fredag 15 oktober 2010

Knytkalas

Rasmus: Åh, kolla vad jag hittade! *krafsa, riva*
Findus: Mmm. Lagrad 14 månader! *sniffar*
Rasmus: Ost är smarrigt. Har vi något till den?
Isak: Den här stod kvar på köksbänken. *knuffar*
Findus: Bregottpaket är knepiga. Vi kanske kan hjälpas åt?
Isak: OK, brorsan. Jag håller i asken. Du petar bort locket!
Findus: Japp, funkade jättebra. Titta, det fanns ju en massa smör kvar efter kanterna! *stora ögon*


Under natten blev vi lite småsugna på mellanmål. Vi tänkte att vi kunde ordna knytis. Lillmissen hittade en ostkant i soporna. Matte hade tänkt slänga den! På köksbänken stod ett tomt Bregottpaket kvar, som matte tänkt lägga i återvinningen. Men det var inte alls tomt.  Det fanns minst två-tre slick kvar per katt. Här ska intet förödas, så det är klart vi diskade ur paketet på vårt eget vis. Matte har sett oss göra detta förut. Hon påstår, att våra kattungor går som vindrutetorkare runt hela ansiktet sedan. Hmm. Vet inte om vi ska tro på det.


Nu har också Isak tröttnat på att vänta på mattegos. Han är lite mer försynt än Findus, men sin vana trogen parkerade han sig helt enkelt i mattes knä vid frukostbordet och sedan framför datorn. Tur det är fredag. Snart har vi matte hemma i två hela dagar. Då ska öronklias och maggosas!


Isak: Nu är det faktiskt min tur att gosa lite.

9 kommentarer:

 1. Åh, vad stilig Isak blev på det svart/vita fotot. Han passar verkligen på sådan bild. Det brukar vi katter med mkt svart göra, Matte har en underbar bild på mig Sixten som är svart/vit.

  SvaraRadera
 2. Hej. Känner igen det där med smörpaketen (mums). Kul liknelse "tungorna går som vindrutetorkare över hela ansiktet" :-)

  SvaraRadera
 3. Bra gjort grabbar!
  Det är samarbete på högsta nivå! *klappar tassarna*
  Klart att ni kunde "diska" smörasken, det är olika vad ni och matte tycker är slut i en smörask! När ni var klara med den var den väl kliniskt ren *fniss*

  SvaraRadera
 4. Man tycker nästa Miljöpartiet kan slänga sig i väggen när men läser er blogg. Så ekonomiskt och miljövänligt att diska ut bregottkartongen ordentligt och ta upp ostkanter ur soporna. Många har mycket att lära av er!

  SvaraRadera
 5. Varför vänta på att ens människor ska vakna upp, när man kan fixa eget party! Jama till nästa gång så kommer jag över med lite kattmynta.

  SvaraRadera
 6. Knytkalas, jamarns vilken bra ide! Det måste jag fixa med Wilma nån natt när matte sover. *gnider tassarna och smider planer* Jättefin bild på Isak! Här skall också gosas nu när det är helg och matte är hemma.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Så jamarns braig jakt ni var på! Bra katt reder sig själv jamas det och det är ju så sant.

  Men varför kan tvåbeningar glömma ett paket skinka eller räkor på diskbänken?

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar bild.
  Tass och Kram

  SvaraRadera
 9. Puma och Sixten - tack. Matte har till slut börjat fatta, att svart-vita bilder oftast blir bra. Vi är jättenyfikna på bilden på Sixten. Hoppas att er matte lägger ut den på bloggen.

  Xantippa - tänk att det finns fler mattar som slösar så där med smöret. Det är väl bättre att slicka ur asken så den är alldeles tom. :)

  Smulan och Amanda - vi märker att matte och vi tycker helt olika om vad "slut" betyder. Tur att man gör små undersökningar och stickprov själv. Eller heter det slickprov? Rent blev det i alla fall! *hihi*

  Kattson - vi kanske kunde bli jam-rör för Miljöpartiet. Fast då vill vi förstås alldeles säkert veta, att de tycker att vi kissar och vår status är viktiga.

  Sippo - föräldrafria, eller mattefria, partyn är de bästa! Du är så välkommen över på fest, och glöm inte att ta med Snuffe. Vi skickar ett jamogram nästa gång.

  Alice - hoppas din och Wilmas fest blir lyckad! Tur att det är helg emellanåt så att goskontot fylls på till brädden. Det behövs efter den här veckan, kan vi jama. Kurr och burr.

  Nea - vi hade verkligen tur med jaktlyckan. Injamar fullständigt. Drömmen vore ju att hitta en kvarglömd skål räkor. Fast dem är matte alltid hemskt noga med, även om vi såklart får smaka. Nosgos tillbaka.

  Inkan - tackar! Isak kråmar sig och blir lite mallig. ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera