lördag 23 oktober 2010

Vilken smörja

Tillsammans med kattmatspåsen som matte köpte, så fick man en plåtburk att förvara torrisarna i. Vår burk har redan fått små repor och skråmor efter vissa nattliga inbrottsförsök. Dock har den eländiga burken hittills motstått alla knep.


 Måste de bygga så förjamat hållbara burkar? *mutter*

 Rasmus: Kanske om man provar från baksidan? *nosa, krafsa*

Oj, mattes kamera. Ehum, vilken fin blomma. Klart det var den jag skulle leka med. Hederstass. *vifta, peta*

Fast det var inte bara dumma burkar matte kom hem med. Lite skojiga prylar hade hon allt med sig. Nossmörja! Sådana älskar vi att leka med. De är så små och behändiga, och glider så bra efter golvet när man tassar till dem. Nu fick vi dessutom en alldeles egen.

Till vänster: mattes gamla nossmörja. Till höger: vår, betonar vår, tass-salva.

Matte försökte förklara, att hon nog tänkt sig använda den nya burken nossmörja alldeles själv. Fast då påjamade vi för henne, att hon minsann inte har några tassar. Då måste den väl vara till oss? Vilken tuff smörja!

Förhandlingar pågår om vem som egentligen ska använda tass-salvan. Matte köpte den hos en av de nya apotekskedjorna. Försvarets hudsalva får bara säljas hos den gamla statliga koncernen. Produkten måste kallas något annat hos de andra apoteken. Tass-salva var ett bra namn, tycker vi.  Och loggan var ju supersnygg!

11 kommentarer:

 1. Det är klart att det är eran tass-salva! Det säger ju sig självt eftersom ni är de enda i huset som har tassar. Tänk vad dumma tvåbeningar kan vara ibland. *tassen för ansiktet* Såna där plåtburkar borde förbjudas tycker jag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Vi håller tassarna för att ni lyckas öppna den förjamat envisa plåtburken och kommer åt skatten i den. Inte för att ni försöker med sånt, vi såg ju hur oskyldig missen på bilden var.

  SvaraRadera
 3. Vi har oxå en sån där eländig plåtburk här. Totalt inbrottssäker! *mutter*
  Jag håller med om att tvåbeningar måste vara mer eller mindre korkade när de ska ha tass salva till sina nosar eller hur har de tänkt?

  SvaraRadera
 4. här har vi oxå plåtburkar,omöjliga att ta sig in i..

  SvaraRadera
 5. Det märks tydligt att behovet av en samlad aktion mot felaktigt konstruerade burkar håller på att växa fram. Det här får vi ta tass i. Vi ska inte behöva finna oss i vad som helst!

  SvaraRadera
 6. Visst är det väldigt dålig konstruktion på burkarna, det måste ju vara meningen att man ska kunna öppna dem. Salvan såg bra ut! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Klart det är er burk !
  Står ju klart och tydligt TASS.
  Ge Matte ett par glasögon vettja.

  SvaraRadera
 8. OJ vilken fin burk ni har! En sån vill matte gärna ha för kissen på burken är en kopia av en av hennes katter "farbror Plutten". Han var rätt gammal när vi kom in i mattes liv, men han var jättesnäll! Han springer omkring i regnbågslandet sen länge.

  Tass-salva på nosen *fundilerar* inte kan er matte ha det heller. Klart att det är er burk. Det syns ju på tass-spåren på burken också!

  SvaraRadera
 9. Alice - kunde inte ha jamat det bättre själva. Det är ju vi som har fina, smidiga tassar och inte klumpedunsfötter. Plåtburkar är dumma. I alla fall när maten stängs in! *mutter* Kurr och burr.

  Sippo - vi är allt väldans oskyldiga. I alla fall när matte tittar på... Fast om burken skulle RÅKA gå upp så är ju situationen en annan.

  Maya - fyjam, har ni också sådana där fåniga plåtburkar? Tass-salva på nosen! *skakar på huvudet* Vad ska matte hitta på härnäst?

  Pip och Murre - plåtburksskafferi hos er med? Anar en konspiration mot oss katter.

  Kattson - det har du rätt i, vi borde protestera. Nog är vi många katter som har problem med foderburkarna!

  Dui och Deco - ni har ju också dålig erfarenhet av burkarna, har vi förstått. Men ett tassvänligt lock borde väl inte vara så svårt att konstruera? *kurr*

  Inkan - borde ju vara självklart vems smörjburk det är! Matte borde minsann gå och kolla synen.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - visst är burken fin, bara väldigt svår att få upp när man har tassar. Kanske finns den på er djuraffär om det är dags att köpa torrfoder? Det vore såklart roligt för matte att ha en burk om det liknar farbror Plutten. Klart att tassavtrycken på burken visar vems det är. Inte är det spår av mattes fossingar, i alla fall. *fniss*

  SvaraRadera
 10. En sådan där plåtburk kom även matte hem med i helgen. Men hon fick fråga om hon fick en, för hon tyckte hon var värd en fin burk när hon köpte en stor påse foder till oss katter. Men vi försöker inte bryta oss in, såna katter är vi ej för vi vet att det räcker att gå till gammelmatte och lite försynt visa att man är torris sugen. Mums!

  SvaraRadera
 11. Puma och Sixten - mjaaa, det stod burkar framme och matte frågade om hon fick ta en när hon köpte en stor påse torrisar. Duktiga ni är som kan låta bli burken. Vi blir så sugna och då är det svårt att låta bli. *suckar* Kurr och burr.

  SvaraRadera