fredag 22 oktober 2010

Plötsligt händer det

Vilken kulig dag det är idag! *gör en glädjepiruett* Fredagar brukar vara bra, för (oftast) innebär det att matte är ledig under helgen och kan vara hemma och mysa med oss i två dagar. Det tycker vi är jättebra. Det gör nog matte också, för vi tror inte att hon får sitta och klappa sina kunder på jobbet på magen och klia dem bakom öronen. De skulle kanske tycka att hon är lite konstig då? *fundelerar* Då är det ju tur, att hon får göra det med oss här hemma, hela helgerna.


Sedan kom matte hem med en alldeles ny påse torrfoder. RC Oral. Jättemumsigt! Matte la ifrån sig plastkassarna på golvet medan hon hängde upp sina ytterkläder. Under tiden tiden hann vi, eller snarare lillmissen, gnaga ett litet hål på foderpåsen. Ååå, vad det doftade gott ur den lilla öppningen. Alldeles nya färska torrkulor. Där hade vi kunnat stå och sniffa länge, om inte matte hade hällt upp maten i en plåtburk. Det tyckte vi var lite småaktigt. Fast vi fick förstås en portion var först.


Den tredje roliga saken såg vi, när vi tassade in på Kattigheter, Goliath & Lisens blogg. Vi hade nämligen vunnit jättefina priser i en tävling som de anordnat. Hurrjam! Plötsligt händer det, eller hur de nu säger i Triss-reklamen. Här svansdansas för fullt, nästan så att matte muttrar över att det virvlar upp dammråttor från golvet. Ska hon säga, då hjälper vi ju bara till med städningen, så det så. Och titta bara vilken fin bild Lisen och Golles matte har simsalabimmat ihop av våra porträtt:


Titta! Där är ju vi allihop.

Sådant där tjusigt hokuspokusande med foton kan inte matte. *suckar* Hoppas att hon lär sig någon gång.  Nä, nu måste vi svansdansa fram alla dammrådisar i vardagsrummet också.

15 kommentarer:

 1. GRATTIS! Vad kul att ni vann, ni är så himla fyndiga så ni är verkligen värdiga vinnare! Spännande med ny mat, själva får vi ju bara äta lightfoder nu "mutter". Vilken fin bild Lisens och Goliaths matte hade gjort! Vi önskar att våran matte kunde sån´t hon med. Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Hej. Vilken härlig dag ni haft. Skrattade gott åt er snabbhet med att pilla hål i matpåsen.

  SvaraRadera
 3. GRATTIS! Här hinner vi aldrig göra hål i matpåsarna, matte är riktigt snabb med att lyfta bort dem. *muttrar* Vi tycker också det är skönt med helg, matte har jobbat så mycket den här veckan att jag ligger alldeles på minus på goskontot, men det skall åtgärdas i 2 dagar nu, kanske bäst att ta i ordentligt så man ligger med råge på plus-sidan...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. KATTIS-GRATTIS Å´HIPP-HIPP-KURRAAA till vinsten!

  Svansliga Pälsningar från Bröderna Bus

  SvaraRadera
 5. Grattis till vinsten grabbar !
  Nu blir man allt lite avis ;-)
  Fast jag har hört att matte o husse ska besöka den nya djuraffären här i stan o då tror jag alldeles bestämt att dom kommer att köpa något till mig :)
  Här har matte oxå stängt in all god kattmat i diverse burkar som man inte kan göra inbrott i :(
  Kurr , Kurr från Kjelle

  SvaraRadera
 6. Dui och Deco - tackar. Nya kattmatspåsar är toppen. Det luktar så gott av dem. *snusar* Fast matte gillar inte när vi biter hål på dem. Hoppas att ni gillar ert lightfoder. Snart kanske ni får er vanliga blandning igen. Uppmuntranstass!

  Xantippa - hihi, det gäller att vara snabb om inte matte ska ställa undan påsen!

  Alice - tackar! *bugar* Vi kan inte förstå varför det ska vara så bråttom med att ställa undan kattmaten? Passa på att gosa ordentligt med matte. Minus på goskontot är hemskt! *ryser* Nosbuffar.

  Chinook & Cherokee - vi tackar så mycket! *svanshonnör*

  Lillagul och Kjelle - vi tackar och jamar. Hoppas besöket i djuraffären medför något riktigt spännande för din del. Det där med inbrottssäkra plåtburkar verkar vara en ovana som de flesta mattar och hussar delar. Förstår inte varför? *oskyldiga* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Inte vår Matte heller hälsar Ligans Matte.
  Taskigt att hälla ner den i en plåtburk.
  DET gör vår Matte också. Fast hon påstår att det är för vår hälsas skull?! För att vi inte ska äta allt på en gång.
  Dårå??!!

  SvaraRadera
 8. Grattis till vinsten! Vi trodde på er, motiveringen var ju underbar, en klar vinnare!

  Vår matte kan inte trolla med bilderna heller, tyvärr.
  Ligger snön kvar hos er? Det gör den här på vischan, fast det inte är många mil (ca 3) från där ni bor.
  Ha en busig lördag!

  PS
  Husse glömde att ta med sig kastanjerna *fräs* DS

  SvaraRadera
 9. pst...... Vår Matte har plockat gratis kattleksaker idag. pst....
  ekollon
  :-)

  SvaraRadera
 10. Grattis till vinsten! Så kul!

  Jättefin bild Lisen och Golles matte har gjort! Vår matte önskar att hon också kunde trolla så med bilder!

  SvaraRadera
 11. Inkan - plåtburkar är inga bra förvaringskärl för torrisar, tycker vi. Alldeles för svåra att öppna. Förstår inte heller vad det är för fel att mumsa i sig mellanmål när man själv har lust? Det är ju så gott. Skoj att matte hittat kattleksaker åt er! Då blir det nog ett väldans hålligång i Ligaland, skulle vi tro.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - tass så mycket! Lite snö ligger kvar, fast det var inte så mycket ens från början. Stadsbebyggelse brukar ju alltid värma upp lite, så det kanske påverkar? Synd att husse inte hade kastanjerna med, men han tar säkert med dem nästa helg. Det var nog så mycket att tänka på med snön. Att få fram varma kläder och så. Ha en jamarns bra helg, ni med! Kurr och burr.

  Molly och Grabbarna - tackar. Det var en skojig tävling. Håller med om att bilden var jättefin. Matte blir allt lite, lite avis, för sådant kan inte hon göra. Ligger på "att lära sig"-listan. :)

  SvaraRadera
 12. Jättebra att ni fått RC Oral också. Det är inte bara godis, det är nyttigt för tänderna också. Blogghjälpen säger att man kan få stenar på tänderna om man inte äter Oral. Jag har aldrig sett några stena på mina tänker, men så äter jag ju Oral också.

  SvaraRadera
 13. Grattis till vinsten och vilken bra motivering.

  En gång när en kompis till lillmatte var här lämnade hon sin väska i hallen och i väskan fanns en påse torrisar med kalkonsmak. Mums tyckte Måne som lyckades komma åt att gnaga ett hål i påsen och äta.
  Gissa om lillmattes kompis blev förvånad när hon skulle gå hem.

  SvaraRadera
 14. Stort grattis till er alla fyra! Blir godis för er alltså. Bra jobbat.

  Nosgos

  SvaraRadera
 15. Kattson - stenar på tänderna låter riktigt läskigt. Hoppas att vi inte heller får några. RC Oral är jättemumsigt! Helst skulle vi bara äta det, fast matte blandar med lightfoder.

  Sol-Måne - tackar! Hihi, vi gissar att er mattes kompis undrade varför väskan var så lätt när hon skulle gå hem. Bra jobbat!

  Nea - vi tackar så mycket! Godis är alltid bra att ha. Speciellt om inte matte hinner gömma undan det. *smider planer* Och de där leksakerna såg ju för skojiga ut! *kurr*

  SvaraRadera