måndag 13 september 2010

Paj som paj

Betraktelser:
Äpplen är runda.
Äpplen är lagom stora för en kattass.
Äpplen rullar bra. 
Speciellt ned från fruktfatet på diskbänken.


Slutsats:
Då måste man väl få spela boll med dem!


Matte muttrade något om pajade äpplen. Men hon brukar ju göra äppelpaj? Orättvist! Det blev visst äppelpaj av de här också, sedan matte hade friserat dem lite. Man behöver väl inte bli så kräsen bara för att äpplena blev lite stötta, tycker vi.  Fast det är bra med äppelpaj. Vi anmäler oss gärna som förste provsmakare om det serveras vaniljglass till.


Medan matte grejade med äppelpajen passade Rasmus på att ta sig en lur. Den utvalda platsen var diskstället. Han var så söt där han låg, men matte var lite kladdig om tassarna så det blev ingen bild. Men både matte och vi fnissade lite åt att det finns en massa kattbäddar och mjuka filtar framme. Ändå är det liksom skönast att ligga där man väljer det själv. Eller hur?

9 kommentarer:

 1. Vad kul att ni också gillar äpplen! Visst rullar de bra. Trist att matte blev stött i kanten! Vi jamar med er, vaniljglass är gott! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Äpplen låter roliga, det har jag aldrig provat. Vad synd att matte inte fångade Rasmus med kameran, hade velat se honom i diskstället. *fniss* Själv tycker jag att det är jamarns kul att leka med vattnet som rinner från kranen, eller vattnet som kommer på golvet när matte duschar. Hon brukar säga att jag är som ett litet barn som leker i vattenpölar. Kanske är tvåbeningarna klokare när de är små?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. det var något nytt. Äpplen har jag aldrig testat, Måste nog göra det en dag

  SvaraRadera
 4. Arrg.. vi skulle vilja sett den bilden!
  Rasmus måste ha varit ursnygg!
  Sedan tycker vi matte ska vara tacksam för hjälpen med hushållssysslorna!

  Nosbuff
  M&M

  SvaraRadera
 5. Äpplen är jamarkul att bolla med ju. Visst är det så att det alltid är skönast att sova där man själv väljer. Kattbädd eller ej.

  SvaraRadera
 6. Det finns många frukter som är kuliga att leka med. Äpplen är bra ett av dem. Plommon, vindruva och små körsbärstomater är bra till tassboll. Matte hade en stor träskål till frukt på bordet och Smulan petade gärna ut dem för att ligga i skålen, Hon lägger in en bild i bloggen så får ni se henne ;-)

  SvaraRadera
 7. Visserligen tror jag inte det står ännu i kattbalken att det är en katts rättighet att använda äpplen, eller andra frukter för den delen, som leksaker, men vissa saker ska ju inte behöva stå på pränt för att de ska förstås. Självklart har ni rätt att lattja med äpplen. Det är ju dessutom inte mer än rätt att ni får leka med äpplena när ni åtar er att provsmaka glassen.

  SvaraRadera
 8. Är det kul att rulla äpplen? Har jag aldrig testat, men det var ju ett tips. Det där med vaniljglass tyckte jag lät bra. Då skulle man verkligen få glädje av äpplen. Måste uppmuntra matte att fixa en äppelpaj, så att jag får prova både det ena och andra.

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco - äpplen var faktiskt jättebra bollar. Vi har ju läst att ni får jaga äpplen ute. Spännande! Kurr och burr.

  Alice - tror att små tvåbeningar har tid för att hitta det spännande i vardagliga saker och att leka! Droppande kranvatten är jätteskoj! Tassen.

  Maya - det var riktigt skoj, för de rullade bra bara man tassade till dem.

  Max och Måns - visst borde matte vara glad när hon får hjälp i köket! Otacksamt är vad det är. Kurr och burr.

  Sippo - kattbäddar är sköna, men ibland måste man bara få variera sig. Självklart vill man bestämma sovplats själv, då känns det bäst.

  Smulan och Amanda - Smulan var jättesöt på kortet, vi har varit inne och kikat! Nu när ni jamar det, så har vi provat att rulla cocktailtomater också. Men det finns alltså fler frukter? Hmm...

  Kattson - precis, provsmakning är ett krävande jobb. Lite belöning i form av äppellek, tack! Oskrivna regler är viktiga de också!

  Gustav - vaniljglass är riktigt gott att slicka i sig, när den är alldeles smält på fatet. Mums! Rulla fram lite äpplen till matte, så kanske hon förstår vinken.

  SvaraRadera