onsdag 20 oktober 2010

Rådisjakt

Emellanåt kan det bli lite högljutt och stökigt på Stationskatternas område. Då kan det hända att vi får trycka in lite bomull eller för all del kattgräs i våra små kattöron för att få lite lugn och ro. Första gången det hände, var det nog lite läskigt, men nu har vi blivit rätt så vana.


För det mesta består stöket av att det kommer en massa brölande tvåbeningar tågande. Mest av hussesorten, men ibland skymtar man några av mattesorten i folkmängden. De strövar omkring i stora grupper och det händer att de klär sig likadant också. Halsdukar, mössor eller stora tröjor som de drar på sig.


I början ville vi, att matte skulle skynda sig ut i hopen, hon med. Vi trodde nämligen att alla tvåbeningar skulle ut på rådisjakt. Hela hopen gick nämligen och skanderade gnaget. Och nog hade det varit praktiskt med en matte som kommer hem med några rådisar åt sina små kattpojkar? 


Fast matte sa, att det inte alls hade med skojig råttfångst att göra. Alla skulle visst och titta på när det springer runt några hussar på en gräsmatta och jagar en boll. För det betalar de jättemycket pengar. Undrar om de skulle betala några Dentisaskar för att se, när vi missar spelar tassboll i vardagsrummet? Tål att tänka på.


Ett sött gnagarklipp. Matte fnissade teet i halsen åt slutklämmen.

12 kommentarer:

 1. De skulle kunna betala Dentisar när vi har rådisjakt-två flugor på smällen så att jama! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tokiga människor som betalar för såna där dumheter. *fnyser* Men jag måste jama att er idé om att ta betalt i Dentisar för att spela tassboll, är jamarbra!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle absolut hellre vilja se er spela tassboll än att se hussar springa efter en. Det brukar bli ett sånt himla liv när hussarna springer, åtminstone när min husse och grannen kollar springandet på teve. De skulle nog må mycket bättre av att få titta på er i stället!

  SvaraRadera
 4. Håller med Gustav! Hellre se er spela tassboll än en massa hussar som jagar en.
  Vi skulle t o m betala en ask mjölklinser för att få se bilderna!

  SvaraRadera
 5. Skulle aldrig betala en krona för att se tvåbeningar springa efter en boll, men att se er spela med Dentisar - det skulle jag kunna betala för. Skulle t o m kunna betala för dentisarna.

  SvaraRadera
 6. Vi kanske skulle ordna ett tassfotbollslag och åka runt och spela och ta bra betalt både i pengar och dentisar och skänka pengarna till behövande katter? Dentisarna däremot kan vi få äta upp... Det kanske vore nåt...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Det är som jag alltid har jamat. Människor upphör aldrig att förvåna mej, dom har så konstiga saker för sej

  SvaraRadera
 8. Matte fnissade också åt filmen. :D

  Dentisaskar är mycket billigare än sådana där biljetter som de betalar för att få se tvåbeningar spela tassboll.

  Finns det något vackrare än att se smidiga katter göra bollkonster. Annat än svettiga tvåbeningar som blir smutsiga och låter konstigt.

  SvaraRadera
 9. *ler* Ni måste ta inträde när dom kommer in i ert hus juh. :-)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att det är ganska kul att spela boll, men att titta på tvåbeningar som gör det verkar ju inte alls kul. Matte håller med om det. Hon tycker det är jättetråkigt att titta på, men hon gillar att sparka boll med mig.

  Tass

  Lukas

  SvaraRadera
 11. Tassboll låter toppen - men lagsport kanske ändå inte är något för oss individualister...
  Eller är jag Den tråkiga ensamkatten nu?
  Tassklapp och kram!

  SvaraRadera
 12. Dui och Deco - bra förslag! Det hoppas vi någon nappar på. *kurr*

  Sippo - människor har så många konstiga påfund för sig. Tassboll måste väl i alla fall vara mycket mer spännande?

  Gustav - din husse och favoritgranne skulle förstås vara jättevälkomna att få se oss spela. De kan till och med få vara med, om de vill. Sådana kattvänner måste man vara rädd om.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - håller med, springande hussar verkar inte så skoj. Oj, en hel ask mjölklinser, det är ju en förmögenhet!

  Kattson - tänk vad mycket Dentisar vi skulle kunna dra in... *drömmer* Tål att fundelera på.

  Alice - det vore väl något! En tassbollsturné. Det vore väl jättebra om vi kunde bidra till missar som behöver det. Du kommer alltid med så bra förslag! Kurr och burr.

  Maya - visst låter det jätteskumt? Hussar som jagar en boll. :)

  Nea - den var skojsig, filmen. Vem skulle inte hellre vilja se smidiga katter än klumpiga tvåbeningar? Vi missar hinner ju ändra riktning femtioelva gånger under tiden som en bollhusse vänder sig om.

  Inkan - mjavisst, inträde är väl helt rimligt?

  Molly och Grabbarna - nääe, titta på springande hussar verkar inte vara någon höjdare. Bättre då att få busa, eh, menar spela själv. Tasskram.

  Gunilla och Frasse - tassboll är riktigt skoj. Fast så mycket lagsport blir det kanske inte, det har du nog rätt i. Alle katt på bollen, liksom. :D Kurr och burr.

  SvaraRadera