fredag 1 oktober 2010

Förvirring råder

Våra vänner Dui och Deco har tassat ned ett så bra inlägg. De, och flera andra missevänner, föreslår att vi borde strejka. Vägra ställa upp på fotografier med blixt, för det är så otäckt för våra ögon. Det tycker vi är ett väldans bra förslag. 


Isak: Nix. Vill inte vara med på blixtbild.

Isak hade även andra skäl till att inte vilja vara med på bild. Matte har varit ganska förvirrad idag. Hon påstår själv, att det känns som om hon har huvudet fullt av bomull. Därför vet man aldrig, om hon packar ihop Isak och försöker trycka ned honom i kamerafodralet. Istället för kameran, då. Hon har nämligen gjort liknande saker hela dagen.

Efter att gett oss Dentisar, försökte hon sätta på locket till Dentabitsburken med öronen på locket vända åt fel hål. Öronen pekade ned mot nosen istället. Observera att detta inte skedde endast en gång, utan matte gjorde upprepade försök. *skakar på huvudet* För er som eventuellt inte är bekanta med deliKATTessen Dentabits, kommer en bild på burkens utseende. Svårt att misslyckas med att sätta på locket, eller vad tycker ni?

OK. Bilden är på godiset Temptations. Men burkens form är likadan.

På ett sätt var det synd att hon inte lyckades, för det hade nog gått lätt att göra inbrott i burken på det viset.

Sedan skulle hon ned till butiken för att handla lite. Hon tog fram sin nya vinterjacka, inhandlad i helgen, och började klippa så det stod härliga till. Ett tag var vi oroliga för att hon skulle lyckas klippa sönder hela jackan, så vi nosade ängsligt på tyget under hela proceduren. Då hörde vi tydligt, att matte muttrade med sin hesa Rudolfröst något om att vara i vägen. Så fräckt! Fast vi måste erkänna att matte inte hade sönder något. Hon klippte bort en massa pappersskydd, som satt lindade runt de där små grunkorna i dragkedjan. Alltså de grunkor som människorna tar i tassen och drar i, för att öppna eller stänga blixtlåset. Vem hade kommit på idén att göra små paket av dem? 

I alla fall, matte lyckades klippa bort alla små paket utan att ha sönder tyget. Hon kände sig riktigt nöjd. Ända tills hon stod i hissen på väg upp till lägenheten, efter att ha varit och handlat. I hisspegeln såg hon, att hon varit så fokuserad på dragkedjorna, att hon glömt att klippa bort prislappen och medföljande reservknapp. De hängde och dinglade mycket dekorativt under mattes ena arm. Vi tyckte det var riktigt skojigt att se, men av någon anledning var matte något mindre road.

Nu har vi stora förhoppningar om middagen. Matte kanske sätter en tom värmepåse till den grillade kycklingen på sin tallrik, medan alla godbitar hamnar i våra matskålar. *slickar nosarna* Hoppas kan man ju, i alla fall.

11 kommentarer:

 1. Låter som matte haft en virrig dag idag! Bäst att ni jamar när hon kommer i närheten så att hon vet att det är en katt.Vad kul att ni gillade vårt förslag! Nu ska vi bara besluta vilken dag som är "Den blixtfria dagen" Hoppas att ni får kyckling!Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tror det är bäst att ni lägger matte i sängen tills hon mår bättre. Hon borde nog inte hålla på med farliga verktyg just nu.

  Tänk om hon skulle ta fel på en svanstipp och någon pappersbit *ryser*

  Jag tassar gärna under på att våga vägra blixtar!

  SvaraRadera
 4. Här skrattar vi så morrhåren skakar. Vi kan verkligen se framför oss hur er matte försöker sätta på locket åt fel håll. Husse mumlar nåt om att "det är lätt hänt." Jo jo. Stoppa ned Isak i kameraväskan! Det skulle ha varit nåt. Jag får skrattkramp!

  SvaraRadera
 5. Med litet tur kan ni förstås få en riktig högvinst i kväll, hon kanske tappar Dentabitsasken eller så. Kanske är det bäst att hon tar med sig Rudolf och lägger sig på soffan och tar det lugnt hela kvällen. Ni kan väl stötta henne så hon inte ramlar ner?

  SvaraRadera
 6. Vi instämmer i blixtstrejken. Blixtar är ett otyg.

  Ni får nog bädda ned matte i sängen och lägga er på henne så hon inte kan gå upp förrän hon är som vanligt igen.

  Ps. det är ju iofs bara bra om locket på dentisarna inte hamnar rätt. Då man ni smaska fritt ;-)

  SvaraRadera
 7. Kan det vara så att er matte har provat Sippos och Snuffes kattmyntaspray istället för vanlig nässpray?
  Ni får nog hålla lite koll på henne så det inte blir värre...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Ibland kan det bli lite rörigt när tvåbeningarna inte har riktigt koll på läget, men då gäller dedt att vara på alerten! Kanske lyckas inte matte stänga asken med Dentisar, och då... Trevlig fredagskväll!

  SvaraRadera
 9. Hm... hur svårt kan det vara.
  Två öron upp liksom.
  *fnys*
  Hoppas ni fick en god middag iallafall.
  Tass och Kram

  SvaraRadera
 10. *fniss* så tokigt det kan bli... hoppas att matte mår bättre idag.
  Mjauis

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco - virrig är det minsta man kan säga. Vi ska jama som mistlurar så att vi inte blir misstagna för något annat. Kurr och burr.

  Nea - huuu, tänk om hon kapat morrisarna på oss när hon skulle klippa bort papperspaketen från dragkedjorna! *ryser* Noterar: Göm saxar, bädda ned matte.

  Sippo - kunde väl tro att tvåbeningar skulle hålla med varandra. Lätt hänt? *hihi* Isak är ytterst lättad över att han slapp kameraväskan.

  Gustav - åååh, om matte ändå hade tappat Dentisarna! Fast det blev en hel del smakbitar ändå av mattes mat. Den är ju liksom mer spännande. Följde ditt kloka råd och intog soffposition med matte hela kvällen.

  Sol-Måne - fyjam för blixtar! Synd att matte inte lämnade locket till Dentisarna på trekvart. Det hade varit mycket bättre, tycker vi. I alla fall godare! *mums*

  Alice - där jamade du något! Måste tassa iväg och titta vad det egentligen är för sprayflaska matte har. Hon uppför sig ju ytterst egendomligt! Kurr och burr.

  Kattson - vi ska nog tigga lite mer Dentisar, och då kanske locket inte stängs... *håller tassarna*

  Inkan, Ligan och Trillingarna - det är liksom svårt att ta fel på två pigga kattöron, tycker man. *skakar på huvudet* Grillad kyckling var gott. Vi smaskade med god aptit. Först våra bitar och sedan fick vi smaka lite mer av matte. Gottigt!

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - mjaaa, matte var nog ärligt talat ganska snurrig i knoppen igår. Hon sov mesta tiden och övrig tid rörde hon till en massa saker. :) *kurr*

  SvaraRadera