onsdag 6 oktober 2010

Larm på köttgrytan

Renkött är riktigt, riktigt gott! Matte lät oss smaka råa bitar, och det var så mumsigt så att vi nästan slog knut på svansarna. Sedan stekte hon resten med rotfrukter och god gräddig sås. Inte alls dumt det heller. 


Vad som var dumt, däremot, var det förjamade locket till stekgrytan. När vi började bli lite sugna på nytt, tänkte vi göra en ny provsmakning direkt från grytan. Tyvärr var det inbrottslarm installerat i form av ett ljudligt skramlande lock. Det höll på att skrämma morrhåren krulliga på oss allihop. Vi galopperade med slintande tassar på laminatgolvet nästan utan att komma ur fläcken, sådär som man kan se på tecknade serier.


Matte tyckte faktiskt så synd om oss, att det blev lite extra köttbitar. I alla fall när vi till sist stack fram nosarna under överkastet. Fy vilket öronbedövande skrammel de där locken ställer till med, när de puttas i golvet! *fräs*


I övrigt har vi tagit det lugnt med matte i soffan. Medan hon har hostat och snörvlat, har hon sett på gamla filmer. Kullamannen och Kråkguldet.  Hon minns att hon tyckte att de var läskiga när hon såg reprisomgångarna som barn. Faktum är, att hon tyckte de var riktigt läskiga nu med, så hon var glad åt att ha oss i närheten. Hihi, det får inte vara för otäcka filmer för mattes del. Då kryper hon bakom kuddar.


Findus: Ingen fara, det är bara film. Du kan få komma och mysa på fårskinnet med mig, matte.

Matte har också gjort pussel av lite egna bilder och lagt. Idén hittade hon på en tipsblogg för förskolan. Matte, som har kattungesinnet i behåll, tyckte att många av tipsen där såg skojiga ut. Ni kan ju gissa vilka pusselmotiv matte provade... *blink* Just pusslet hade hon gärna sparat, men i det programmet så syntes hämtade bilder bara just då man arbetar med dem på skärmen. Är det möjligen någon som känner till något annat pusselprogram för egna bilder?  

13 kommentarer:

 1. Uschjam vilket otäckt kastrullock. Jag har själv råkat välta kastruller och sånt, så jag vet vilket öronbedövande skrammel som det åstadkommer. Tur att ni fick lite gott som tröst i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Förstår att renkött måste vara riktigt smaskigt, när ni till och med utlöser larmet. Tänk om inte det funnits, vilket skrovmål ni fått *slickar mig om munnen* Tur ni fick några extra bitar ändå. En mätt och belåten mage gör ju att man blir extra duktig på gos och tröst när någon kollar hemska filmer. Eller hur?

  SvaraRadera
 3. Sippo - uschjam, vilket oljud de för. De borde absolut förses med ljuddämpare redan i fabriken. Vi behövde verkligen lite godbitar efter den persern... eller heter det pärsen?

  Gustav - nog kan man riskera en hel del för viltkött. Fast riktigt beredda på grytskramlet var vi nog inte. Det ringde i öronen på oss länge efteråt. Så klok du är, Gustav. Klart att man tröstar bättre när magen är full med smaskig mat!

  SvaraRadera
 4. Fy för skrammel... att dom inte har nån sorts mjuka lock på intressanta kastuller *fräs*
  Men ni måste vara försiktiga för spisar är varma, fast grytan kanske inte stog på spisen då ni försökte förse er. Gulligt av matte att ge er några extra bitar till tröst.

  SvaraRadera
 5. Min matte älskar också Kullamannen och Kråkguldet. Hon fick dem på dvd när hon fyllde femtiotjugotre år häromåret.

  SvaraRadera
 6. Renkött lät jättgott men vi förstår inte varför det ska envisas med lock hela tiden. Tur att ni fick lite mer kött när det där förskräckliga skramlet slutade. Hoppas att matte kryar på sig snart. Extra spinnhealing till matte från oss. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. renskav är mumsiga saker. matte glömde en liten påse med renskav och gräddsås på golvet. tyvärr fick jag inte upp den fördömda påsen, förutom ett par bitmärken. matte uppskattade inte att jag lagt den på mattan i hallen när hon kom hem. hon snackade ngt om att det var deras middag inte min. hmf..

  tass Fläckan

  SvaraRadera
 8. Smulan, Amanda och deras 2-benta - tyvärr var det nog så att grytan stod på spisen. *skäms* Matte vill nog egentligen inte att vi ska vara just där, fast vi tycker det är så spännande! Fast matte brukar alltid vara noga med att täcka över varma plattor med vattenkastruller. Mjuka lock låter som en ypperlig idé! Efter det där skramlet så behövdes det verkligen lite extra godbitar.

  Xantippa - då tycker våra mattar likadant! Fast som sagt, matte är lite lättskrämd. Undrar om filmerna borde ha en åldersgräns på en trettio-fyrtio år sådär? ;) Bra present din matte fick!

  Dui och Deco - det var väldans gott med renkött! Fast lock är på det hela taget en ganska onödig uppfinning, enligt oss. Matte tackar för omtanken. Hon är på bättringsvägen, hälsar hon. Nosbuff.

  Dino & Fläckis - det är ju hur mumsigt som helst! Inte kan man väl motstå en påse om matte har glömt den framme?! Helt omöjligt. Synd att du inte fick upp den ordentligt! Det hade säkert räckt till husse och matte också. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Man undrar nästan vad som var värst, kastrullocket eller filmerna? Tur i alla fall att matte har er när det bli läskigt. Annars vet man inte hur det hade gått.

  SvaraRadera
 10. renkött låter som riktig deli-katt-tess i mina gorméöron. Men såna där kastrulleländeslock tycker jag inte om heller. En gång råkade jag *hm* försöka ta en liten provsmaksbit och locket for i golvet. Jag blev så rädd så jag höll på att tappa all min päls av oväsendet

  SvaraRadera
 11. hahhaha Man kan tro att ni bor hos oss och vi bor hos er?!
  EXAKT samma sak hände här hemma.
  Grytan innehöll dock kycklingfileer istället för lamm.
  Och här fanns det också ett förbenat larm på.
  *morr*

  SvaraRadera
 12. Alice - konstigt att det är så många av mattes saker, som låter jättehögt! Fyjam. Tacka din matte för tipsen om pussel. De måste matte prova. Kurr och burr.

  Kattson - båda var läskiga, på sitt vis. Men matte vågar nog inte se på film utan oss.

  Maya - renkött är sååå gott. Men de där otäcka locken borde förbjudas. Inte får man skrämma pälsen av oss katter.

  Inkan - ni är också företagsamma kiseekatter, det hör vi. Men nog måste man väl få ordna sig ett litet mellanmål utan att bli skrämd från vett och sans. Dumma larm! Kyckling är ju också jättesmarrigt.

  SvaraRadera
 13. Hyi så kusligt med sådant lock, jag skulle ha pinkat på mej. Men gött det lät!

  SvaraRadera