söndag 3 oktober 2010

Duett i JAM-moll

Mjau-ha, då var det dags igen. Matte plockade fram våra transportburar redan igår och lät dem stå framme. För att vänja sig, minsann! Tror hon att vi är tappade bakom en kattlåda allesammans? Så imorse dopingsprayade hon burarna invändigt med Feliway. Nu var vi riktigt säkra på att det var något skumt på gång. Vad skulle komma härnäst?


Goda torrisar, visade det sig. Matte la in RC Oral i burarna. De kulorna som är så goda! Klart vi alla måste tassa in och smaka. Det låg liksom ett spår av kulor som ledde från öppningen ända längst bak i buren. Som ni säkert förstår, så var det inget annat än en fälla. Matte stoppade varsamt in svansen i buren och stängde gallerdörren bakom var och en av oss medan vi var upptagna med att mumsa på godsakerna.


Då måste vi förstås protestera. Särskilt Findus har en förmåga att ta i ända nerifrån tassarna. Det är riktigt djupa brösttoner som kommer från mattes lillbamsing när han sitter instängd. På väg ned i hissen och ut mot gatan mötte matte flera grannar. De tyckte nog vi var lite lustiga som sa ifrån så eftertryckligt.


När burarna var inpackade i bilen så fortsatte klagovisorna. Nu hade det blivit en duett. Mest Findus, men också Isak hävde upp sina stämmor i gemensam klagan.  Matte kallade det för en duett i JAM-moll. Från Rasmus hördes faktiskt inte så mycket. Matte kände att det började bli lite smått jobbigt med detta oväsen, särskilt som vi åkte taxi. Som tur var, var chauffören en luttrad man. Fast han tyckte nog det var skönt att släppa av oss utanför vettisen, tror matte. Hmm, varför då?
Inte riktigt rätt högtid ännu, förstås. Men vår sång stod inte denna efter, om vi får jama det själva.


Matte samlade ihop burarna och kånkade in oss till vettisen. Vid det laget var hon genomsvettig, både av stress och av att kånka på oss. Det senare tyckte vi var lite ofint sagt. Vi behövde inte vänta länge, utan fick komma in på drop in-vaccination. Nu började det omvända besväret för matte. Att få ut en katt från buren. Isak lyckades matte och vettisen och locka ut ur buren, fast de fick lirka ut honom den sista biten. Findus satte bestämt ned tassarna och tänkte inte komma ut. Här skulle spjärnas emot! Då lyfte matte av locket. Fubbigt! Lille Rasmus körde sin egen variant. Han hade en liten dyna i bottten på sin bur. Den hade han barrikaderat hela gallerdörren med. Fast när dynan var borttagen, kom han glatt travande ut ur buren och hälsade på vettisen. Även efter nacksticket ville han gärna promenera runt och kika på saker. Vettisen skrattade och undrade om lillmissen ville stanna ett tag, men det tyckte visst inte matte var någon bra idé.


Därefter lämnade vi vettisen och väntade på en taxi för hemresan. Förbipasserande gångtrafikanter tittade lite på våra burar, när Findus läste upp sitt protestmanifest. Men man måste väl få göra sin stämma hörd, tycker ni inte det?
Rasmus: Skönt att vara hemma igen. Förresten matte, borde inte du fått en spruta i nacken mot snuva du med?

12 kommentarer:

 1. Vilken luring med RC Oral, ibland är de lite för kluriga för sitt eget bästa våra kära tvåbeningar. Bra att ni visade att ni inte var nöjda! Skönt att ha det där sticket avklarat, det är snart dags för oss också. Hoppas att ni fick något riktigt gott när ni kom hem och extra gos också! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Visst är det lite fräckt att klura in er i buren, men alternativet är ju att ta in er med våld och det vill väl varken matte eller ni. Men klart att ni ska säga ifrån i alla fall. Det är varje katts rättighet.

  SvaraRadera
 3. Är säker på att det lät otroligt vackert! Ni kanske skulle tassa till Idol-2011? Vi skulle rösta på er i alla fall! :-)

  /M&M

  SvaraRadera
 4. Oj oj, vad vi alla skrattar! Stackars matte som tvingas kånka på denna skrålande trio genom hela stan, fniss.

  SvaraRadera
 5. Bra vettis ni har som har öppet en söndag!
  Vi är bortskämda för våran kommer hem till oss 1 gång om året (hon bor i närheten och är en god vän). Vi märker nästan inget alls för hon fikar med matte och ger oss sprutan sådär i förbifarten.
  Matte skrattade lite åt Duetten i JAM-moll ;-)!

  Ha nu en trevlig kväll med matte!

  SvaraRadera
 6. De är alldeles för sluga ibland mot oss oskyldiga katter.... Självklart är det er kattliga rättighet att bestämt och högt protestera mot denna behandling! Fast matte hälsar att hon tyckte synd om er matte. *fnys* jamar jag bara...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Findus låter lite som när jag är på väg till stickisen. Man vill ju göra sin röst hörd, så folk förstår hur illa behandlad man blir. *skrattar så morrhåren skakar* Heja Findus! *knuten tass* Ni andra gjorde också bra ifrån er. *imponerad*

  SvaraRadera
 8. Vilken lurig matte ni har! Självklart måste man få sjunga ut i klagosång då när man blir lurad på det där sättet! Men så är det ju faktiskt p g a omtanke så egentligen är det ganska bra att få spruta, även om man kan tycka att de tvåbenta också skulle få en i nacken så det blir rättvist ;-)

  SvaraRadera
 9. *fnissar* Duktiga ni var iallafall.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco - nog var det lite lurigt att matte. Som tur var, fick vi tonfisk hemma igen, så vi var ganska nöjda ändå. Kurr och burr.

  Kattson - visst måste man få jama ifrån. Och vilken akustik det blir i en taxi! *upprymd* Får nog gå in i badrummet och köra lite arior för att få samma effekt.

  Max och Måns - tänk om vi skulle komma med i Idol... *drömmer* Och är inte juryn snäll, blir det klovässning på dem. :) Tassen!

  Xantippa - hihi, nog hördes det att det var ett gäng kattkillar med röstresurser som kom!

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - vi hade det riktigt mysigt på kvällen. Matte gjorde kladdkaka med vispgrädde. Grädden var godast! Vad skönt att ha en god vän som kan ge vaccinationen hemma. Då blir det inte så oroligt med transportburar, bilar och andra lukter hos vettisen. Kurr och burr.

  Alice - riktigt bakslugt att lägga ett spår med god mat in i buren. Fyjam! Matte tyckte visst också att det var en pärs att åka till vettisen, fast vi förstår inte riktigt varför. Hon varken satt i bur eller blev stucken. Kurr och burr.

  Sippo - inte ska väl ens tvåbening kunna tro, att de burar in oss utan att folk får veta om det! Nej, då får man jama ifrån på skarpen. *knutna tassar i luften*

  Molly och Grabbarna - matte säger också att vi får sprutan för att vi ska må bra. Konstigt bara att matte inte fick någon spruta. Hon som är så förkyld och snuvig. Fast sprutan hjälper kanske bara mot kattsnuva? Men sitta i bur, det gillar vi inte!

  Inkan och Ligan - mjauvisst, vi tog snällt våra sprutor. Och duktiga på att jamma loss var vi också... ;)

  SvaraRadera
 11. Ja lite ska man få bröla å stöna när man låses in! ;)

  SvaraRadera
 12. Daniel - det ska höras om matte burar in oss! *hihi*

  SvaraRadera