat på att roa sig på egen hand! Alla bilder fullkomligt vimlade av läckra fjäderkotletter och andra skojiga saker.

En liten tvåbening kastade brödsmulor åt de här fjädervipporna. Matte fnissar och påstår att hon ska döpa kortet till Grindslanten. Vi fattar ingenting!

Vårt nya klösträd, hoppades vi. Fast man fick visst inte ta med sig träd från parken. Snålt! Hade passat jättebra i vardagsrummet, ju.

Mera dunvippor. Riktiga läckerbitar! Noterar: talgboll till balkongen på önskelistan.

Färgglad pippis samlar ihop matförråd.

Riktigt stilig fjäderkotlett.

Vippor eller fjädervippor? Valet är inte så svårt. Vi vet precis vilka vi helst hade busat med.

10 kommentarer:

 1. Er fjädervippa såg kul ut! Men det är klart att en riktig kotlett vore riktigt skoj! Ojuste av matte att inte ta med någon hem när hon hittade så många olika! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Alltså, fick ni inte en enda fjäderkotlett ??
  Fyyyyyy va snålt. :-(

  SvaraRadera
 3. Dui och Deco - tycker matte kunde ha ansträngt sig liiite i alla fall. Haft med sig en håv eller nåt. *suckar* Buff tillbaka.

  Inkan - visst var det? När matte hade sett så många, så kunde hon väl tänkt lite på oss tycker man. *sniff*

  SvaraRadera
 4. Vilken omgång Rasmus gav vippan. Man verkligen ser hur den åker på stryk. Ni har inte funderat på att sätta upp papptavlor hemma som liknar fjäderkotletter? Då kan ni ju öva utan att behöva gå utanför dörren.

  SvaraRadera
 5. Sippo - vippan fick ordentligt med däng. Hmm, man kanske borde öva med papptavlor, så har man större chans att lyckas om man får en riktig pippi i sikte?

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder på Rasmus med vippan, det syns hur kul han har.
  På bild 3 ser han riktigt stolt ut med tassen på pälsen. "Jag tog dig" lyser ur ögonen på honom.
  Synd att matte inte fick ta med sig den utmärkta klösträdet till er, DEN hade varit jättebra hemma. Den ser klättervänlig ut också...

  Talgbollar utanför gavelfönstren på vintern har vi haft i alla år. Rena kattunderhållningen! Vi låter så roligt när vi försöker att "fånga" dem tycker matte, nedrans att fönstret är i vägen.
  Ni får ha en trevlig dag, trots att det är måndag.

  SvaraRadera
 7. Synd att ni missade promenaden med fjäderkotletterna, men ni får gå med matte nån annan gång hoppas jag. Håller med om att det är snålt att man inte får ta med sig ett perfekt klösträd hem. Man kunde ju t ex piffa upp det med den där färgglada pippin.

  SvaraRadera
 8. Smulan och Amanda - lillmissen var nog lite mallig när pälsvippan fått sig en omgång! *fniss* Vi är lite ledsna över klsträdet, för det ser väldigt bra ut att både vässa klorna på och klänga runt i. Tänk att leka tafatt i det! Lyckliga ni som har talgbollar för pippisarna. *suckar* Kurr och burr.

  Kattson - vilket bra förslag. Klart att det fanns plats för pippin också i klösträdet! Och tänk vilken färgklick i vardagsrummet. Tjusigt värre.

  SvaraRadera
 9. Mjau, Nova och jag sitter på balkongen och spinner till varenda fjäderfä som flyger förbi "kom in på en godbit!" men det lyckas inget vidare... Matte hotar med finmaskigare nät kring balkongen men jag tror hon tyckte vi var rätt coola som i alla fall lyckats med en fångst!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 10. Wikki - de kan vara lite tråkiga, dunbollarna, eftersom de sällan vill umgås. Lyckliga er, som i alla fall har fått ett besök på balkongen. Bra jobbat! Kurr och burr.

  SvaraRadera