onsdag 27 oktober 2010

Ingen uppskattning

Ibland är livet bra orättvist. Rasmus gör allt vad han kan för att hjälpa till. Men tror ni han får någon uppskattning av matte? Nähä då.


Matte höll på att baka en kaka. Som tur var, upptäckte Rasmus att kakformen var alldeles kladdig inuti. Det var kletat smör och någon hade strött ut något smuligt som fastnat i kletet. Men självklart ska det vara rena saker när man bakar. Helt osjälviskt började lillmissen diska kakformen. På sitt eget kattliga sätt, förstås. Han slickade den så fint så att inte minsta lilla spår av kletet fanns kvar.


Och vad gör matte? Tror ni hon tackar kvittermissen för hans ansträngningar? Icke. "Men Rasmus", säger hon förebrående. Så diskar hon formen, fast med diskborsten. Ändå var den alldeles ren redan! Är det någon som begriper sig på människor? *förvånade*


Rasmus surade lite först, men så tog matte fram lite gottigheter som hon köpt till oss missar. Det var en djuraffär som sålde påsarna för halva priset, bara för att sista insmaskningsdatum var om 3 veckor. Klart vi kommer att hinna äta upp godiset innan dess! *fniss*


Jättegott godis!

Det var väldans smarrigt, det här godiset. Bitarna hann knappt landa på golvet, innan vi tuggade i oss dem. Mumsandet skedde under djup koncentration, så att inte minsta smula skulle bli kvar. Vi ville förstås ha mer, men matte sa att det inte blir förrän imorgon. Är det inte imorgon snart? 

9 kommentarer:

 1. Okatt är kattens lön, tänk att de inte uppskattar när man är så omtänksamt, Det är faktiskt riktigt oförskämt. Godiset såg jättegott ut, ät för oss också för här är det jättesnålt..Vilka fina bilder i ramen på bloggen!Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Visst är det en märkligt egenhet (av många) hos människorna, att de inte ser att diskat är diskat? Det är precis likadant här. Fast jag vet inte om vi åtagit oss något så stort som en kakform, tycker Rasmus var jätteduktig! Att han inte fick något tack förvånar mig inte. Otacksamhet är ytterligare en egenhet hos våra inneboende, det märker man rätt ofta.

  SvaraRadera
 3. Diskade han en hel kakform? *tittar storögd* Oj vad duktig han var! Men inte förstår tvåbeningar att uppskatta en hjälpande tass inte... Tur att ni fick lite godis som tröst.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat Rasmus!
  Man ska hjälpa till, men tyvärr förstår 2beningarna inte alltid det, eller ska promt ha det på "sitt" sätt... fnys!
  Bra att ni fick godis!
  /Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Vilken otacksam matte som diskade formen efter att den redan blivit rengjord. Man blir ju aldrig klok på människor.

  SvaraRadera
 6. Mja, det är ju rätt ofta så att otack är världens lön hälsar Bandit.
  Som ALLTID får skäll. Vad han än gör?! :-(

  SvaraRadera
 7. Så omtänksamt av Rasmus att diska kakformen, synd att matte inte uppskattade hans hårda (goda?) arbete.
  Tur att ni fick gottis efteråt! Nosgos

  SvaraRadera
 8. Så matte hade alltså tänkte lägga kaksmeten i en nersmutsad form? Det låter som om det är tur att hon har er som vet hur det ska gå till. Fortsätt hålla ögon och öron öppna så det inte sker fler tokigheter.

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco - vi som bara vill hjälpa till!? Fåniga matte. Tack, matte ville ha med oss i bloggbakgrunden. Hihi, vi ska be matte om några extra godisbitar. Ska jama att vi behöver äta för Dui och Deco också. :) Kurr och burr.

  Gustav - klart att det måste bli mycket renare av en sträv liten kattunga än en stor klumpig borste! Vi tyckte att Rasmus hade gjort ett jättebra jobb.

  Alice - ehum, matte kanske överdrev lite... Fast en rejäl bit av formen hann han med, lillmissen. Förstår inte vad som var fel med den diskningen? Kurr och burr.

  Max och Måns - Rasmus tackar för stödet. Vi tyckte också att kvittermissen gjorde ett jättefint jobb. Alldeles blankt blev det.

  Sippo - ibland förstår vi oss inte alls på matte. Formen var ju så fin, så fin. Ett tack hade varit på sin plats.

  Inkan - stackars Bandit! Vi förstår honom. Så snälla och uppoffrande som vi missar är, men inget tack. :)

  Smulan och Amanda - Rasmus gjorde verkligen en god insats. Nog kunde väl matte ha berömt honom lite? Kurr och burr.

  Kattson - du har förstås rätt, det är bäst vi håller koll på matte. Vem vet vad mer det dyker upp som behöver diskas?

  SvaraRadera