onsdag 13 oktober 2010

Tvångsgos

Nu börjar vi bli trötta på det här.  Matte har en arbetsvecka där hon kommer hem jättesent varje dag den här veckan. Nästan så att vi börjar känna oss lite bortglömda. *sniff* 

Bara därför beslöt sig Findus för att tvångsgosa lite med matte. Det kan gå till så här: matte sitter vid ett bord, antingen köksbordet eller framför datorn. Listige Findus hoppar mycket bestämt upp och sätter sig framför matte. Det kurras rejält, så att matte ska förstå att nu är det underskott på goskontot. Findus lägger framtassarna på mattes axlar och börja stryka sin kind mot mattes haka, kinder, näsa... ja, där han kommer åt.  Det buffas och knuffas ordentligt.

Här inträffar ofta det oförklarliga, att matte börjar fnissa. Samt lite försiktigt påpeka något om att dregla? Inte mattes röda lillbamsing, heller. Det är bara ont förjam. Självklart rör det sig om en ordentlig tvätt av matteansiktet.

 Findus: Nu är det dags för gos, så det så. *bestämt*

Så blev vi så oroliga igår, när vi läste om att lille Snuffe inte mådde så bra. Det verkar vara det där dumma kisseriet som spökar igen. Vi snubblar omkring lite klumpigt här hemma, för vi försöker hålla tassarna för vår fine bloggkompis. Matte och vi tyckte, att han skulle få ett krya på dig-kort av oss. 

Krya på dig, Snuffe! Vi önskar att du snart mår fint igen. Ledsen att det inte är en bild på en fin kattmynta. Hälsningar Stationskatterna.


9 kommentarer:

 1. Goskontot måste vara väl fyllt varje dag, bra av Findus att ta vad han (och Isak och Rasmus) behöver med "tvång" ;-).
  Våra tankar går till lille Snuffe också, precis som många andras.

  SvaraRadera
 2. Det där med tomt goskonto känner jag till. Då brukar jag göra ungefär samma sak för att kräva lite uppmärksamhet. Så vill vi tacka för stödet också, men akta så ni inte slår er när ni snubblar runt och håller tassarna. Blomman var jättefin hälsar husse.

  SvaraRadera
 3. Hehe, förr låg jag bara vid datorn ibland men nu hoppar jag upp varje gång matte sätter sig där :-) Hon ska inte tro att jag finner mig i att bli utkonkurrerad av en trist apparat som inte ens har päls!
  Matte hälsar att det är fint av er att tänka på Snuffe i hans nöd.

  SvaraRadera
 4. Så gör jag varje kväll när Matte kommer hem och sätter sig ner. Då rusar jag upp i knät på henne och stor gosar, sen när hon kliat mig lite här och var ett tag så skakar jag lite på mig så att dreglet yr. Så mysigt!!

  SvaraRadera
 5. Bra att ni tar itu med matte ordentlgit om hon lägger sig back på goskontot. Sånt måste åtgärdas tassgripligen, och det har ni ju klarat galant.

  SvaraRadera
 6. Det är väl klart att man måste hjälpa till när matte är helt skitig! En bra katt reder sig själv OCH matte! Vålds- och tvångsgos är två mycket effektiva gosvarianter. Ofta får man som man vill (men vid enstaka förargliga tillfällen blir man bara nedslängd tyvärr..)

  SvaraRadera
 7. Smulan & Amanda - injamar fullständigt. Goskontot får det inte bli underskott på! Annars får man ta saken i egna tassar. *kurr*

  Sippo - tur att vi beslutsamma kissemissar inte är tappade bakom en kattbädd. Klart man måste göra något om man inte får uppmärksamhet. Tasskramar.

  Gunilla och Frasse - inte kan vi fina missar bli brädade av en tråkig mackapär heller. Då får man allt sätta ned tassen. Dessutom har vi hört något om att datorn har en mus. Tyvärr har vi aldrig sett mususlingen, fast vi spanat ihärdigt. Vi ska tassa över till er också någon dag, när matte slutat bosätta sig på jobbet. *surar* Kurr och burr.

  Puma och Sixten - man måste ju passa på, så man inte går miste om gos i onödan. Skakar på sig så dreglet yr... hihi, det måste väl göra succé ändå? Låter jättemysigt!

  Katttson - det är ett nedra sätt att inte fylla på goskontot som man ska! Tur att kissar är lite uppfinningsrika.

  Lisen och Goliath - inte kan man släppa iväg matte helt otvättad, heller. Det har ni alldeles rätt i. Det där med att bli bortpuffad har vi varit med om. Bara för att man knatade runt på tangentbordet när matte betalade räkningar på internet. Småaktigt!

  SvaraRadera
 8. gosar gör jag ofta och länge. Ibland blir min människa lite trött på mej för hon säjer att jag är efterhängsen och att jag är ivägen. *bah* men vaddå. Jag vill ju bara gosa...

  SvaraRadera
 9. Maya - men man MÅSTE ju få gosa! Inte är vi efterhängsna. Rätt ord är livskvalitet! :) Kurr och burr.

  SvaraRadera