torsdag 30 september 2010

Vår matte Rudolf

Vi hörde matte prata i telefon om att hon kände sig som Rudolf. Helst vill vi, att matte ska känna sig som matte. Tryggast så. Och vem katten är Rudolf?


Matte förklarade att hon menade Rudolf med röda mulen. Ungefär så ser hennes näsa ut just nu. 


Findus: Så här ska en trevlig nos se ut! Inte röd och konstig.

Annars undrade vi faktiskt om matte menade rösten. För hon låter nästan mer som en Rudolf när hon pratar. Mörk, hes röst. Stör gör hon också. När vi sitter i soffan eller ligger i sängen och allt är så bekvämt, så börjar hon hoppa omkring. Mest för att hon hostar förstås. Hon skrämmer ju nästan pälsen av oss.

Därför har det inte blivit så mycket av rådisjakten, som Rasmus planerade. Matte är synnerligen ovillig att gå ut, åtminstone klockan sent på kvällen. Men vi fick ett smart tips från katterna i Bie. De tyckte, att vi borde ställa om klockan så matte tror att det är klockan tidigt i stället. Då ska det nog gå lättare att få med henne ut, hoppas vi. 

Annars har det varit tämligen tomt på rådisskådningar de senaste dagarna. Fast lillmissen och Rasmus såg en skuttis när de var ute. Han satt och mumsade på gräset i en sluttning. Tänk att skuttisar också gillar gräs! Undrar om de också kräks upp det? *funderar*

Ingen fara, skuttis. Gräset räcker till både kissar och skuttisar!

12 kommentarer:

 1. Det låter inget vidare där det. Ni får nog ta och ge ordentligt med spinnhealing och tassmassage så hon blir bättre. Vet ni, husse säger att det finns jättemånga djur som gillar gräs.

  SvaraRadera
 2. Ni får sätta in en massiv aktion med spinnhealing från er alla 3 så skall ni se att matte fort blir frisk.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Matte är nog lite förkyld. Ni får se till att hålla henne varm. tassmasage och spinnhealing är också toppen.
  Sippo och hans husse har rätt, många djur äter gräs och blommor och inget annat, Skuttis är bara ett av dem.

  SvaraRadera
 4. Helt rätt Findus!
  Nosen ska vara rosa, svart/rosa eller som Isaks helsvart.
  Hoppas att er mattes går åt det rosa hållet snart för vi misstänker att hon inte har svart, för det är inte så vanligt bland 2beningar.
  Nosbuffar från M&M

  SvaraRadera
 5. Stackars matte och stackars er som inte kan vila i sängen när matte far runt och hostar. Synd förstås att rådisjakten blir försenad, men de finns ju kvar där ute så när matte är frisk igen är det bara att sätta igång.

  SvaraRadera
 6. Ligan undrar om er Matte och vår Matte träffats och utbytt mörka röster och röda näsor ?
  Vår Matte låter som nåt som heter Hesa Fredrik.
  Ligan undrar: Vem Katten är Fredrik ?

  SvaraRadera
 7. Det låter som ni har samma uppgift som vi hade förra veckan-spinnhealing-tur att ni är tre för det är tufft! Vi skickar lite extra från oss! Tänk vi har inte sett någon Skuttis, verkar spännande. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Nämen oj då. Har ni fått en Rudolf till matte nu plötsligt.

  Ni blir väl inte smittade grabbar? Kanske dags att införskaffa tassprit och nosskydd tills dess att Rudolf blivit matte igen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Men hon LUKTAR väl matte i alla fall? Så ni säkert vet att det är hon?
  Ni kan inte tro vad många skuttisar här finns. Kryllar av dom. Om dom bara åt gräs skulle matte vara glad, kan jag jama!

  SvaraRadera
 10. Tänk om det inte är er matte! *stirrar förfärat*
  Tänk om någon har rövat bort henne och tagit hennes plats! Slå tassen i kattsanden och jama till den där Rudolf: Vem är du, otäcka rödnäse-bening? Å´ va´ har du gjort med våran matte???

  SvaraRadera
 11. Sippo - vi ska försöka med lite tassmassage. Fast som matte hostar så är det nästan som att sitta på en studsmatta. Tänk att många djur gillar gräs! *förvånat* Fast Dentisar delar vi inte med oss av. Någon måtta får det vara.

  Alice - det ska vi absolut göra. Den där hesa rösten låter inget vidare i våra öron, så vi får hoppas matte blir frisk fort. Nosbuff.

  Smulan och Amanda - vi ska köra lite spinnhealing för matte, för det låter jobbigt att hosta så där. Vi gillar ju också gräs, men att det finns djur som bara äta gräs och grönt? Näää, nog vill vi ha lite fisk och torrisar emellanåt.

  Max och Måns - hihi, vi får väl hoppas att mattes nos blir rosa och inte helsvart när hon blir frisk. Buff.

  Kattson - mjaooo, det är allt lite synd om oss också när matte är sjuk. Du har nog rätt i att rådisen finns kvar där ute. Det är bara Rasmus som är lite otålig, när han kom på en sådan bra plan.

  SvaraRadera
 12. Inkan, Ligan och Trillingarna - vad skumt att båda våra mattar har röda näsor och mörka röster. Och varför ska de ha namn som Fredrik och Rudolf? Låter jättemärkligt! Kurr och burr.

  Dui och Deco - ja, ni vet förstås hur ansträngande det är för kissarna när husse eller matte blir förkyld. Matte tackar för den extra ransonen spinnhealing. Det dyker säkert upp någon skuttis hos er också. Tänk, ni har ju en Kurre ekorre där! Nosbuff.

  Nea - det känns lite förvirrande, det där med Rudolf. Fast mattes nos är onekligen ganska röd. Fyjam, smittade vill vi inte bli! Kanske ska badda tassarna med mattes vinglögg som finns kvar från ifjol. *kurr*

  Gustav - vi är ganska säkra på att det är matte. Det är liksom hennes vanliga lukt blandat med citron-Strepsiltabletter. Va, kryllar det av skuttisar hos er? Då är det nog inte lika spännande att se dem. Synd om din matte om skuttisarna äter upp hennes planteringar.

  Chinook & Cherokee - uschjam, vilken hemsk tanke! Ska ta en extra titt på Rudolf/matte för att se om vi blir klokare. *kikar noggrant* Puh! Hon magkliar likadant som matte. Och hittar till allt kattgodiset. Så det verkar OK i alla fall. Kurr och burr.

  SvaraRadera