lördag 9 oktober 2010

Skaka galler

Hos oss har det varit en solig och fin höstdag. Balkongdörren har stått öppen så vi har kunnat vara där om vi ville. Det ville vi. Särskilt sedan vi upptäckt en fluga som surrade runt mellan nätramen och glasrutan.


 Rasmus: Kolla grabbar! En fluga. Det här ska bli skoj.

 Och nu är han där. Liiite närmare bara. Komsi, komsi.

Isak blev så till sig så han började klättra uppför nätramen för att nå den retsamma flugan. Det skallrade och rasslade så när han skakade galler,  så matte kom farande som skjuten ur en kanon. Då försökte Mysak omärkligt hoppa ned från nätet, fast han fastnade med sina klor och blev hängande. Attans också! Matte fick lyfta ned honom.

 Isak: Nedra skvallergaller, vad det väsnas. Att man inte ens kan få jaga flugor ifred!

När matte kom, förstörde hon allt det skojiga. Hon sköt en glasruta åt sidan, så att flugan kunde rymma genom öppningen.  Vips var den borta! Ingen mer kulig flugjakt.

Findus: Men jag ville ju också jaga flugan, matte. Jag hann ju inte ens prova innan du släppte ut den.

10 kommentarer:

 1. Men jamarns vad elakt av matte att släppa ut flugan! Kunde hon inte ha satt upp lite tystare galler? Hoppas ni får ny chans på flugor.
  Jättefina bilder som vanligt! Fast det är klart, skulle mycket till för matte att misslyckas med så stiliga motiv.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Taskigt att släppa ut den retsamma flugan innan alla katter fått leka lite med den. Ni får skaffa galler som inte skvallrar nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Flugor finns det gott om här på Torpet! Ni kan få en påse flugor av oss om ni vill!
  Kurr och burr på er, grabbs!

  SvaraRadera
 4. Men vad tänkte matte på?? Släppa ut underhållningen så där utan vidare. Särskilt Findus borde få ett stort antal Dentisar som tröst.

  SvaraRadera
 5. hej!
  nu har vi vilat lite med bloggeriet och är TILLBAKA! /tass från pip och murre

  SvaraRadera
 6. Sån är vår matte med, hjälper ut flugor, när de förirrar sig in (eller så tar hon flugsmällan och drämmer till).
  Nedrans galler att skramla och avslöja Isaks flugjakt.
  Lite synd om Findus som inte hann med, men ni fick säkert lite godis som tröst.

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken fin blogg! Vi spinner som katter både Frasse (katt) och jag (matte)! :-)

  SvaraRadera
 8. Inte snällt av matte att släppa ut flugan! Det som är så roligt att jaga flugor!

  SvaraRadera
 9. Alice - ganska onödigt att släppa ut flugan, enligt vår åsikt. Tystare galler vore välkommet. Ska se om vi kan övertala matte att skaffa det. Vi alla tackar så mycket för berömmet! Nosbuffar.

  Sippo - det var lite dumt gjort av matte, det tycker nog vi också. Tystare galler står härmed på önskelistan. Man måste väl få göra lite bus ifred.

  Chinook och Cherokee - åååh, har ni gott om flugor? Här ser vi sällan till dem, kanske för att vi bor så högt uppe. Generöst av er att skänka bort en hel påse underhållning! Kurr och burr.

  Kattson - visst var det fånigt gjort! Matte tyckte nog lite synd om oss när vi såg så molokna ut. Dentisasken kom fram. Findus ska absolut jama till sig några extra Dentisar.

  Pip och Murre - skoj att ni är tillbaka. Man kan behöva en paus ibland. *kurr*

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - visst är det snällt av våra mattar, men egentligen tycker vi att de kan överlåta saken till oss! Dumt att gallret låter så högt. Man kan ju inte göra något i smyg då. Mmm, vi fick lite godis istället när flugjakten var sabbad. Fast vi tycker nog vi kunde få jaga flugan först, och få godis sedan.

  Inkan - visst var det! Vi brukar minsann inte kasta ut mattes nöjen genom fönstret. Filmer eller böcker eller så.

  Gunilla och Frasse - välkommen till oss! Vi tackar så mycket för berömmet. Vad skoj med en matte som kan spinna loss! Vi får nog sätta vår i hårdträning. :)

  Molly och Grabbarna - nej, varför skulle matte släppa ut den för? Det var ju en jätteskoj lek. (I alla fall för oss.) Synd att hon hörde att det var någonting på gång.

  SvaraRadera