måndag 4 oktober 2010

Rasande ramsor

Solen har lyst riktigt skönt idag. Trots sin förkylning kände matte ändå att en promenad med Rasmus kunde vara på sin plats. Det blev tid för att tugga lite på gräset, även om det förstås inte är nytt och saftigt längre. Sedan var det dags för en klättertur upp på stenar för att spana lite.

Rasmus: Inga rådisar i sikte. *suckar besviket*

Efter det klättade matte och lillmissen lite på en sluttning. Det var närapå att kvittermissen fick ta matte på släp, berättar han. Mattes skor bara slant i mossan på stenarna. Varför har inte tvåbeningar inbyggda spikskor, som vi katter?

Väl tillbaka på plan mark fick matte syn på några marktäckande växter, som fått en så härligt röd färg. Riktigt djupröda blad! Kvickt som ögat började hon vifta med sin blixtmojäng, trots att Rasmus försökte jama förstånd med henne.

Du matte, du borde nog inte kliva omkring just där... *rynkar nosen*

Men tror ni matte lyssnade? Nänä. Hon stolpade omkring med sina skor precis på den olämpliga platsen. Faktum är, att hon trampade runt riktigt bara för att kunna ta en bild av de där röda bladen. Och visst var de fina. Men inte vet vi Stationskatter, om vi tyckte att bilden var värd besväret.

Mjaha, röda blad. Men matte, skällishögen är ingen bra plats att stå i!

Uppenbarligen tyckte inte matte det heller. Rasande ramsor framvästes i en strid ström. I rättvisans namn är det väl inte skällisarnas fel att de lämnar efter sig högar lite här och var. Det är ju meningen att deras människor ska plocka upp efter dem. Åtminstone inom bostadsområden, kan man tycka. Hade matte vetat, vem hussen eller matten var till just den här skällisen så hade hon just då gladeligen kunnat släppa ner hundlorten i brevlådan hos vederbörande. Det blev snabbt återtåg för att kunna rengöra skorna. Fyjam för illaluktande högar.

7 kommentarer:

 1. Jag måste jama att Rasmus ser riktigt tuff ut på bilden där han spanar efter rådisar. En riktig commandokatt ju. *tassen för ansiktet* Men nu borde väl matte lärt sig att lyssna bättre när Rasmus jamar om att inte sätta fötterna på vissa ställen. *skrattar så svansen skakar* Husse hälsar att han förstår precis hur er matte lät. Han har själv trampat i ett par högar. *morrar* Förresten, visste ni att tvåbeningar måste KÖPA klor som de kan sätta fast på fötterna? Pfft, störtlöljligt jamar jag.

  SvaraRadera
 2. Bläää för skällisägare som inte plockar upp efter skällisarna.
  Vi håller med om att bladen är vackra, men matte borde ha sett sig för innan hon trampade i hundsk*ten...
  Du är så söt på bilderna Rasmus!!! Mjauis

  SvaraRadera
 3. Om inte matte hade varit så fixerad vid den där blixtmojängen hade hon säkert sett högen och kunnat undvika den. Nu fick hon själv se behovet av en blixtfri dag.

  SvaraRadera
 4. Härligt att komma ut! Du ser så cool ut, Rasmus! Synd att du inte har sett nån rådis, vi väntar vi också men misstänker att de vi har att släpa på gör att rådisarna försvinner fortare än kvickt! nosbuff

  SvaraRadera
 5. Sippo - Rasmus blir mäkta stolt och spänner bringan! Att matte inte lärt sig lyssna på sina missar är ett mysterium. Klampa omkring precis där hon inte ska... *skakar på huvudet* Köpa klor, haha! De är för roliga, människorna.

  Smulan och Amanda - visst borde matte haft ögonen med sig i stället för att bara kika på fina blad. Tur att de flesta skällismänniskorna plockar upp efter sina vovvar här i bostadsområdet! Rasmus tackar så mycket och blir lite röd om nosen. *fniss* Kurr och burr.

  Kattson - ytterligare ett skäl till att vi borde ha en blixtfri dag! På onsdag är det dags!

  Dui och Deco - rådisarna verkar inte vilja komma fram när man har stora människor i koppel. *suckar* Skulle så gärna vilja ut på kvällen och ligga i bakhåll. Hoppas att matte blir frisk snart. Nosbuff.

  SvaraRadera
 6. *fnissar* Som före detta hundägare säger Ligans Matte att hon håller med. I skällisens brevlåda alltså. Bilden var jättefin.

  SvaraRadera
 7. Inkan - just då var matte så ilsken. Som tur är, går det över fort. Fast visst är det förtretligt att trampa omkring i läbbigheter... :)

  SvaraRadera