fredag 8 oktober 2010

Kurrling

TILLAGT 25 OKTOBER
Innan er matte/husse tar in ekollon, läs detta:
Varning för ekollon!
Vad skriver Agria om ekollon?
Nya favvoleksaker har vi fått. Billiga dessutom, vilket kan vara en fördel när det nu inte blev några kattiljoner till oss. Matte har tagit in några ekollon till oss. De glider jamarns bra på laminatgolven här hemma. Vi spelar kurrling med dem. Reglerna är lite oklara, men går mest ut på att vi ska tassa till dem alla tre om det går. Däremot sopas inte så mycket framför ekollonen, det medges. Det är lite synd, tycker matte. Sedan snabeldraken halshöggs så har det varit lite si och så med städningen.


Ekollon. Nya favvoleksaken. Isaks skugga lurar lystet i periferin.

Sedan hade vi lite roligt åt matte idag, när hon kom från jobbet. Alla tre Stationskatter passade på att smita ut i trapphuset. Matte brydde sig inte så mycket eftersom vi inte kommer vidare därifrån, utan gick in i hallen  med matkassen och började hänga av sig ytterkläderna. 

Isak: Mjooo, matte... Jag tycker nog att du borde hämta in lillmissen nu.

Efter ett tag kom de stora killarna, Isak och Findus, in och började undersöka matkassen. Det kunde ju finnas något spännande i den. Samtidigt påjamade vi för matte, att hon nog borde hämta Rasmus från trapphuset. Matte kikade ut genom dörren, och då fick hon bråttom, må ni tro. Snabbt som sjutton var hon framme vid kvittermissen och lyfte upp honom. Han satt utanför den bortersta grannens dörr och undersökte ett par gympadojor som stod lämnade utanför.  Som tur var, hade han inte hunnit börja knipsa av några skosnören. Matte tyckte, att det skulle ha känts lite väl pinsamt att ringa på och erbjuda sig att köpa nya skoremmar.

8 kommentarer:

 1. Ekollon är jätteroliga att spela med. Jag tycker vi borde starta SM i kurrling för katter. Vilken tur att matte fick in Knipsarkissen innan han bestämde sig för att ta en tugga av skosnörena. *fniss*

  SvaraRadera
 2. *skrattar så morrhåren nästan trillar av* Ja tänk om matte hade fått ringa på och berätta att lille Rasmus har knipsat av skosnöret...

  Ekollon låter kul på golven, passa på och busa med den inatt!!! *fniss* grannarna under kommer att tro att ni spelar bowling och inte kurrling...

  SvaraRadera
 3. "fniss" Ni är så fyndiga-kurrling..Vi får nog ta in några vi med. Vi tycker nog att lämnar man skorna utanför får man skylla sig själv om skosnörena är kortare när man kommer hem. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. hahhahhahah
  Jag tror Ligan och ni är släkt.
  Matte satt i soffan och funderade på varför det hördes så väl in från trapphuset.
  Långt om länge resten hon på sig och det visade sig att ytterdörren inte stängts ordentligt.
  4missar på rymmen i trapphuset varav två gått in till grannen under.
  GISSA om Matte skämdes.
  *fnissar kattligt*

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Rasmus var väldigt snäll som försökte bita av skosnörena så att ingen gick förbi och snubblade på dem - en klar säkerhetsrisk som han snabbt upptäckte. Här får vi aldrig gå ut i trapphuset och kika, matte är så rädd att porten därner skall vara öppen och att vi blir rädda och smiter ut om det kommer någon.
  Kurrling låter jätteskoj, måste jag jama till matte att hon tar hem några ekollon så vi får prova.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Sippo - vi läste ju om att din husse kastade ekollon så att du fick jaga dem. Det lät så skoj, så matte tog in några till oss. SM i kurrling! Då måste vi träna ordentligt. Rasmus såg ut att vara på hugget igår så matte fick vara snabb där i trapphuset. Puh!

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - hihi, gissar att matte varit ganska generad om lillmissen hunnit knipsa av snörena. Ekollonen var superbra leksaker. Vi gjorde som du sa och spelade lite i natt. Matte började muttra från sängen efter en stund. Det var nog hejaramsor.

  Dui och Deco - mjaaa, kurrling är skoj. Be husse och matte ta in några ekollon så ni får prova. Visst har ni lite rätt i det ni jamar, om att skylla sig själva. Fast matte vill inte att vi ska få ett rykte att vara ligistkatter. :) Kurr och burr.

  Inkan - Ligan och vi verkar vara lika påhittiga. Frågan är, om inte Ligan klådde oss med en svanslängd denna gång? Ännu har matte inte behövt efterlysa oss inne hos grannarna. *fniss*

  Alice - kanske var det så Rasmus tänkte, fast inte matte fattade poängen. Att det var en antisnubbleriåtgärd! Tycker absolut att er matte ska ta in några ekollon. De är så lagom stora och glider så bra på golvet.
  Förstår att er matte är rädda att ni ska smita ut. Som tur är, så är varje våningsplan hos oss avskärmat genom stängda hissdörrar och en tung stängd branddörr till själva spiraltrappan. Det blir som ett rum, fast med dörrar in till grannarnas lägenheter förstås. Annars hade inte matte tordats låta oss vara där. Nosbuffar.

  SvaraRadera
 7. Snart kommer ju kastanjerna också! Dom är ännu mer som kurrlingklot! :D Matte ger oss inte små saker att leka med längre eftersom vi tassar in dom under soffan så fort det bara går.. :/

  SvaraRadera
 8. Goliath och Lisen - då måste vi ju jama åt matte att ta in lite kastanjer också! Soffor kan vara ena riktiga boll- och musglufsare. Vips så är alla roliga leksaker borta! Våra ekollon är ute på vift just nu. Få se om vi hittar igen dem?

  SvaraRadera