söndag 31 oktober 2010

Kattbio

Suckjam, vi skulle så gärna vilja ha ett fågelbord eller fröautomat utanför fönstret. Eller åtminstone en liten talgboll. Bara en liten, matte? Det är ju levande underhållning. Rena kattbion.


Flera av våra bloggkompisar har det. Dui och Deco och Smulan och Amanda har minsann teaterunderhållning utanför rutan. Även gammelmattes kissemissar har en massa spännande att titta på. Där brukar, förutom alla småpippisar, ett par busiga ekorrar komma och äta från fröautomaten utanför sovrumsfönstret. De där ekorrarna har visst gått samma avknipsarkurs som Rasmus. När gammelmatte och gammelhusse hänger upp talgbollar åt dunvipporna, så knipsar de finurliga ekorrarna av snörena och skuttar glatt iväg med talgbollen dunsande efter sig. *hihi* Smarta ekorrar!


Här kommer ett klipp på de yvsvansade matgästerna som matte satt ihop. Fast alla bilder och videosnuttar har gammelmatte tagit. Tänk om vi haft något så spännande utanför fönstren. *suckar*9 kommentarer:

 1. Det är synd om er, eftersom matte inte får hänga upp den allra minsta lilla talgboll. Trist, men ni får njuta av dem som flyger förbi.
  Nån Kurre har vi aldrig sett, men en och annan Bambi och Hälge, fast de åt äpplen.

  SvaraRadera
 2. En liten talgboll i ett snöre från fönstret, det borde väl gå ..det är så himla kul att ha fjäderkotletterna så nära. Vi håller tassarna för att det går att fixa.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jag önskar mig också en sån teater utanför fönstret. Men det verkar som vissa av oss får nöja sig med att glo på tokiga människor. Men jag måste jama att det var helkul att se den där ekorren tugga i sig fågelmaten. He he. Men vilken tur att ingen fågel blev utan mat.

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med er, här får vi inte heller ha ens en liten ynka talgboll. *suckjam*
  Jag tycker hyresvärdarna borde tänka mer på oss katter, det borde vara en kattlig rättighet att få kattbio utanför fönstret!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Smulan och Amanda - visst är det lite synd, det där med bestämmelserna mot att mata pippisar. Vi tycker inte, att det skulle göra så mycket om det kom rådisar. *vaggar med bakdelarna* Men matte tyckte visst inte alls att det var någon tilltalande idé. Kuligt att se Bambi och Hälge. Hihi, ni skulle kanske binda fast lite äpplen utanför fönstret? Vilka stooora besökare ni skulle få till kattbion då!

  Dui och Deco - det verkar jätteskoj att få titta på dunvipporna på så nära håll. *drömmer* Fast hyresvärden tillåter inte matning. Dels för de små plupparna som fåglarna släpper ifrån sig, men också pga att det kan dra till sig rådisar. Ja, frön som faller till marken, alltså. *buff*

  Sippo - konstigt, knasiga människor verkar det inte finnas någon brist på. Man behöver inte ens hänga upp några matautomater för locka fram dem. Ekorrarna var jättesöta. Här var det bara en, men det är två filurer som brukar hålla till hos gammelmatte och gammelhusse.

  Alice - där jamade du en massa sanna ord! Kattbio borde man väl få ha tillgång till? Kan man inte uppfinna en matautomat med ingen nedskräpning? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Vi har ett helt träd utanför vardagsrumsfönstret.
  Matte har satt dit ett stort klösträd så vi kan ligga bekvämt och kika in fåglarna.
  På våren finns ett stort fågelbo där också så får ytterligare under hållning.
  Klart ni måste få lite underhållning tassar Ligan !

  SvaraRadera
 7. Hoppas ni får en kattbio utanför fönstret. Det kan ju vara en bra julklapp till er om inte annat. Fast jag hoppas förstås att ni får den direkt. Det är jobbigt att gå och vänta ända till julafton.

  SvaraRadera
 8. Det det känner jag igen! Här finns flera ekorrar som käkar i fröautomaten, de gör precis som er gammelmattes! Vi har vår automat en bra bit från fönstret, men den syns därifrån i alla fall. Ja, jag kan förstås närstudera allt. Jag är VÄLDIGT intresserad av ekorrar! Synd att ni inte får ha någon talgboll hos er. Dumma regler!

  SvaraRadera
 9. Inkan - vad skoj att kunna titta på fjäderkotletterna i fågelboet! Bra att ni har en bekväm liggplats att göra det från, också. så kan man kika när småvipporna ska matas och försöka flyga.

  Kattson - det vore verkligen mysigt med en egen kattbio utanför fönstret! *drömmer* Man kanske får sätta upp en kamera vid ett fågelbord i stället? :)

  Gustav - de är finurliga ekorrarna. De verkar lära sig precis hur de ska göra för att komma åt fågelmaten. Vilken lyx att kunna kolla in dem på nära håll. Förstår att du tycker de är väldans spännande!

  SvaraRadera