tisdag 5 oktober 2010

Kattunnel och smurfskrapa

Det är inte klokt, vad många ruskigt spännande saker man stöter på här i världen. Här inne har vi haft en kattunnel. Efter ett tag lekte vi inte lika ofta med tunneln, och då tyckte matte det var lika bra att lägga undan den ett tag. Fast nu har lillmissen hittat en lika fin utomhus.


Titta vilken fin kattunnel!

Rasmus blev verkligen eld och lågor över sitt fynd. Det där hålet såg ju ut att vara precis i lagom kattstorlek.

Rasmus: Jag kan väl få prova tunneln? Snääälla!

Tyvärr var matte lite tråkig av sig, så det blev ingen undersökning av tunneln för kvittermissen. Matte var kanske rädd för att tunneln redan var upptagen av någon, vem vet. 

Rasmus muttrade lite över detta, men saken var snart ur världen.  För sedan fick lillmissen och matte syn på ett helt smurfsamhälle! Mjaaa, smurfernas hus var nog röda, om matte minns rätt, men tiderna förändras. Här hade man byggt en hel skyskrapa åt smurferna. En smurfskrapa!

Titta matte! En smurfskrapa!

Lillmissen hade nog gärna stannat en stund där för lite kändisspaning. Tänk om Gammelsmurfen själv hade dykt upp! Eller lilla Smurfan. Men matte gnölade lite över att det var kallt att stå stilla, så det var inte att tänka på.

Förresten kanske smurferna hade blivit rädda om de sett Rasmus? Men vi är ju snälla missar. Inte som Gargamels kisse, Azrael.  Vi kunde nog blivit kompisar med smurferna. Tror vi i alla fall.

14 kommentarer:

 1. Vilken spännande promenad det verkar ha varit. Först en spännande tunnel och sedan ett smurfsamhälle. *stora ögon* Snart borde man kanske be om en tassograf från den upptäcksresande Rasmus.

  SvaraRadera
 2. Oj, så spännande. Tunneln borde matte ha tagit hem så Findus och Isak också kunde få leka med den. Synd att du inte fick inspektera den ordentligt.
  Smurfarna hade du säkert blivit vän med om matte hade klätt på sig bättre.

  SvaraRadera
 3. Jag tror Rasmus måste gå tillbaka och bevaka sin tunnel snart, så ingen annan tar den. Ett sånt kap får man inte låta gå sig ur tassarna.

  SvaraRadera
 4. Tur du hade ett blått koppel annars hade du smält ihop med stubben, Rasmus!

  SvaraRadera
 5. Sippo - det var verkligen spännande! Synd att vi inte såg några smurfer vid skrapan. Oj, tror du jag kan få skriva tassografer? *funderar*

  Smulan och Amanda - vilken bra idé. Ska försöka övertala matte att bära hem tunneln så att vi alla får se den och leka i den. Typiskt matte att klä på sig så dåligt!

  Kattson - Rasmus vankar faktiskt omkring lite olyckligt. Det är nog för att han vill ut till kattunneln. Ingen får ta vår tunnel!

  Xantippa - kopplet förstörde mitt kattmoflage lite, det medges. :)

  SvaraRadera
 6. Vilken häftig tunnel! Synd att du inte fick kolla närmare på den!Häftig skyskrapa!Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco - typiskt att man inte får undersöka allt det där skojiga och spännande. Tunneln såg ju ju hur rolig ut som helst. Skyskrapan var väldans maffig, tycker vi alla. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Tunneln såg verkligen härligt mystifistisk ut, du måste väl åtminstone få sticka in nosen och kolla där inne!? Klart ni är snälla missar, det måste väl smurferna förstå?

  SvaraRadera
 9. Gustav - tunneln har inte sett mig för sista gången. En liten titt måste man väl få ta? Vi hoppas att vi inte alldeles skrämt bort alla smurfer. Det vore så roligt att få se en... *drömmer*

  SvaraRadera
 10. Både en spännande tunnel och smurfar, du har verkligen haft en spännande promenad! Men hur matte kunde motstå den bedjande söta uppsynen på Rasmus kan jag inte förstå...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 11. Alice - det här var nog den bästa promenaden jag varit med om! Fast jag inte fick testa tunneln... Ibland är matte hårdhjärtad. Nosbuffar.

  SvaraRadera
 12. Smurfar? Smurfskrapa? Azrael?
  Hmm tror husse får läsa sagor för oss i vinter när vi är inne mer!
  Men kattunnlen tyckte vi om!

  SvaraRadera
 13. Det tror Ligan också att ni hade blivit.
  Kompisar alltså.

  SvaraRadera
 14. Max och Måns - er husse måste absolut läsa för er under vintern! Smurferna är skoj. Visst var den fin, kattunneln.

  Inkan - det vore skoj med lagom stora lekkamrater. Tre äpplen höga. *kurr*

  SvaraRadera