lördag 16 oktober 2010

Skojig tävling

Under veckan har vi sett att Lisen och Goliath har en kulig tävling på sin blogg. Vi vill jättegärna vara med i tävlingen, men fåniga matte har inte haft tid förrän nu. Varför ska jobb vara viktigare än att tävla om fina kattsaker? *förvånade*


Titta bara, vilka fina vinster! *drömmer*

Vi skulle vilja vinna för att träna på att ta ansvar. Det är säkert. Och kanske kunna överraska matte lite. Vi har tänkt lite på hur det skulle gå till. Först skulle vi försöka öppna vinsten före matte. Den detaljen är jätteviktig. Annars blir det ju ingen överraskning.

Smasket skulle vi själva ha tass om. Små tvåbeningar brukar ibland få veckopeng som de får ta ansvar för. Så vi tänkte få ha ansvar för vår egen godisranson. *slickar nosarna* Då skulle asken inte hamna uppe i dumma skåpet, där matte brukar lägga kattgodiset. Vi tänkte att ett bra gömställe kunde vara bland fönsterputsgrejerna. Där skulle de garanterat vara säkra för matte.

Musebusen kunde få bo i mattes säng, under täcket. Då kunde vi ha lite skoj under natten, när matte försöker sova. Något måste man väl få roa sig med, tycker vi. Förresten är natten en dum tid att sova på. Det kan man göra i små kattlurar då och då under dagarna istället.

Den myntade masken skulle vi nog rulla runt på golvet med, morrandes och dreglandes. Den ser ut att vara så där jamarskoj att peta på. Verkar vrida och vända på sig då. När alla missar har fått prova leka med den, tänkte vi busa lite med matte. Sätta den på hennes ostmacka, så hon tror den är en orange paprikabit. Sedan kan vi peta till den med tassen, så den börjar röra på sig... *hihi* Gissar att matte vaknar till ordentligt då.

Vad skulle ni göra om ni vann? Var med och tävla ni med!


5 kommentarer:

 1. Jag tycker att om man har förberett vinsthemtagningen så väl som ni har, så borde man vara självskriven vinnare! Jag skulle gärna vilja se matte när hon hittar musebusen i sängen eller när masken ligger på hennes ostmacka! Se till så ni har blixtmojängen klar när det sker. Jag håller tassarna för att ni vinner!

  SvaraRadera
 2. Vilka jamarbra idéer ni har. Speciellt det där med att sätta masken i mattes frukost. Kan verkligen se det framför mig hur er matte lättar en halvmeter och springer och gömmer sig.

  SvaraRadera
 3. Kattson - tänk om vi vann! *drömmer* Visst vore det bra om vi lyckas lära oss blixtmojängen. Hihi, tänk vad mycket skojiga kort på matte vi skulle ha. Tack för tasshållningen.

  Sippo - vi har suttit och fundelerat i flera dagar på vad vi skulle göra, så vi är rätt nöjda med våra idéer. Speciellt den med maskpålägget. :) Nog skulle det bli fart på matte då.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att ni vinner... ni har så många härliga idéer. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Smulan och Amanda - tack, visst vore det kul att vinna. Fast det blir nog många som tävlar. Nåjam, vi är säkra på att vilken eller vilka kissar som än vinner, så har de säkert gjort sig förtjänta av det. Och lite bus måste man ju få planera. *fniss*

  SvaraRadera