söndag 10 oktober 2010

Vinterförråd och lite nostalgi

TILLAGT 25 OKTOBER
Innan er matte/husse tar in ekollon, läs detta!
Varning för ekollon!
Vad skriver Agria om ekollon?
Ett stort mysterium är det. Vart tar de vägen? Ekollonen. Nu har vi busat bort fyra stycken. Matte är lite orolig för, att de ska ligga och gro någonstans, så att vi får klagomål från grannen ovanför när det börja sticka upp ekgrenar genom deras parkettgolv. 


Fast vi har faktiskt sett, att matte har en liten påse med fler ekollon i.  Det är allt bäst, att vi skickar ut henne för att skaffa ett litet vinterförråd av de där skojiga sakerna. Deras bäst före-datum verkar vara i kortaste laget.


Sedan har matte upptäckt något ytterst pinsamt. Hon var ju rackarns förkyld nyligen, och var trött och tom i huvudet. Ännu mer förvirrad än vanligt, kan man jama. Så när hon skulle SMSa en brorsdotter som fyllde år, så gick det galet. Hon skickade meddelandet till födelsedagsbarnets lillasyster. *tassen för ögonen* Som tur var, så hade hon skickat ett kort och pengar med rätt namn på.


Så vill vi hälsa en ny liten bloggkompis välkommen. Söta Nea har fått en lillebror! Lillplutten, en liten rödtott, är söt som socker, han med. Det ska bli så spännande att läsa mer om Nea och totten. Gissar att det kommer att vara full rulle när de två börjar busa med varandra.


Rasmus: Småbröder är väldans bra att ha. *nickar ivrigt* Vi kan jättemånga lekar, så att ni stora kissar aldrig behöver ha tråkigt. Varför sova, när man kan jaga kompisens svans?

När lillmissen flyttade in, var det lite väs och fräs från de stora grabbarnas sida. När Rasmus kom, och ville ligga och vila bredvid någon av dem, reste de sig och gick iväg. Då ömmade det i mattehjärtat. Som tur var, var Rasmus framåt som en liten Duracellkanin. Inte bekom det honom. Han gjorde nya försök, och snart var Findus lillmissens egen lurviga mysfarbror, som tvättade öron och spann godnattsagor.  Isak var något mer svårövertygad. Fast så småningom blev kvittermissen örontvättad av svarte Mysak också, och matte kunde andas ut. 

10 kommentarer:

 1. Det gäller att vara envis när man är yngst, det var jag med när jag träffade "Tant Smulan" som är 2 år äldre än jag. Se på oss nu... vi kan nästan inte sova själva, oftast ligger vi i en hög och myser!
  Mjauis Amanda

  SvaraRadera
 2. Vi var inne och kollade på röd-totten! Han var söt, men såg lite klen ut. Nyser man på honom så flyger han väl iväg...hehehe

  Kurr och burr från Bröderna Bus

  SvaraRadera
 3. Det var samma här hemma, det dröjde flera månader innan jag fick örontvätt av Wilma. Nu får jag sova riktigt nära, bara jag inte blir som hon kallar det för närgången, då går hon. Jag försöker busa med henne varje dag och ibland går det en liten stund, sen suckar hon och går. Hon påstår att hon är för gammal för att leka (snart 12 år). Men inte kan man väl bli för gammal för att busa? Det är ju det bästa som finns! Ja näst efter att gosa då....
  Men jag jamar som er, det skall bli jättespännande att följa Nea och hennes lillebror.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Tänk så bra om det börjar växa träd inne hos er, då kommer ni ju ha hur många ekollon som helst att leka med. Jag minns med hur det var när lilla Snuffe flyttade hit. Det var lite fräsigt i början, men så blev vi vänner.

  SvaraRadera
 5. Ni kanske har någon som snor ekollonen? Men vem?? Matte är ju högst upp på miss-tänkt listan.

  Okay Skall förbereda mig på fräs och att sen gilla lillkillen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. JAg tror att ni kan lära Nea theCat och hennes lillebror några av era lekar. Den med ekollon t ex. Den verkar ju jättekul, och om man lägger ekollonen på golvet och strör lite jord över så har man ju ett jättefint klätterträd om nåt år, eller två??

  SvaraRadera
 7. Smulan, Amanda och deras 2-benta - det kanske inte är så konstigt att man blir fundersam om det trillar in en främmande kisse hemma? Fast oftast blir man ju kompis fort. Ni ser alltid ut att ha det jättemysigt tillsammans! Kurr och burr.

  Chinook och Cherokee - mjaa, riktigt lika reslig och välväxt som vi stora grabbar är han inte. Ännu. Men söt som socker är han, och rätt vad det är nyser han kanske tillbaka! :) Kurr och burr.

  Alice - ibland tar det lite tid. Rasmus och Findus kom snabbt överens, bara en eller två dagar tog det. För andra tar det längre tid. Men det viktigaste är ju att det blir bra till sist. Det låter som om du och Wilma har det mysigt ihop! Att hon inte alltid vill leka är förstås lite synd, men det kanske inte kan hjälpas? Gosigt att ligga bredvid och tvätta varandra! Nosbuffar tillbaka.

  Sippo - ni är ju både vänner och arbetskamrater nu. Det vore faktiskt inte så dumt med ett träd inomhus. Fast matte hyser visst dolska planer om det mot förmodan börjar gro. *suck*

  Nea - matte är klart misstänkt i denna situation. Hon tycker säkert det ser jätteskojigt ut när vi spelar kurrling. Hoppas lillkillen och du sätter ett tassavtryck på ett fräs upphör-dokument snart. (Fast liiite måste du ju få uppfostra honom!). *kurr*

  Kattson - det kan absolut vara värt att prova. Kul med ett helt träd att klättra i och vässa klorna på. Dessutom når man en massa spännande saker. De hamnar ALLTID högt upp. Orättvist.

  SvaraRadera
 8. Borra upp ett lagom hål i parketten peta ner ekollonet :-). När matte är hemma kan man täcka över hålet det är så litet. Så går det ett tag och trädet rotar sig och då låter matte säkert det stå kvar. Tvåbeningar känner sig rotlösa och älskar träd. Beträffande flugor husse skjuter ner flugor med förnedrans pricksäkert. Han har en spruttflaska som han har som pitol och med en lätt duch nedlägger han flugor. Jodå prova själva det finns väl en spruttflaska hemma hos er. Husse har varit på lajv och är nu så hostig. Vi sa åt honom att inte sova i tält i oktober. Dessutom sprang husse runt med en Persisk prinsessa i skogen och jagade en gul katt "suckar". Se och läs på vår sida det finns bilder också.
  Pricken Svart Moses Pi

  SvaraRadera
 9. Oftas går det ju bra.
  Här går det ju alldeles FÖR bra. :-(

  SvaraRadera
 10. Pricken, Svart, Moses, Pi - bra förslag, man kanske kan göra det lite undangömt så märks det inte så mycket? Tror vi får be matte träna pricksäkerhet om det ska bli några flugor. Men tekniken med sprutflaska låter spännande. Stackars husse, som har blivit förkyld igen. Det var nog kallt i tältet gissar vi. Kurr och burr.

  Inkan - Trillingarna hamnade verkligen på ett ställe, där det finns både myskatter och mysiga människor. Fast det är klart att man vill att de ska umgås med människorna också - inte bara med Ligan och kanske framför allt Prinsen. Hoppas det går bra med "internatskolan" hos andra. *kurr*

  SvaraRadera