lördag 2 oktober 2010

Övervakade

Vi Stationskatter överväger att inlämna en protest mot hyresvärden. Det är inte riktigt schysst att ha glasdörrar installerade i lägenheterna, tycker vi. Det ger matte en massa onödiga fördelar.


Ett tag var vi oroliga för att matte drabbats av något konstigt virus. Alltså inte ett vanligt, fast otrevligt, Rudolf med röda mulen-förkylningsvirus. Utan något läbbigt se genom väggar-virus. Fast en närmare undersökning av lägenhetens ritning visade att så inte var fallet. Puh! *andas ut* Det var bara en ovanligt dum inredningsdetalj. En dörr med stor, stor glasruta i.


Så här var det: vi grabbar visste, att matte satt fast förankrad framför datorn i arbetsrummet. Därför tänkte vi passa på att kika efter, om det fanns några skojiga blomflugor i blomkrukorna i vardagsrummet. Matte gillar inte, att vi krafsar i jorden i blomkrukorna. Men vad gjorde det? Hon visste ju inte, vad vi hade för oss. Eller?


Isak: Psst! Hittar du något spännande i krukan? Findus: Vänta lite, måste gräva lite kring rötterna först. *krafsa, böka*

Här kommer en visserligen matte-olik men dock väldigt bestämd Rudolfröst med en förmaning: GRABBAR! 
Vad nu då? Hur kunde matte veta vad vi höll på med? En sak vet vi alldeles bestämt, och det är att det inte går att se runt hörn! Tro oss, vi har försökt många gånger i jakten på varandra.
En ritning över Stationskatternas lägenhet. Observera särskilt mattes omöjliga övervakningsposition i förhållande till oss! 


Vi försökte ignorera matte, men snart hördes den hesa stämman igen med nya förmaningar. Hur i hela Jamlunda bar sig matte åt, egentligen? Svaret kommer i bilden nedan.


En rackarns, förjamad uppställd glasdörr! Lika bra som en spegel. *suckar*

Tyvärr blev det lite besvärligt att förneka vår inblandning i historien om hur blomjorden hade hamnat på bordet vid fönstret. Lömska matte hade till och med bildbevis. I smyg hade hon tagit bilder på glasrutan i dörren. Är inte det illistigt, säg?

Fast lite roliga händelser har dagen medfört, i alla fall. Vi har fått några nya, kuliga leksaker. Alla ville vi börja leka med pälskudden som var preparerad med kattmynta. Den var grrrrymt mysig att busa med. *snusa, sniffa* 

Befjädrad pälskudde med kattmynta, gul skrammelboll och röd filtmus.

Fast i ärlighetens namn var de andra leksakerna riktigt roliga de med. Bollen var lite oväntad, för det var något skrammel i den som började låta när man tassade till den. Och filtmusen fick man så bra grepp om med klorna. Få se hur länge den har svans och morrisar kvar?

Findus: Men vad är du för en? *sniffa, nosa*

14 kommentarer:

 1. Här är ytterligare en sak vi behöver få in i Svea Rikes Kattlagbok: glasdörrar som möjliggör smygtittande på katter får ej finnas i katters bostäder. Bra att ni i alla fall fick leka lite med kattmyntaleksaker.

  SvaraRadera
 2. Listig matte ni har *fniss*

  Förbjud lillkissen att amputera svans och morrhår på er nya musebus ;-)
  Mjauis

  SvaraRadera
 3. Typiskt människor att fuska med glasdörrar och jag vet inte vad. Min husse använder inte spegelglas men han har en otrolig hörsel. Han HÖR när jag har bus på gång. Vilket jag inte har nu när jag är vuxen. Vi ser fram emot utförliga lekrapporter om leksakerna.

  SvaraRadera
 4. Lite fusk med glasdörrar måste vi jama! Kika runt hörn på det där sättet är faktiskt inte rättvist! Kul med nya saker att leka med, Bollen är snygg..Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Sicken commandomatte! Snacka om att ha koll.
  Hoppas värden godkänner eran protest!

  /M&M

  SvaraRadera
 6. Kattson - bra förslag som alltid. Klart det borde vara lag på det. Inga spionglasdörrar tillåtna!

  Smulan och Amanda - ibland är hon listig som en hel rävflock, matte. *suckar* Ska försöka gömma undan musebusen från kvittermissen. Han ska ju alltid frisera saker annars... *kurr*

  Sippo - det är fusk, nästan i klass med doping, tycker vi. Läbbigt med hussar som HÖR bus. Hoppas inte matte utvecklar den talangen. LEksakerna ska noga prövas. Förhoppningsvis blir det något kvar av dem sedan.

  Dui och Deco - visst är det fubbigt! Inte minsta lilla bus kommer man undan med, ju! Bollen hade ett ovanligt snyggt märke, måste vi tillstå. Kurr och burr.

  Max och Måns - vi hoppas att vi får gehör hos värden. En matte med totalkoll på allt som händer låter inget vidare. Lite hyss måste vi ju få ha för oss själva... Tassen.

  SvaraRadera
 7. Men fyjam vilket fusk er matte kör med och dessutom tar bildbevis. Det är nästan så man undrar igen vad det var i nässprayen, jag tror nog hon har dopat sig med kattmynta......
  Tur att ni fick lite skojsiga leksaker.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Nu gäller det att ni snabbt sätter massor av tassavtryck och nosavtryck på den där glasrutan... Lite matkladd kan också fungera! Minskar sikten liksom!?
  Fast... eh... kom just att tänka på att tassavtrycken också avslöjer vem som gjort dem. Var nog inte nån bra idé! *suck*
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 9. Alice - riktigt osportsligt är det! Vi har tittat noga på mattes nosspray. Någon doping är det, för det står visst OtriVIN! Det var allt tur för matte att hon hade nya leksaker, annars hade vi nog surat lite för att vi blev övervakade. Pälskudden med mynta var gooooschig *kramar kudden* Buff tillbaka.

  SvaraRadera
 10. Wikki - allt för att minska sikten! Tänk om man skulle få matte att spraya fusksnö på rutan? Som en för tidig juldekoration... Nosavtryck ska vi genast pröva! Det har vi på alla fönster, och matte bryr sig inte. Faktiskt tycker hon att det ser rätt trevligt ut. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Men, så fuskigt med glasdörr! Klart att ni måste protestera! ;-)

  SvaraRadera
 12. Molly och Grabbarna - absolut! Sådana fuskiga fördelar (för människorna) borde inte få finnas i lägenheterna! *kurr*

  SvaraRadera
 13. Ni får helt enkelt klaga hos hyresvärden.
  hoppas det hjälper.

  SvaraRadera
 14. Inkan - lyssnar inte värden på oss, får vi väl ta till våra allra djupaste mjau. De brukar inge respekt. *kurr*

  SvaraRadera