tisdag 26 oktober 2010

Kuddkrig

Ibland behöver man ta till små knep för att få den uppmärksamhet vi förtjänar. När matte sitter framför datorn, till exempel. Då brukar vi lägga oss framför tangentbordet, så matte säkert ska se oss. Att stå upp och sträcka på sig brukar fungera nästan lika bra. Stryka hakan och kinden mot skärmen. Speciellt effektivt är det, om matte använder lilldatorn. Vi är nästan dubbelt så stor som den, så då blir det liksom ingen konkurrens. Matte ser inte ett dyft av skärmen. *fniss*


Det brukar alltid betyda lite extra gos för vår del. Mysigt! Vad matte har lite svårt för, är när vi har gosat färdigt. Då vill vi gärna fortsätta vara med, men ta det lite lugnare. Och faktiskt är ju lilldatorn alldeles lagom stor för att vara en perfekt kudde. Jätteskön att vila huvudet mot. Lite varm är den också. *spinner*


Findus: Mysig kudde, det här! *kurr, kurr*


Då brukar ett kuddkrig inledas. Matte försöker omärkligt flytta datorn lite. Vi flyttar efter. Försiktigt lyfter hon upp den av oss, som för tillfället ligger där, och sätter ner kissen bredvid på bordet eller på en mjuk stolsdyna. Självklart duger inte det. Vi är snart tillbaka på datorn och makar huvudet till rätta. Ibland medför det, att skärmen helt plötsligt kan se väldans konstig ut. Ett otaliga gånger har nya flikar oförklarligt öppnats, eller så har texten zoomats ut till en frimärksstor bild uppe i vänstra hörnet. *hihi* Lyckligtvis har matte kommit på, hur man ställer till rätta just den saken. Fast i början haglade hoten om indragna Dentisransoner om vi inte slutade busa med datorn. Hota kan hon ju, matte. Vet väl vi, vilka som lindar matte runt tassen!

10 kommentarer:

 1. Även om datorn ibland kan vara lite hård som huvudkudde, så kompenseras det ju av att den är varm och fin. Sen tycker jag tvåbeningar får skylla sig själva om de gör tangenterna så pyttesmå så de är helt olämpliga för kattassar. Bra i alla fall att ni inte ger upp när matte lyfter bort er.

  SvaraRadera
 2. Så där brukar jag också göra för att få uppmärksamhet. Det brukar fungera rätt bra. Men precis som ni, så blir jag i bland hotad bara för att jag råkat ändra på ett par inställningar. Människor är så kinkiga.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är väldigt passande att gosa när matte sitter framför datorn. Hon har ju ändå inte något viktigt för sig då! Ni verkar ha finslipat taktiken till fulländning!

  SvaraRadera
 4. haha,själv låg jag precis i mattes knä vid datorn och tackade för att hon köpt orijen till oss!
  /tass Murre

  SvaraRadera
 5. Ni kan det där till fullo. Vi sitter bara framför tangentbordet, fast goda idéer har vi fått nu av er, TACKAR!!! Nu vet vi hur vi ska göra.
  Fast matte retas ibland och har fågelsång eller främmande katter jamar i hennes laptop, DÅ gör vi allt för att få tag i den som låter där i "burken". Då kan det hända att vi ändrar på nåt.

  SvaraRadera
 6. Visst är den varm och go'datorn när den är på! Men tänk att det ska vara så svårt att förstå när man är färdiggosad.. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Vad gör man inte för lite gos bakom öronen?
  *suck*
  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Kattson - nackdelen är förstås att datorn är ganska hård, men lagom hög och stor är den. Fast tangenterna passar väldans dåligt ifall vi skulle vilja tassa ned något. *suck*

  Sippo - äsch, människorna är så pyttenoga med vad de har för inställningar på datorn. Varför är det så viktigt? Är texten liten, så får de väl sitta så nära så de sätter nosavtryck på skärmen.

  Gustav - precis vår åsikt! Matte GÖR ju inget när hon sitter där. Bara stirrar rätt fram. Då är det verkligen gosläge.

  Pip och Murre - knät går också bra. Fast vi föredrar att ligga på datorn. *hihi* Tassen!

  Smulan & Amanda - va! Har ni också sådana där retsamma pippisar i datorn som man inte kan få tag i? Hur sjutton tar de sig in?

  Dui och Deco - precis. Färdiggosat = datorn är vår! Då är den varm och skön att ligga på. *spinner* Kurr och burr.

  Max och Måns - ibland har matte svårt att fatta vinkar. Då får man göra något tassgripligt. Som att blockera datorn. :)

  SvaraRadera
 9. Helt rätt. Datorn är väl en värmedyna för katter. Vad ska den annars vara till.

  SvaraRadera
 10. Sol-Måne - datorn är ju väldigt kattvänlig att ligga på. Det måste man utnyttja!

  SvaraRadera