söndag 17 oktober 2010

Skattjakt

TILLAGT MÅNDAG 25 OKTOBER
Innan er matte/husse tar in ekollon, läs detta!
Varning för ekollon!
Vad skriver Agria om ekollon?


Titta vad matte hittade på sin skattjakt! Massor av leksaker, som bara låg där ute på marken.


En hel leksaksskatt upphittad.

Lite fler ekollon passade hon på att ta in. Plus en massa kastanjer.

 Findus: Har du sett? Kastanjer. Ser ut som en hel bollfabrik. *peta*

Rasmus: Luktar OK gör de. *sniffa, snusa*

Det här måste helt enkelt provas! Kastanjerna fungerade toppenbra för kurrling, precis som ekollonen.  Tror det var Lisen och Goliath som jamade om det. Ett toppentips! Fast matte muttrade litegrann. Tydligen stack hon sig lite, när hon skulle peta ut de bruna bollarna från taggfrukten. Men man borde väl låta bli taggarna? *stora ögon*

14 kommentarer:

 1. Måste jama till matte att hon skall ta med sig såna hem, hon går förbi ett kastanjeträd när hon går till jobbet. Sen kan vi också prova currling.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Min matte har visst ett Kastanjeträd utanför sitt jobb har jag hört.
  Om jag blinkar lite med mina vackra blå , så kanske hon tar med sig några hem till mig :)

  SvaraRadera
 3. Såna där mystiska frukter har vi med. Jag ska be husse att plocka in ett gäng nästa gång.
  Tass.

  SvaraRadera
 4. Alice - vad bra, då kan du och Wilma också få lite kastanjer. Kurrling är skoj! Synd bara att det är så mycket mattor, dörrar och annat skrot ivägen. Kurr och burr.

  Lillagul och Kjelle - blinka på så går det nog vägen. :) Mattar brukar gå att övertala, i alla fall enligt vår erfarenhet. *kurr*

  Sippo - det är skoj med kastanjer. Hoppas husse hittar en hel drös. Fast taggarna var väldans vassa, hälsar matte. Tassen.

  SvaraRadera
 5. Varje gång nån frågar på katthemmet vilka leksaker de ska köpa till katten så brukar blogghjälpen säga: inga. Vi katter hittar ju på lekar med allt möjligt, en papperstuss, en bit snöre och ni har ju hittat kastanjer att lattja med. Så inte behöver man köpa leksaker heller. Bättre att lägga pengar på bra kattmat istället.

  SvaraRadera
 6. Man kan gnugga golvet med blankmedel också så det blir halare. Be matte köpa en flaska. Då går det fort som attan för kastanjerna över golvet. Ja allt går fortare över golvet både ni katter och framförallt matte.
  Sen det där med sopor. Varje diskbänk borde ha en hörna kattens hörna. Där borde tvåbeningar lägga sånt som katten kan ta till vara. Tomma smöraskar som faktiskt inte är tomma, leverpastejsburkar, små odugliga ostbitar, sardinburkar med lite slafs ja ni förstår vad vi menar. Sen kunde vi katter fixa försopsortering ett momentet innan sopsortering. Tänk va många ton mindre sopor det skulle bli om vi katter fick hjälpa till.

  SvaraRadera
 7. Så snällt av er matte att skaffa en massa kuliga leksaker från naturen.

  Vi måste nog jama om kastanjer till husse också. Han har många träd på väg till bussen i Spånga. Här på vischan har vi inga kastanjer, men vi har en liten ek på tomten.

  SvaraRadera
 8. Trodde både jag och matte var för gamla för kastanjer men det ser faktiskt kul ut. Och även gamla hundar kan väl lära sig sitta... katten också vad sa jag nu? :-)

  SvaraRadera
 9. Ser helkul ut, såná har inte vi här, får skicka ut matte på jakt! Nosbuff

  SvaraRadera
 10. hehe Ja, man ska inte sticka sig sådär.
  De e dumt. *ler*

  SvaraRadera
 11. Varför finns det inga kastanjer här? Ser ju helkul ut! Tror att till och med jag skulle gilla litet sånt bollspel. Måste skicka ut matte på spaning, för även om jag inte har det på min tomt, vet jag att de finns om man åker iväg med brummisen. Det kan hon gott göra.

  SvaraRadera
 12. Kattson - vi kissar hittar ofta saker att roa oss med, som våra människor aldrig skulle tänkt på. Det som man själv får välja, blir liksom lite mer spännande. Tass.

  Pricken, Svart, Moses, Pi - hihi, vi vill nog gärna se matte fara snabbare över golvet. :) Det där med katternas egna sopsortering var nog det bästa förslag vi hört på länge. *slickar nosarna* Hjälpa miljön skulle vi ju också!

  Smulan och Amanda - det vore ju toppen om er husse kunde gå på kastanjjakt. Vad skojsigt att ha ett alldeles eget ekollonförråd på tomten. *avis*

  Gunilla och Frasse - det är riktigt skoj. Vilken skällis ska ni lära sitta? *nyfiken* :)

  Dui och Deco - de gled väldans bra efter golven. Kanske kan er matte hitta några träd i närheten. Kurr och burr.

  Inkan - näää, det verkar dumt att ta i taggarna. Kunde vi ju ha jamat om för matte redan från början! *fniss*

  Gustav - då kan ju brummisen göra lite nytta, om de går att använda för att samla roliga leksaker. Det kanske blir en kurrlingmatch mellan dig och Piff och Puff?

  SvaraRadera
 13. Hehe, vi har ingen hund, det var Frasse som råkade säga "gammal hund" om sig själv :-)

  SvaraRadera
 14. Gunilla och Frasse - aha. Ibland kommer det bara ett uttryck sådär. Men Frasse är kanske flerspråkig och förstår hundiska... :D Kurr och burr.

  SvaraRadera